15 octombrie 2019

Sufrageria reprezintă camera cea mai populată din locuință, spațiul în care se întâlnesc membrii familiei pentru a socializa, a lua masa sau a se distra alături de cei dragi. Cine nu își dorește să aibă un living impresionant, în ton cu tendințele actuale? De cele mai multe ori, amenajarea acestei zone nu presupune schimbări majore și nici investiții imense. În schimb, este nevoie de imaginație debordantă, completată de o informare minuțioasă cu privire la stilurile actuale în amenajarea livingurilor din apartamente și case. 

Cuprins:
1. Amenajare livinguri în funcție de dimensiuni
1.1. 3 idei de amenajare a unui living mic
1.2. 3 idei de amenajare a unui living mare
2. Amenajari livinguri apartamente: amenajarea unui living în funcție de design
2.1. Cum să amenajezi o sufragerie modernă;
2.2. Cum să amenajezi o sufragerie clasică;
2.3. Idei de amenajare a unei sufragerii rustice.
3. Amenajare livinguri personalizate: semineu, tapet, decoratiuni

 

1.Amenajarea unui living în funcție de mărime și formă

 

Dimensiunea spațiului în care va fi amenajat livingul casei trebuie să reprezinte punctul de început pentru orice proiect. Este necesară alegerea pieselor de mobilier și a accesoriilor în funcție de măsurătorile livingului, dar și a formei acestuia. 

 • amenajarea livingului dreptunghiular se realizează foarte ușor, proprietarul având la dispoziție mai multe opțiuni;
 • un living pătrat nu trebuie să aibă multe piese de mobilier îngrămădite, ci doar câteva bine alese, precum:

biblioteca

Detalii și preț aici: https://vreimobila.ro/oferta/biblioteca-living-oana-alb.html

colțarul extensibil

Detalii și preț aici: https://vreimobila.ro/oferta/coltar-hilton-272x209x128-cm.html

masa de living

Detalii și preț aici: https://vreimobila.ro/oferta/masa-extensibila-living-mb-21-nuc.html

scaunele pentru living

Detalii și preț aici: https://vreimobila.ro/oferta/scaun-living-s-52-maro.html

măsuța de cafea

Detalii și preț aici: https://vreimobila.ro/oferta/masa-cafea-cb-mc-05-rosu-lucios-mica-sticla-securizata-60-x-60-x-51-cm.html

vitrina

Detalii și preț aici: https://vreimobila.ro/oferta/vitrina-fever-culoare-alba-led.html

 • în unele apartamente există și livinguri care au diferite alte forme (trapez, rotund, oval), iar acest lucru presupune să fie luate în considerare alte reguli importante în amenajarea încăperii. 

 

1.1. 3 idei de amenajare a unui living mic

Proprietarii de apartamente la bloc au la dispoziție, de regulă, o încăpere cu suprafață redusă și trebuie să respecte anumite norme cu privire la design pentru un rezultat optim de amenajare a livingului. 

 1. Piesele de mobilier trebuie să fie într-un număr adecvat spațiului, altfel ar apărea o aglomerare asemănătoare unui depozit sau a unui magazin de mobilă. Este recomandat ca mobilierul ales să fie multifuncțional, ca de exemplu: masă pliantă, canapea extensibilă, cu spații de depozitate incluse;

-colțar extensibil: 

Detalii și preț aici: https://vreimobila.ro/oferta/coltar-coltar-tesa-aston-cb-stanga-culoare-bej-maro-260-x-158-cm.html

-masă extensibilă: 

Detalii și preț aici: https://vreimobila.ro/oferta/masa-extensibila-living-mb-60-nuc.html

2. Accesoriile nu trebuie să fie de mari dimensiuni și nici foarte numeroase. În amenajarea sufrageriei unui apartament mic, oglinzile vor deveni un ajutor important, oferind senzația de spațiu mai mare; 

3. Culorile alese în amenajarea livingului mic nu trebuie să fie puternice. Cele pastelate sunt exact ceea ce ar trebui pentru un astfel de spațiu. 

 

1.2. 3 idei de amenajare a unui living mare

 

În cazul unui living de dimensiuni mai mari, regulile de amenajare sunt mai permisive. Importantă rămâne imaginația proprietarului. 

 • Alegerea unei teme și respectarea acesteia sunt idei bune în amenajarea unei sufragerii mari; 

 • Trebuie să se delimiteze două zone în cadrul acestui spațiu: una de socializare și una pentru dining room; 

Detalii și preț aici: https://vreimobila.ro/oferta/masa-extensibila-living-mb-13-max-5-sonoma.html

 • Se va lăsa un spațiu suficient pentru a trece fără să se ocolească mobilierul din cameră. 

 

2. Amenajari livinguri apartamente: amenajarea unui living în funcție de design

 

Primul pas în amenajarea unei sufragerii este găsirea unui punct de interes, a unei zone de rezistență: o statuetă, un tablou, o piesă de mobilier, o oglindă. O idee interesantă poate fi gruparea mai multor oglinzi pe un perete al livingului.

 

2.1. Cum să amenajezi o sufragerie modernă

 

Dacă se dorește amenajarea unui living modern, atunci proprietarul va fi încântat să afle că este foarte ușor să întrețină camera. Stilul este aerisit, ordonat, potrivit unei firi practice, dar care are nevoie să se simtă mereu confortabil. Livingurile amenajate modern au piese de mobilier futuristice sau minimaliste, proprietarul fiind cel care decide asupra lor, în funcție de cât de mult va sta în sufrageria sa. 

Câteva elemente trebuie să se regăsească aici, dar trebuie incluse într-o manieră rafinată, elegantă:

 • televizorul;
 • computerul;
 • sistemul audio.

2.2. Cum să amenajezi o sufragerie clasică

 

Amenajarea sufrageriei clasice este mult mai ușoară dacă proprietarul dispune de spațiu, altfel rezultatul riscă să nu fie cel scontat inițial. Luxul, piesele de mobilier din lemn masiv, de foarte bună calitate, lustrele impunătoare, ferestrele mari – sunt doar cateva dintre detaliile de care trebuie să se țină cont în acest proiect. Un truc pentru a obține un living spectaculos este folosirea pielii, a metalului (fier forjat, aluminiu) și lemnului. 

 

2.3. Idei de amenajare a unei sufragerii rustice

 

Mulți proprietari de case la munte sau în mediul rural doresc să amenajeze interiorul în acest stil, ușor romantic, cald, plin de obiecte cu valoare sentimentală. Fie că este vorba despre un living mic, fie despre o sufragerie mare, stilul rustic poate fi imprimat cu ajutorul următoarelor elemente:

 • piese de mobilier moștenite de la bunica și recondiționate;
 • obiecte handmade plasate în mod strategic;
 • ferestre generoase (pot fi lărgite cele vechi cu ajutorul unor meșteri pricepuți);
 • piese din lemn, blaturi din lemn și tot felul de alte obiecte confecționate din acest material, oferă livingului un stil tradițional inconfundabil.

 

3.Amenajare livinguri personalizate: semineu, tapet, decoratiuni

Acest spațiu poate fi personalizat în funcție de dorințele oricui, în așa fel încât să existe o armonie perfectă între frumos și confortabil. Știi care sunt elementele prin care poți personaliza această zonă?

 • șemineul;
 • covorul;
 • tapetul;
 • barul;
 • tablourile de pe pereți;
 • scara interioară.

Dacă vizionezi pe internet diferite proiecte de amenajări ale livingului, vei observa numeroase poze interesante, care îți oferă tot felul de soluții pentru a-ți îndeplini dorințele. Modelele de livinguri amenajate în diferite stilurile te pot convinge ușor că totul este posibil cu voință, imaginație și ajutor.  

Plasarea unui șemineu în living poate fi o idee foarte bună, așa că, orice proprietar care demarează proiectul de amenajare a sufrageriei ar trebui să se gândească la această idee. Chiar și într-un spațiu mic, acest element poate fi o piesă de rezistență; 

 • Tapetul poate să atragă privirile de la intrarea în cameră și poate spune unui musafir câteva lucruri despre personalitatea gazdei. În mediul online există numeroase idei de amenajare a livingului cu ajutorul tapetului, așa că, există pentru oricine o bază de plecare, chiar dacă nu are o imaginație debordantă în acest sens;

Amenajarea barului în living poate fi o altă idee spectaculoasă, fie pentru un apartament, fie pentru casă. Extrem de folositor pentru momentele în care vin musafirii, barul oferă încăperii un aspect luxos; 

Detalii și preț aici: https://vreimobila.ro/oferta/mobila-bar-masa-cu-roti-mcb-1208-lemn-vintage.html 

Detalii și preț aici: https://vreimobila.ro/oferta/mobila-bar-cap-tractor-mare-mcb-5003-rosu-vintage.html 

Detalii și preț aici: https://vreimobila.ro/oferta/scaun-bar-s-62-crem.html

 • Multe livinguri sunt situate la parterul casei și sunt dotate cu scara care permite accesul către etajul superior. Amenajarea livingului cu o scară interioară devine obligatorie; 

 • În ultima vreme, mulți proprietari preferă să aplice în living piatră decorativă, o idee care poate fi realizată atât în amenajarea unui living mare, cât și a unuia de dimensiuni mici.

 

În concluzie, în amenajarea acestui spațiu trebuie să se țină cont de toate elementele care reușesc să ofere un rezultat optim. Trucurile specialiștilor sunt eficiente și pot ajuta pe oricine se gândește să încerce de unul singur să aranjeze confortabil, funcțional și primitor sufrageria casei sale. 

surse foto:

vreimobila.ro

shutterstock.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ne
Departament vânzăriAlinaWhatsApp
Departament vânzăriAnaWhatsApp
Departament vânzăriOtiliaWhatsApp
Departament reclamațiiEugenWhatsApp