Postat la 22/02/2023

O bucatarie moderna nu trebuie doar să fie funcțională, ci și să arate bine. În ultimii ani, am văzut o creștere a tendințelor moderne în amenajarea bucatariei care aduc o nouă perspectivă asupra modului în care acestea ar trebui să arate.

Iată 5 tendințe la modă în amenajarea bucătăriilor moderne, care pot fi luate în considerare la amenajarea bucatariei tale.

  1. Mobilier minimal și simplu

Un trend modern în amenajarea bucătăriilor este alegerea mobilierului minimal și simplu . Acest tip de mobilier se caracterizează prin designul său simplu, lipsit de orice ornament, dar în același timp oferă suficient spațiu de depozitare. Mobilierul minimal poate fi confecționat din diferite materiale precum lemnul, metalul sau plasticul, în funcție de preferințe și buget.

Iată și câteva idei mobila bucatarie moderna:

Bucatarie moderna Smart

Bucatarie moderna Sofia

  1. Accente colorate

În amenajarea bucătăriilor moderne, se pot utiliza accente colorate pentru a crea un contrast interesant și pentru a adăuga personalitate spațiului. Aceste accente pot fi obținute prin alegerea unor piese de mobilier, corpuri de iluminat sau electrocasnice de culoare intensă, cum ar fi roșu, albastru sau verde. În plus, utilizarea unor pardoseli cu model sau a unui perete colorat pot fi opțiuni interesante.

Bucatarie Premio

  1. Tehnologie integrată

Într-o bucătărie modernă, tehnologia este o parte importantă a designului. Integrarea unor echipamente și dispozitive inteligente poate fi o opțiune interesantă pentru a oferi confort și funcționalitate. De exemplu, un frigider cu tehnologie avansată poate fi utilizat pentru a controla temperatura și umiditatea în mod automat, iar o hotă de aer poate fi controlată prin intermediul unei aplicații mobile.

  1. Plăci mari de gresie

Plăcile mari de gresie sunt o altă tendință modernă în amenajarea bucătăriei. Acestea oferă un aspect modern și curat iar dimensiunea lor mare face ca suprafața să pară mai netedă și mai uniformă. În plus, plăcile mari de gresie sunt ușor de curățat și sunt foarte durabile, ceea ce le face o alegere excelentă pentru o bucătărie modernă.

  1. Iluminare eficientă

Iluminarea este o altă componentă importantă în amenajarea bucătăriilor moderne. Un sistem de iluminare bine conceput poate face ca bucătăria să pară mai mare și mai luminoasă. Se pot utiliza diferite surse de lumină, cum ar fi iluminarea ambientală, iluminarea de accent sau iluminarea directă. De asemenea, se poate opta pentru iluminare integrată în mobilierul bucătăriei, pentru un aspect modern și elegant.

În concluzie, o bucătărie modernă poate fi un spațiu funcțional, estetic și personalizat, care să îndeplinească toate cerințele și preferințele utilizatorului. Mobila de bucatarie moderna  poate fi aleasă în funcție de preferințe și nevoi, iar opțiunile de amenajare sunt numeroase. Pe baza tendințelor actuale în amenajarea bucătăriilor moderne, putem concluziona că acestea pot fi caracterizate prin design minimal, finisaje naturale, culori neutre și suprafețe de lucru practice. De asemenea, se observă o preferință pentru iluminatul ambiental, decorațiuni discrete și linii curate.

Te-ar putea interesa și articolul nostru despre amenajare bucatarie de vara.