Postat la 28/02/2023

În ultimii ani, stilul scandinav a devenit foarte popular în designul interior. Acesta este un stil simplu, minimalist, care se concentrează pe funcționalitate și confort. Acest stil se potrivește perfect pentru amenajarea unei bucătării, unde ar fi utilă o abordare practică și eficientă în utilizarea spațiului. Iată 8 idei de amenajare a unei bucătării în stil scandinav:

  1. Minimalismul este cheia

Stilul scandinav este în primul rând un stil minimalist, deci bucătăria ta trebuie să fie curată și simplă. Evită supraîncărcarea încăperii cu prea multe obiecte sau decorațiuni. Alege mobilier cu linii simple și curate, care să ofere un spațiu de depozitare eficient și un aspect ordonat.

  1. Alege culori luminoase și neutre:

Stilul scandinav se bazează pe culori luminoase și neutre, cum ar fi alb, gri și bej. Aceste culori ajută la iluminarea încăperii și creează un spațiu mai mare și mai luminos. Combinația de culori pastelate, pasteluri și culori naturale precum cele ale lemnului și ale pietrei sunt și ele foarte folosite în această amenajare.

  1. Utilizează lemnul

Lemnul este un element important al stilului scandinav, adăugând căldură și textură. Alege mobilier din lemn, precum mese și scaune, dulapuri de bucătărie, blatul de lucru, sau adaugă elemente decorative din lemn pentru a crea un aspect natural.

  1. Adaugă plante

În stilul scandinav, plantele sunt folosite pentru a aduce un plus de culoare și viață în spațiul amenajat. Alege plantele care se potrivesc mediului interior, cum ar fi plantele de interior, sau obiecte decorative naturale, cum ar fi ramurile de mesteacăn, care vor adăuga textură și un aer rustic.

Bucatarie Sofia

  1. Folosește iluminatul potrivit

Iluminatul este important în orice bucătărie și, în special, într-o bucătărie în stil scandinav. Folosește luminile de tavan și spoturile pentru a lumina spațiul, iar lămpile de masă pentru a adăuga un plus de ambianță.

  1. Pune accentul pe obiecte practice

Într-o bucătărie în stil scandinav, este important să pui accentul pe obiecte practice. Alege un aragaz și un cuptor performant, o masă de bucătărie confortabilă și un sistem de depozitare inteligent.

  1. Pune accentul pe detaliile funcționale

Detaliile funcționale, cum ar fi rafturile pentru ustensile sau sertarele de depozitare, pot fi foarte importante într-o bucătărie în stil scandinav. Asigură-te că sunt suficiente spații de depozitare și că acestea sunt accesibile și ușor de utilizat.

  1. Nu uita de lumina naturală:

Un alt element important al stilului scandinav este lumina naturală. Înlocuiește draperiile și jaluzelele grele cu perdele și jaluzele transparente care să permită luminii naturale să pătrundă în încăpere.

În concluzie, amenajarea unei bucătării în stil scandinav poate fi o modalitate excelentă de a adăuga un plus de confort și stil în casa ta. Folosește aceste idei de amenajare a bucătăriei în stil scandinav pentru a crea un spațiu unic, funcțional și confortabil.

Citește și articolul nostru despre idei de amenajare bucătării mici și înguste.