16 noiembrie 2019

Dressingul este o piesă de mobilier utilă în orice locuință pentru că reușește cu succes să ascundă piesele vestimentare, încălțămintea și accesoriile membrilor locuinței. În general, fiecare proprietar se confruntă cu problema spațiului destinat depozitării obiectelor personale, așa că amenajarea unui dressing devine un adevărat proiect, pe care se străduiește din răsputeri să-l pună la punct cum se cuvine, fie că îl organizează sub forma unui dulap/șifonier în dormitor, fie sub forma unei camere separate. În articolul de mai jos pot fi descoperite diferite idei de amenajare a dressingului într-o locuință spațioasă sau într-un mic apartament. 

 

Cuprins:

 1. Amenajarea dressingului în funcție de dimensiunea camerei

1.1. Amenajarea unui dressing mic

1.2. Amenajarea unui dressing mare

Amenajarea dressingului în funcție de destinația încăperii

2.1. Amenajarea dressingului în debara

2.2. Amenajarea dressingului în balcon

2.3. Amenajarea dressingului în dormitor

2.4. Amenajarea dressingului la mansardă

2.5. Amenajarea dressingului într-o cameră specială

Sfaturi utile pentru amenajarea dressingului în apartament

1. Amenajarea dressingului în funcție de dimensiunea camerei


Locuințele mici, în general cele de la bloc, se confruntă deseori cu probleme în sensul organizării unui dressing adevărat, precum cel din casele americane sau ale locuitorilor din Europa Occidentală. Deși toată lumea își dorește amenajarea dressingului într-o cameră întreagă, acest lucru este imposibil de realizat într-un apartament de bloc sau într-o casă tradițională, mai ales când numărul membrilor familiei este unul mai mare decât cel al camerelor existente.

1.1. Amenajarea unui dressing mic

În cazul în care ești proprietarul unei garsoniere sau al unui apartament mic, atunci proiectul de amenajare a unei camere pe post de dressing se va exclude din start. Mai degrabă, apare necesitatea achiziției unor piese de mobilier adecvate. Un dulap înalt poate servi cu ușurință pe post de dressing, mai ales dacă este dotat cu rafturi numeroase, cu spații potrivite pentru a adăposti accesoriile existente în garderoba fiecărei persoane. 

Dulapurile închise sunt ideale pentru a amenaja un dressing într-un apartament sau într-o garsonieră. În ele pot fi așezate diferite obiecte personale, protejându-le de praf cu succes.

1.2. Amenajarea unui dressing mare

O locuință de dimensiuni mari permite amenajarea unui dressing mult mai mare, așa că proprietarii se pot declara câștigători în acest sens, permițându-și mai multe artificii în proiectul lor. De exemplu, un dressing mare poate cuprinde pe lângă dulapurile propriu-zise și rafturile numeroase, alte piese de mobilier, cum ar fi un taburet, două scaune, o măsuță, chiar unele obiecte de decor fascinante. Toate acestea pot atrage proprietarul să petreacă timp de calitate în cameră, pentru a se relaxa și a se încărca energetic pozitiv.

2. Amenajarea dressingului în funcție de destinația încăperii

Un astfel de proiect poate fi ușor de realizat într-o vilă sau într-o casă, acolo unde numărul de membri ai familiei este mic. Înainte de a începe este important, totuși, să se țină cont de numărul pieselor vestimentare și de volumul de accesorii existente în garderobă. 

Câteva cunoștințe în domeniul amenajărilor interioare se impun de la sine înțeles. Astfel, proprietarul trebuie sa facă puțină cercetare înainte de demararea proiectului, să observe pe internet diferite idei de amenajare pe care le-ar putea pune în practică, în funcție de propriile dorințe. 

2.1. Amenajarea dressingului în debara

Este o idee genială pentru cei care locuiesc la bloc. Debaraua poate fi organizată ușor într-un spațiu destinat obiectelor personale, cu ajutorul rafturilor confecționate de un meșter priceput. Deși poate părea o idee ciudată pentru că debaraua, de regulă, este umedă și adăpostește o mulțime de lucruri inutile, de care fiecare proprietar scapă aruncându-le în acest loc, totuși, ea poate să fi transformată într-un loc cochet, în care să fie aranjate frumos toate obiectele personale. 

2.2. Amenajarea dressingului în balcon

În general, acest spațiu este foarte puțin folosit, dar unii oameni cu multă imaginație au reușit să transforme balconul într-un adevărat dressing.

 • au închis acest spațiu pentru că, de regulă, nu are pereți sau ferestre;
 • au montat câteva etajere și bare pe care să poată agăța umerașele;
 • spațiul mai mare a permis prezența unui taburet și a unei mese înguste.

2.3. Amenajarea dressingului în dormitor

Dormitorul este văzut ca locul potrivit pentru prezența unui dressing, un spațiu care să rezolve cu succes toate problemele legate de depozitarea pieselor vestimentare. Aici toate obiectele personale sunt la îndemână. Poate fi integrat în zid sau poate fi separat printr-un perete despărțitor la alegerea proprietarului. 

2.4. Amenajarea dressingului la mansardă

Casele cu mansardă sunt perfecte pentru a adăposti un dressing simplu, frumos, organizat foarte bine. Această zonă poate deveni un loc relaxant, unde proprietarul să petreacă momente speciale, meditând sau realizând diferite activități plăcute. Cum se construiește acest spațiu?

 • se ia legătura cu un meșter profesionist care poate face un dulap la comandă pe măsura dimensiunilor camerei;
 • spațiul suficient din această cameră permite montarea unor oglinzi fabuloase, care să completeze funcția practică a dressingului; 
 • nu trebuie uitate nici alte piese utile de mobilier: un scaun sau un fotoliu confortabil, o măsuță pentru machiaj etc.

2.5. Amenajarea dressingului într-o cameră specială

Amenajarea dressingului într-o singură cameră este visul oricărei femei dornice să poată să aranjeze eficient întreaga garderobă. Puține dintre reprezentantele sexului feminin reușesc să-și pună în practică acest vis, dar imediat ce este realizat va impresiona pe oricine prin spațiozitate, funcționalitate și frumusețe. Acest tip de dressing poate să găzduiască eficient toate piesele vestimentare, atât pe cele de iarnă, cât și pe cele de vară.

3. Sfaturi utile pentru amenajarea dressingului în apartament

Înainte de a fi puse în aplicare diferite idei de amenajare a dressingului, este imperios să se țină cont de câteva sfaturi utile:

 • depozitarea practică a hainelor trebuie să ajute posesorul lor să economisească timp;
 • dressingul trebuie să facă posibilă vizualizarea rapidă a tuturor pieselor vestimentare;
 • rafturile vor fi în număr suficient pentru a depozita hainele cât mai aerisit și ordonat; 

 • dressingul trebuie amenajat în funcție de stilul ales pentru dormitor sau pentru întreaga locuință;
 • această zonă trebuie să fie bine aerisită și ventilată, altfel hainele vor căpăta un miros neplăcut;
 • iluminatul indicat pentru dressing este cel artificial pentru că cel natural ar putea reduce semnificativ spațiul prin montarea ferestrelor;
 • nu poate fi uitat pantofarul, piesă de mobilier care va depozita un număr impresionant de pantofi, cizme, botine etc. 

 

În concluzie, proprietarul unei locuințe care dorește să aibă un dressing adevărat trebuie să ia în considerare mai multe criterii în punerea în practică a proiectului său. Rezultatele vor fi unele deosebite, dressingul adăugând un plus de rafinament întregii locuințe. Într-o lume în care moda a devenit o prioritate atât pentru femei, cât și pentru bărbați, existența dressingului nu mai pare deloc un lux, ci o necesitate. 

surse foto:

unsplash.com

shutterstock.com

pexels.com

pinterest.com 

Recomandari – Produse asociate 

Detalii aici: https://vreimobila.ro/oferta/dressing-effect-1-20.html 

 

Detalii aici: https://vreimobila.ro/oferta/dressing-stefan-2d-sonoma.html

 

Detalii aici: https://vreimobila.ro/oferta/dressing-pinar.html 

 

Detalii aici: https://vreimobila.ro/oferta/dressing-vlad-alb-mat-120-cm.html 

 

Detalii aici: https://vreimobila.ro/oferta/dressing-lisabona-alb.html 

 

Detalii aici: https://vreimobila.ro/oferta/taburet-paris-34-x-43-cm-si-30-x-37-cm.html 

 

Detalii aici: https://vreimobila.ro/oferta/taburet-today-34-x-43-cm-si-30-x-37-cm.html 

 

Detalii aici: https://vreimobila.ro/oferta/masa-cafea-mc-12-sonoma.html 

 

Detalii aici: https://vreimobila.ro/oferta/masa-cafea-mc-35.html

 

Detalii aici: https://vreimobila.ro/oferta/scaun-living-s-38-o2-culoare-crem.html 

 

 

Detalii aici: https://vreimobila.ro/oferta/scaun-living-s-33-sm.html 

 

Detalii aici: https://vreimobila.ro/oferta/scaun-living-s-52-maro.html 

 

Detalii aici: https://vreimobila.ro/oferta/scaun-living-s-28-sb.html 

 

Detalii aici: https://vreimobila.ro/oferta/scaun-living-s-121-camel.html 

 

Detalii aici: https://vreimobila.ro/oferta/pantofar-ayca-99-alb-stejar.html 

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ne
Departament vânzăriAlinaWhatsApp
Departament vânzăriAnaWhatsApp
Departament vânzăriOtiliaWhatsApp
Departament reclamațiiEugenWhatsApp