16 octombrie 2019

Un procent important din rândul românilor locuiește la bloc, în vechile clădiri construite în perioada regimului comunist sau în noile construcții ridicate în ultimii ani. Proprietarii imobilelor sunt preocupați de amenajarea interioarelor, încercând să creeze spații confortabile, funcționale și plăcute din punct de vedere estetic. Sursele de informare cu privire la modul de amenajare interioară a unor apartamente mici sau mari sunt numeroase, Internetul punând la dispoziția oricui variate sfaturi din care se poate inspira. În articolul de mai jos se pot găsi câteva idei practice de amenajare a unor spații deosebite, de care poți ține și tu cont în renovarea locuinței tale! 

Cuprins:

 

1. Amenajări interioare pentru apartamente la bloc în funcție de dimensiuni

1.1. Amenajări interioare în apartamente mici – ce trebuie să știi

1.2. Amenajări interioare pentru apartamente mari

2. Amenajări interioare pentru apartamente în funcție de încăpere

 

 

1.Amenajări interioare pentru apartamente la bloc în funcție de dimensiuni

Ideea de amenajare trebuie să pornească, în primul rând, de la spațiul locuibil disponibil. Există unele reguli clare pentru un astfel de proiect. Dacă nu se ține cont de ele, atunci rezultatele pot fi deranjante vizual și nefuncționale.

1.1. Amenajări interioare în apartamente mici – ce trebuie să știi

Dacă plănuiești să amenajezi o locuință de mici dimensiuni, este recomandat să ții cont de mărimea acesteia, dar și de felul în care este compartimentată, pentru a obține maximum de confort și utilitate!

  • Amenajarea interioară a garsonierelor

Amenajarea unei garsoniere este o provocare pentru orice designer profesionist, dar mai ales pentru unul amator. Problemele pot apărea din cauză că o garsonieră are o singură cameră ce îndeplinește mai multe roluri: living, dormitor, cameră de oaspeți. Tendința actuală este transformarea garsonierei clasice într-un studio, după stilul american, ceea ce duce la realizarea unui spațiu perfect funcțional. 

 

 

 

 

 

 

Se recomandă piesele de mobilier multifuncționale, cum ar fi canapeaua și masa extensibilă, patul care se transformă în bibliotecă

Detalii și preț aici: https://vreimobila.ro/oferta/coltar-coltar-tesa-aston-cb-stanga-culoare-bej-maro-260-x-158-cm.html 

Detalii și preț aici: https://vreimobila.ro/oferta/masa-extensibila-living-mb-13-max-5-wenge.html 

 

 

 

 

 

  • Amenajarea interioară a unui apartament cu două camere mici

 

Amenajarea interioară a unui apartament cu 2 camere mici este mult mai ușor de realizat dacă locuința este destinată unei singure persoane sau unui cuplu fără copii. Astfel, se pot amenaja un dormitor și un living separat, spații care vor contribui la un trai confortabil zi de zi. În acest caz, piesele de mobilier pot fi mult mai diverse, în număr mai mare, ținându-se cont de gustul proprietarilor în materie de design, aceștia având posibilitatea de a include unele piese doar cu caracter decorativ. 

 

Detalii și preț aici: https://vreimobila.ro/oferta/dormitor-raul-sonoma.html 

Detalii și preț aici: https://vreimobila.ro/oferta/biblioteca-living-zara-alb-alb-lucios.html 

Detalii și preț aici: https://vreimobila.ro/oferta/mobila-bar-masa-cu-roti-mcb-1208-lemn-vintage.html

 

1.2. Amenajări interioare pentru apartamente mari

Apartamentele de dimensiuni mari oferă mai multe posibilități de amenajare, atât în ceea ce privește alegerea unui stil de design preferat, cât și alegerea unui mobilier impresionant. Însă, este important să nu aglomerezi inutil spațiul și să nu încarci vizual încăperile, pentru că vei obține un efect sufocant, deloc plăcut.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Idei pentru amenajarea interiorului unui apartament cu 2 camere mari

 

O familie cu unul sau mai mulți copii se poate gândi să locuiască într-un apartament cu 2 camere mai mari. Amenajarea acestui spațiu poate fi un proiect simplu de pus în practică, deoarece există în comerț tot felul de seturi de mobilier, utile pentru fiecare încăpere în parte. Dacă familia are mai mulți copii, dar nu are cameră pentru fiecare în parte, atunci dormitorul unic se poate amenaja cu ajutorul paturilor etajate, care oferă spațiul necesar pentru desfășurarea activităților zilnice. 

 

 

 

 

 

  • Idei pentru amenajarea interioarelor unor apartamente cu 3 sau 4 camere

Apartamentele cu trei sau patru camere oferă proprietarilor posibilitatea de a amenaja fiecare încăpere după un rol bine stabilit. Astfel, va exista dormitorul părinților, dormitorul copiilor, dar și un living care poate servi, la nevoie, drept cameră de oaspeți. În acest ultim caz, este necesară prezența unei canapele extensibile sau a unui pat pneumatic, care poate fi instalat când musafirii vor să înnopteze. De asemenea, dacă apartamentul are patru camere, poate fi amenajat un birou în care cei mici se pot concentra asupra temelor sau în care adulții pot lucra de acasă.

 

2.Amenajări interioare pentru apartamente în funcție de încăpere

 

 

  • Livingul

Livingul este spațiul în care familia petrece o mare parte a zilei, practicând activități în comun, cum ar fi servirea mesei, privitul la televizor, vizionatul filmelor sau, pur și simplu, pierderea timpului liber într-un mod plăcut. Piesele de mobilier din această cameră trebuie să fie confortabile și rezistente, deoarece vor fi folosite foarte mult de-a lungul timpului. 

Detalii și preț aici: https://vreimobila.ro/oferta/canapea-casandra-culoare-maro-216-x-74-x-100-cm.html

  • Holul

Holul reprezintă un spațiu cu rol precis, așa că nu vor lipsi cuierul, pantofarul, oglinda de mari dimensiuni, un scaun sau o băncuță. 

Fiind și spațiul cu care intră în contact prima dată oaspeții, holul trebuie să aibă și un rol estetic sporit, ușor de atins prin plasarea unor elemente cu rol decorativ, cum ar fi tablourile, covoarele, statuile, oglinzile etc. 

 

În ce privește amenajarea interioară a holului din apartament, fiecare proprietar trebuie să caute surse de inspirație cât mai aproape de dorințele sale. 

 

Detalii și preț aici: https://vreimobila.ro/oferta/garderoba-stone-mini-alb-gri.html

Detalii și preț aici: https://vreimobila.ro/oferta/pantofar-ayca-86-alb-stejar.html 

  • Dormitorul

Dormitorul reprezintă locul de odihnă al familiei și trebuie să fie foarte confortabil. Patul este piesa de rezistență a unei astfel de camere. El va fi suficient de mare pentru a permite un somn odihnitor. Paturile de mici dimensiuni nu sunt de folos, chiar dacă prin utilizarea lor se poate câștiga ceva spațiu. 

Detalii și preț aici: https://vreimobila.ro/oferta/dormitor-bucuresti.html 

 

Detalii și preț aici: https://vreimobila.ro/oferta/dormitor-matrimonial-georgiana-wenge.html 

  • Bucătăria

Bucătăria trebuie să fie, în primul rând, funcțională. Tendința actuală în amenajarea interioară a bucătăriei din apartamentul de la bloc este folosirea unui mobilier care să cuprindă aparatele electrocasnice incorporabile, potrivite în cazul amenajărilor interioare de apartamente foarte mici. Motivul este dimensiunea relativ redusă a bucătăriilor din casele din România. 

Detalii și preț aici: https://vreimobila.ro/oferta/bucatarie-bazylia.html 

 

Detalii și preț aici: https://vreimobila.ro/oferta/bucatarieeconuc.html 

 

 

 

 

În concluzie, amenajarea unui apartament nou sau vechi, mic sau mare, poate fi realizată de orice proprietar priceput și cu imaginație, fără a fi nevoie de a apela la un expert, Internetul abundând de idei ușor de pus în practică de fiecare.

surse foto:

vreimobila.ro

shutterstock.com

pinterest.com

3 răspunsuri la “Amenajări interioare in apartamente – Caracteristici importante pe care NU trebuie sa le ignori

  1. Se pare ca acestea se afla printre majoritatea preferintelor persoanelor care isi doresc sa isi decoreze si utileze livingul, deoarece transmit idea de caldura si sugereaza atmosfera primitoare, confortul. Atunci cand alegi sa iti zugravesti peretii livingului intr-o nuanta calda, trebuie sa tii cont de anumite aspecte destul de importante in alegerea pieselor de mobilier. Primul dintre ele este dat de armonia creata, iar al doilea de oferirea unei zone de contrast, care sa puna in evidenta, atat culoarea mobilerului, cat si cea a peretilor. Cea mai potrivita alegere, in acest caz, o reprezinta mobila din lemn, care isi pastreaza aspectul pentru ca poate fi inegrata, cu succes, mai multor culori, nuante si tonalitati.

  2. Forma patrata este mai avantajoasa pentru un living, deoarece, in functie de suprafata de care dispui, poti imparti camera in mai multe zone de interes, in functie de necesitatile tale. Daca sufrageria ta are aceasta forma, tot ce trebuie sa tii cont in amenajarea acesteia este alegerea mobilerului si a elemntelor de decor in functie de stilul locuintei si cel personal. Atentie, insa, ca un spatiu oricat de mare si de luminos ar fi, daca este utilat si decorat intr-o maniera necorespunzatoare, poate parea mult mai mic si aglomerat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ne
Departament vânzăriAlinaWhatsApp
Departament vânzăriAnaWhatsApp
Departament vânzăriOtiliaWhatsApp
Departament reclamațiiEugenWhatsApp