MODALITATI DE RETUR

 

MOBILA DESIMO- Politica de returnare

Potrivit legislatiei in vigoare art. 9 din O.U.G. 34/2014 „Cu exceptia cazurilor prevazute la art. 16, consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art. 13 alin. (3) si la art. 14.”

 

Conform art. 11 din O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative consumatorul are dreptul sa notifice in scris compania  MOBILA CB FURNITURE SRL  inainte de expirarea perioadei de retragere, cu privire la decizia sa de retragere din contract, in acest scop, consumatorul putand alege una dintre urmatoarele variante:
a) de a folosi modelul de formular de retragere prevazut in partea B din anexa ;
b) de a face orice alta declaratie neechivoca in care isi exprima decizia de retragere din contract;

 

Consumatorul si-a exercitat dreptul de retragere in perioada de retragere mentionata la art. 9 alin. (2) si la art. 10 in cazul in care comunicarea cu privire la exercitarea dreptului de retragere este transmisa de catre consumator catre X SRL, inaintea expirarii perioadei respective.

 

Avand in vedere dispozitiile art. 12 din O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, exercitarea dreptului de retragere pune capat obligatiilor partilor contractuale, dupa caz:
a) de a executa contractul la distanta sau contractul in afara spatiului comercial ;
b) de a incheia un contract la distanta sau in afara spatiului comercial, in cazul in care consumatorul a efectuat o comanda.

In urma exercitarii dreptului de retragere potrivit art. 13 din O.U.G. 34/2014  MOBILA CB FURNITURE SRL va rambursa toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea consumatorului, inclusiv, dupa caz, costurile livrarii, fara intarziere nejustificata si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului in conformitate cu art. 11, folosind in acest sens aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de consumator pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care consumatorul a fost de acord cu o alta modalitate de plata si cu conditia de a nu cadea in sarcina consumatorului plata de comisioane in urma rambursarii.

MOBILA CB FURNITURE SRL nu este obligata sa ramburseze costurile suplimentare in cazul in care consumatorul a ales in mod explicit un alt tip de livrare decat livrarea standard oferita de profesionist.

 

Cu exceptia cazului in care MOBILA CB FURNITURE SRL s-a oferit sa recupereze ea insasi produsele, rambursarea oricarei sume poate fi amanata pana la data receptionarii produselor care au facut obiectul vanzarii sau pana la momentul primirii unei dovezi din partea consumatorului conform careia acesta a trimis produsele catre profesionist, luandu-se in considerare data cea mai apropiata.

Respectand prevederile art. 14 din O.U.G. 34/2014, cu exceptia cazului in care MOBILA CB FURNITURE SRL  s-a oferit sa recupereze ea insusi produsele, consumatorul returneaza produsele sau le inmaneaza societatii sau unei persoane autorizate de aceasta sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat catre MOBILA CB FURNITURE SRL, decizia sa de retragere din contract in conformitate cu art. 11.

 

Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de consumator inainte de expirarea perioadei de 14 zile.
Consumatorul va suporta doar costurile directe legate de returnarea produselor, cu exceptia cazului in care MOBILA CB FURNITURE SRL accepta sa suporte acele costuri, in afara de aceste costuri respectiv a celor prevazute la art. 13 alin. (3) din O.U.G. nr. 34/2014, exercitarea dreptului de retragere nu atrage raspunderea consumatorului.

 

ATENTIE: in cazul in care produsele a caror returnare se solicita prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, componente sau accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, sau nu sunt returnate in aceeasi stare in care au fost livrate catre client,  CB FURNITURE SRL are dreptul de a decide neacceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse de catre reprezentantii nostri.

 

Pentru returnarea produselor comercializate de MOBILA DESIMO  SRL  ne puteti contacta pe adresa de e-mail office@cbdistribution.ro, unde veti primi suport in alegerea modalitatii de returnare si vi se vor oferi detaliile necesare cu privire la adresa de expediere a produselor, ambalare sau contactarea firmei de curierat.

 

Adresa la care se vor returna produsele este: Bacau, Strada Alexei Tolstoi nr. 12, Jud. Bacau

Înapoi sus