Zona de dining este locul unde petreci timp cu familia și prietenii, împărtășind mese delicioase și momente de neuitat. De aceea, este important să ai o amenajare dining room confortabilă și plăcută, care să îți permită să te relaxezi și să te bucuri de timpul petrecut acolo.

Pentru a obține o amenajare dining room estetică și funcțională, există câteva piese esențiale care nu ar trebui să lipsească.

Iată 5 dintre cele mai importante piese pentru o experiență confortabilă în zona de dining:

  1. MASA DINING

Masa este punctul central al zonei de dining, așa că este important să alegi o masă care să fie practică și să se potrivească perfect cu dimensiunile camerei. O masă dining mare este perfectă pentru o familie numeroasă, pentru a organiza cine de familie sau petreceri cu prietenii. Pentru o cameră mai mică, o masă extensibilă poate fi soluția perfectă pentru a economisi spațiu și pentru a putea primii mai mulți oaspeți la cină.

Masa extensibila

  1. SCAUNE DINING

Odată ce ai ales masa potrivită, este timpul să alegi scaunele potrivite. Scaunele pentru dining  trebuie să fie confortabile și să se potrivească cu designul mesei. De asemenea, este important să alegi scaune care să se potrivească cu stilul general al camerei tale de dining. Dacă ai o cameră de dining modernă, scaunele tapițate cu piele sau materiale similare pot fi o alegere excelentă, în timp ce pentru o cameră mai rustică, scaunele din lemn pot fi mai potrivite.

Scaun dining modern

Scaun dining rustic

  1. DULAP SAU VITRINĂ PENTRU DEPOZITARE

Pentru a crea o amenajare dining room practică, este important să ai un spațiu de depozitare pentru veselă și tacâmuri. Un dulap sau o vitrină poate fi o alegere excelentă pentru depozitarea acestora și în același timp, poate fi o piesă de mobilier estetică și elegantă în camera ta. Alege un dulap care se potrivește stilului general al camerei tale și care să se încadreze în dimensiunile camerei.

  1. COVOR

Un covor pentru dining poate fi o alegere excelentă pentru a aduce un plus de confort și stil camerei tale. Alege un covor care să se potrivească cu dimensiunile camerei și cu designul general al încăperii. În plus, un covor poate fi și o alegere practică, deoarece poate proteja podeaua de zgârieturi sau alte deteriorări.

  1. ACCESORII

Accesoriile pot adăuga un plus de personalitate și stil în amenajarea dining room-ului. De la perdele și draperii la seturi de masă și lumânări, accesorii pot completa aspectul general al camerei și pot îmbunătăți experiența de dining.

  • Perdelele și draperiile sunt o alegere populară în amenajarea unei zone de dining. Acestea pot adăuga un element de confort și intimitate în timpul meselor și pot fi alese în funcție de stilul și culorile camerei.
  • Seturile de masă sunt un alt element important în amenajarea unei zone de dining. Acestea nu numai că adaugă un element practic în cameră, dar pot fi și o modalitate excelentă de a adăuga un plus de culoare și stil în decor.
  • Lumânările sunt o altă alegere populară. Acestea pot crea o atmosferă romantică și plină de căldură în timpul meselor și pot fi alese în funcție de stilul și culoarea camerei.