Postat la 04/11/2022

Atunci când vei reuși să creezi o casă primitoare și confortabilă, vei simți din momentul în care intri pe ușă. Începi să te relaxezi și să te simți în largul tău și va exista și un anumit sentiment de siguranță și confort. Acest aspect este cu siguranță ceva la care fiecare dintre noi visează, dar poate părea și destul de greu de realizat.

Dacă te-ai întrebat vreodată cum să-ți transformi casa într-un refugiu confortabil și primitor, noi îți venim în ajutor cu 5 sfaturi esențiale, pentru a te inspira.

Creează o imagine confortabilă chiar de la intrarea în casă

Intrarea este prima pe care o observi atât tu, cât și vizitatorii tăi atunci când intră în casă, așa că încearcă să faci un efort pentru a o menține ordonată și bine iluminată. Pentru a obține un spațiu cât mai primitor poți adăuga o vază cu flori, tablouri pe perete sau oglinzi mari, în stil vintage.

Personalizează-ți spațiul

Când îți decorezi spațiul cu obiecte cu valoare sentimentală, îl faci instantaneu mai atractiv și mai primitor. Fotografiile de familie și desenele înrămate, realizate de copii sunt cele care expun realitatea și transmit o poveste despre familia ta.

Holurile și scările sunt spații ideale pentru galeriile foto de familie, deoarece este foarte plăcut să te oprești din drum și să le admiri. Poți organiza fotografiile pe secțiuni, mai exact fotografiile alb-negru într-o secțiune și cele color în cealaltă. Include fotografii imperfecte, sincere, incitante, deoarece surprind cel mai bine sentimentele. Te vei bucura de acestea de fiecare dată când treci pe lângă ele.

Investește în mobilier confortabil

Fie că este vorba de camera de zi sau de dormitorul tău, confortul este cheia. Dacă ai o cameră spațioasă, investește în mobilier mare, confortabil, modular, astfel încât să îl poți amenaja în funcție de nevoile tale. De asemenea, chiar dacă ai o cameră mai mică, confortul nu trebuie sacrificat. Pur și simplu trebuie să amenajezi un loc în care să te poți deconecta de lumea exterioară și să te relaxezi. Cu o canapea confortabilă, o păturică călduroasă și o măsuță de cafea poți realiza un spațiu de relaxare  super  primitor și călduros.

Intră aici pentru a descoperi colecția nostră de canapele, colțare și măsuțe de cafea, ideale chiar și pentru spațiile mici.

Optează pentru materiale naturale si rezistente

Îți va fi mai ușor să creezi un loc cald și primitor cu materiale naturale. Experții în design recomandă folosirea păturilor moi de lână în lunile de iarnă și lenjeria de pat din bumbac vara. Când adaugi piese din materiale și texturi naturale, chiar și un spațiu trist poate fi transformat într-o casă primitoare și confortabilă.

Sfat: Nu te feri de piesele vechi, vintage, pe care ți le-au lăsat bunicii. Ar putea reprezenta factorul confortabil pe care îl cauți!

Joacă-te cu luminile

Lumina caldă reprezintă un element esențial al unei case confortabile, mai ales în timpul lunilor de iarnă întunecate și reci. Ar trebui să încerci să amplasezi mai multe surse de lumină și să instalezi întrerupătoare de intensitate pentru a le putea controla, în funcție de preferințe sau nevoi.

Există, de asemenea, o gamă largă de lumânări parfumate unice, realizate manual, pe care le poți amplasa în toată casa, în camera de zi, în bucătărie, dormitor și chiar și în baie. Mirosul și lumina lor subtilă vor pătrunde în casă și vor evoca sentimente de căldură, pace și seninătate.

Nu ai nevoie de prea multe pentru a transforma o casă într-un refugiu cald și confortabil, trebuie doar să urmezi aceste sfaturi și propriile preferințe și vei putea amenaja o casă primitoare și confortabilă, de care toată lumea se va bucura.