Postat la 11/01/2023

Amenajarea unei bucătării de vară poate fi o modalitate minunată de a-ți extinde spațiul de gătit și de a te bucura de timpul petrecut în aer liber. Însă, pentru a te asigura că bucătăria de vară îndeplinește toate nevoile și dorințele tale, este important să o amenajezi corect. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să amenajezi corect o bucătărie de vară:

Primul lucru pe care ar trebui să-l iei în considerare atunci când amenajezi o bucătărie de vară este dacă dorești să fie deschisă sau închisă. O bucătărie de vară deschisă este o opțiune mai accesibilă din punct de vedere financiar și poate fi o alegere bună dacă îți place să gătești în aer liber și să te bucuri de peisajul din jur. Însă, dacă vremea nu este întotdeauna favorabilă sau dacă dorești să poți utiliza bucătăria de vară în orice moment al anului, o bucătărie de vară închisă poate fi o alegere mai bună.

Indiferent dacă optezi pentru o bucătărie de vară închisă sau deschisă, există câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când o amenajezi:

  1. Scopul bucătăriei de vară: Înainte de a începe amenajarea, este important să te gândești la scopul bucătăriei de vară. Vrei să o folosești pentru a găti în aer liber, pentru a servi mesele în exterior sau pentru ambele lucruri? Acest lucru va afecta modul în care o amenajezi.
  2. Alegerea echipamentelor și a aparatelor potrivite: Pentru a te asigura că bucătăria de vară poate face față nevoilor tale de gătit, va trebui să ai echipamente și aparate potrivite. Asta poate include un grătar, o plită, un cuptor, o chiuvetă și, eventual, un frigider sau o mașină de gătit.
  3. Asigurarea unui spațiu de depozitare adecvat: Este important să ai suficient spațiu de depozitare pentru ustensilele și alimentele pe care le folosești în bucătăria de vară. Poți include rafturi, dulapuri sau alte sisteme de depozitare pentru a-ți putea ține lucrurile organizate. Pe site-ul nostru, https://vreimobila.ro/ poți găsi o gamă variată de corpuri pentru depozitare, ideale pentru utilizarea într-o bucătărie de vară.
  4. Zonele de pregătire și de curățare: Asigură-te că ai suficient spațiu pentru a pregăti alimentele și pentru a spăla vasele. O chiuvetă și un blat de lucru sunt esențiale pentru orice bucătărie de vară.
  5. Alegerea materialelor potrivite: Asigură-te că alegi materiale rezistente la apă și la vreme rea pentru blatul de lucru, chiuveta și alte elemente din bucătărie. De asemenea, ar trebui să iei în considerare utilizarea unor materiale rezistente la apă pentru podele și pentru pereți, dacă bucătăria de vară este în exterior.
  6. Planificarea iluminatului pentru bucătăria de vară: iluminarea este un element important atunci când amenajezi orice încăpere, inclusiv o bucătărie de vară închisă sau deschisă. Iată câteva lucruri de care ar trebui să ții cont atunci când planifici iluminatul pentru bucătăria de vară:
  • Alegerea surselor de iluminat potrivite: Pentru a obține o lumină suficientă în bucătărie, ar trebui să ai mai multe surse de iluminat, inclusiv lumină naturală și lumină artificială. Poți include ferestre pentru a permite luminii naturale să intre în bucătărie și poți alege dintre mai multe opțiuni de iluminat artificial, cum ar fi luminile suspendate, veiozele sau luminile de tavan.
  • Plasarea surselor de iluminat în locuri strategice: Asigură-te că amplasezi sursele de iluminat astfel încât să obții lumină suficientă în zonele cheie ale bucătăriei, cum ar fi zona de pregătire a alimentelor și zona de spălat vase. De asemenea, ar trebui să ai în vedere amplasarea surselor de iluminat astfel încât să creezi un ambient plăcut în timpul mesei.

Așadar, indiferent dacă amenajezi o bucătărie de vară închisă sau deschisă, este important să ții cont de aceste sfaturi pentru a obține un spațiu bine amenajat.

Citește și idei amenajare bucatarii mici si inguste.