14 mai 2020

Oamenii petrec dormind aproximativ o treime din timpul lor, motiv pentru care suprafața de odihnă este de maximă importanță. O saltea poate să-ți strice somnul sau să te ajute să te reîncarci cu energia necesară. De aceea, pentru a face o alegere inspirată, va trebui să iei în seamă o serie de factori precum fermitatea sa, materialul din care este realizată și gradul său de aerisire.

Cuprins:
1. Cele mai bune saltele – topul saltelelor în funcție de tehnologia folosită
2. Cele mai bune saltele – ce să NU faci când alegi o saltea de dormit
3. Întrebări și răspunsuri frecvente despre saltele

1. Cele mai bune saltele – topul saltelelor în funcție de tehnologia folosită

Dacă te întrebi care este cea mai bună saltea, trebuie să știi că, de fapt, nu există un răspuns general valabil. Cel mai bun model este cel ce răspunde nevoilor tale. Cu toate acestea, este adevărat că anumite tehnologii sunt mai avansate ca altele și oferă un somn mai odihnitor. De aceea, în continuare vei găsi un top al genurilor de saltea, considerate de calitate, în funcție de avantajele pe care le au.

Saltele din latex – asigură atât fermitate și confort, cât și o aerisire optimă. Astfel, ai parte de o poziție sănătoasă și relaxantă, dar și de o temperatură ideală în timpul somnului. Acest tip de material este antibacterian și hipoalergenic. În consecință, și prețurile lor vor fi ceva mai mari.

Saltele cu spumă de memorie – oferă, în general, un grad ridicat de confort, datorită capacității de a se mula pe forma corpului. Un dezavantaj este faptul că se pot supraîncălzi ușor, mai ales vara.

Saltelele din spumă poliuretanică – au o greutate mai mică și diverse grade de fermitate, astfel că îți poți alege varianta preferată. Și acestea au tendința de a se încălzi semnificativ mai tare decât cele din latex.

Saltelele cu arcuri – sunt cele mai dure, fiind potrivite pentru cazurile în care este necesară o poziție cât mai dreaptă în timpul somnului. Deși, în ultimii ani, tehnologia a avansat în acest domeniu, aceste modele sunt considerate mai puțin confortabile decât cele din latex sau spumă. Un aspect pozitiv îl reprezintă gradul înalt de aerisire.

Trebuie să reții faptul că, în momentul de față, multe modele de pe piață sunt hibride și prezintă o combinație între tipurile enumerate mai sus, cum ar fi mixul dintre arcuri și spumă poliretanică.

2. Cele mai bune saltele – ce să NU faci când alegi o saltea de dormit

Pentru că în ziua de astăzi există numeroase modele de saltele, este bine să te documentezi atunci când faci o achiziție, pentru a evita o serie de greșeli. Ține cont că, oricât de interesant și complicat ar suna numele unui produs, nu înseamnă că se potrivește condițiilor tale de somn.

1. Nu ignora poziția de somn. Înainte de a alege, identifică felul în care dormi cel mai des. De exemplu, persoanele care dorm pe spate au nevoie, în general, de o saltea cu fermitate medie, care oferă suport lombar, dar se pliază, în același timp, pe forma coloanei tale. Celor care dorm pe o parte li se potrivesc saltelele mai puțin ferme. Pentru cei care adoptă o poziție de somn pe stomac, este indicată o saltea tare.

2. Nu neglija greutatea proprie. Este recomandat ca persoanele corpolente să utilizeze o saltea fermă, pe când cei care cântăresc puțin pot dormi și pe una mai moale.

3. Nu face compromisuri când vine vorba de calitate. Dacă simți disconfort atât în timpul zilei, cât și noaptea, atunci mergi pe varianta unei saltele ortopedice sau superortopedice, pentru a înlătura durerile de spate.

4. Nu lăsa deoparte factori precum tipul camerei. Dacă urmează să folosești salteaua într-un dormitor de mici dimensiuni, atunci investește într-un produs care se aerisește eficient, cum sunt cele cu tehnologia SpaceAir.

5. Nu te baza pe mituri sau pe experiențele altor persoane. Alegerea saltelei de dormit este una foarte personală, de aceea va trebui să analizezi felul în care dormi tu și să nu iei în seamă asumpții neverificate, cum ar fi aceea că saltelele dure sunt cele mai sănătoase și se potrivesc oricui. Mai mult, nu achiziționa un produs doar pentru că a fost lăudat de un prieten. Gândește-te că aveți stiluri de a dormi și nevoi diferite, iar ce e potrivit pentru el, nu este neapărat și pentru tine.

3. Întrebări și răspunsuri frecvente despre saltele

Cât de des trebuie schimbată salteaua de dormit?
Specialiștii recomandă ca o dată la 7-10 ani să achiziționezi o nouă saltea. Cele care depășesc această durată îți vor afecta poziția în timpul somnului și îți pot crea probleme de sănătate.

Ce este un topper pentru saltea?
Topperul este un strat adițional, ce poate fi așezat pe partea superioară a saltelei pentru a nivela eventuale deformări. De asemenea, acesta ajută la menținerea prospețimii.

Care este cea mai bună husă de saltea?
Ca în cazul saltelelor, husa trebuie aleasă în funcțiile de propriile necesități, însă un produs bun are următoarele caracteristici: este ignifug, impermeabil, oferă aerisire și are proprietăți antialergice.

Chiar dacă vei petrece mai mult timp verificând diverse tipuri de saltea, este recomandat să iei în considerare toate aspectele, precum fermitatea sa, materialul său și forma corpului tău, pentru a te putea bucura de un somn sănătos timp îndelungat.

Sursa foto: shutterstock.com, pinterest.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ne
Departament vânzăriAlinaWhatsApp
Departament vânzăriAnaWhatsApp
Departament vânzăriOtiliaWhatsApp
Departament reclamațiiEugenWhatsApp