15 ianuarie 2020


Holul reprezinta prima incapere ce ofera impactul celui ce calca pragul locuintei tale. Indiferent daca stai la casa, bloc ori garsoniera sau daca acesta are dimensiuni mari, care sa iti permita amenajarea lui cu diverse elemente de mobilier sau nu, trebuie sa stii cateva lucruri esentiale despre cum si ce este cu adevarat necesar sa le detii pentru acesta. Astfel, acest spatiu va avea un impact pozitiv asupra persoanelor ce vin sa te viziteze.
In cazul in care alegi sa iti amenajezi singur holul, fie ingust, lung, patrat, mic sau mare, acest articol este pregatit sa iti expuna diferite idei perfecte de abordat in functie de ce se pliaza pe spatiul de care dispui, dar mai ales de contextul pe care l-ai abordat si pentru aranjarea celorlalte incaperi ale casei sau ale apartamentului.

Cuprins:

1. Amenajarea holurilor in functie de dimensiuni
1.1 Amenajarea holurilor mici
1.2 Amenajarea holurilor mari
2. Amenajarea holurilor cu elemente specifice in functie de stil
2.1 Amenajarea holurilor in stil modern
2.2 Amenajarea holurilor in stil rustic
2.3 Amenajarea holurilor in stil clasic
2.4 Amenajarea holurilor in stil vintage
2.5 Amenajarea holurilor in stil Feng Shui
3. Must have-uri din amenajarea interiorului unui hol

1. Amenajarea holurilor in functie de dimensiuni

Dimensiunea, cu siguranta, este cel mai important criteriu atunci cand urmeaza sa il amenajezi, deoarece, in functie de ea, iti vei da seama ce elemente de mobilier pentru hol poti pune sau ce fel de obiecte de decor poti pune aici. Indiferent de marimea holului, fie ca este unul mic, fie unul mai mare, este foarte important sa ai cateva elemente care sunt cu adevarat necesare si, in acelasi timp, utile pentru toate persoanele ce locuiesc in casa sau apartamentul respectiv sau, de ce nu, chiar si pentru cei care iti trec pragul.

1.1 Amenajarea holurilor mici

Daca nu dispui de atat de mult spatiu in holul de la intrare sau din cadrul casei/apartamentului tau, este important sa stii cateva aspecte legate de lucrurile cu adevarat necesare amenajarii si care sa nu ocupe nici prea mult loc din cel de care dispui. 

In cazul in care spatiul este ingust, poti apela cu usurinta la elemente de mobilier care sa nu fie foarte masive si care sa iti ocupe spatiu de care te poti folosi in moduri diferite. 

Dintre obiectele de mobilier utile unui hol mic, poti tine cont de urmatoarele:

 • Pantofar – care sa aiba drept scop depozitarea a cat mai multe obiecte, precum pantofii, umbrela, palaria etc.
 • Scaun – poti achizitiona un pantofar care sa aiba si un scaun incorporat 
 • Suport pentru geci – poti pune chiar si o garderoba pentru asta
 • Covorase mici
 • Oglinda – care si ea poate fi atasata pe pantofar pentru a economisi spatiul

1.2 Amenajarea holurilor mari

Daca holul tau are dimeniuni mari, lucru ce iti permite sa folosesti numeroase elemente, trebuie sa tii cont si de faptul ca nu trebuie sa il incarci foarte mult, chiar daca dispui de mult spatiu. Cu cat sunt mai aerisite piesele de mobilier, cu atat aspectul va fi unul mai placut.  

Iata cateva elemente pe care le poti pune aici:

 • Pantofar 
 • Garderoba 
 • Masuta 
 • Oglinda
 • Covoare sau mocheta
 • Scaun 
 • Obiecte de decor, precum: vaze cu flori, plante in ghiveci cu suport, tablouri
 • Suport separat pentru geci, palarii sau umbrele

2. Amenajarea holurilor cu elemente specifice in functie de stil

Stilul este cel de care trebuie sa tii cont, mai ales atunci cand ai abordat un fel anume de design si in restul incaperilor casei sau ale apartamentului. Astfel, fiecare stil de amenajare in parte are criterii bine definite si specifice lor, iar tu trebuie sa tii cont de ele daca vrei ca holul tau sa se integreze perfect.

2.1 Amenajarea holurilor in stil modern

Stilul modern se caracterizeaza prin simplitate si prin geometria elementelor de mobilier si mai ales a obiectelor alese. Acestea trebuie sa fie cat mai eficiente, utile si sa nu incarce spatiul. Culorile neutre si ledurile sunt specifice acestui mod de amenajare.

2.2 Amenajarea holului in stil rustic

Lemnul si covoarele din blana, impreuna cu ceasurile vechi cu siguranta sunt caracteristice holurilor rustice, asa ca nu trebuie sa lipseasca nici din amenajarea ta.

2.3 Amenajarea holurilor in stil clasic

Aspectele caracteristice ale stilului clasic sunt culorile neutre, impreuna cu covoarele si elementele de mobilier din lemn, lasate cat mai simple. Iata cateva idei:

2.4 Amenajarea holurilor in stil vintage

Elementele vintage, combinate cu aspectele ce tin de designul obiectelor sau al peretilor ofera holului imaginea dorita, una in care culoarea maro este vedeta, iar lemnul este foarte prezent.

2.5 Amenajarea holurilor in stil Feng Shui

Plantele, florile naturale si oglinzile ii vor oferi holului tau stilul Feng Shui dorit. Ai grija sa fie prezente toate elementele ce se gasesc in natura: foc (culoarea rosie), apa, lemn, metal si pamant. Iata cateva exemple de decoruri in ton cu acest stil:

3. Must have-uri din amenajarea interiorului unui hol

Cateva must have-uri de care sa tii cont pentru holul tau, dar pe care sa le adaptezi dimensiunilor de care dispui, ar fi urmatoarele:

 • Pantofar
 • Masa
 • Oglinda
 • Covoare
 • Plante
 • Obiecte de decor

Acestea sunt elemente simple, destul de intalnite, dar fara de care nu se poate considera ca misiunea de amenajare a acestui spatiu este completa.

Acum ca ai aflat mai multe lucruri despre cum sa iti amenajezi holul, asigura-te ca vei tine cont de aceste detalii pentru un impact cat mai placut. Tu ce stil vei aborda pentru acest spatiu al casei sau apartamentului tau?

 

Surse foto: shutterstoc.com, pinterest.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ne
Departament vânzăriAlinaWhatsApp
Departament vânzăriAnaWhatsApp
Departament vânzăriOtiliaWhatsApp
Departament reclamațiiEugenWhatsApp