Postat la 22/02/2023

Dormitorul este una dintre cele mai importante încăperi dintr-o casă, fiind locul în care ne petrecem o treime din timpul nostru. Acesta trebuie să fie un spațiu confortabil, intim, dar și elegant, care să reflecte personalitatea noastră și să ne ajute să ne relaxăm și să ne reîncărcăm bateriile după o zi plină. Un dormitor clasic este alegerea perfectă pentru cei care apreciază eleganța și rafinamentul iar amenajarea acestuia poate fi foarte ușoară și plăcută dacă urmăm câteva reguli simple.

Iată câteva reguli și idei amenajare dormitor clasic de care poți ține cont:

  1. Alege patul și mobilierul potrivit

Amenajarea unui dormitor clasic trebuie să înceapă cu alegerea unui pat potrivit. Patul este elementul central al dormitorului și trebuie să fie confortabil, dar și să se potrivească cu stilul ales. Un pat clasic cu un design curat, linii simple și finisaje de calitate va fi o alegere excelentă pentru un dormitor elegant. Este important să alegeți un pat potrivit mărimii dormitorului, astfel încât să nu ocupe prea mult spațiu, dar să ofere suficient confort pentru a asigura un somn odihnitor.

Pat dormitor clasic Milano

Mobilierul pentru un dormitor clasic ar trebui să includă o noptieră, o comodă și un șifonier sau dulap, în funcție de necesitățile și preferințele dumneavoastră. Mobilierul ar trebui să fie din lemn masiv, MDF sau PAL de înaltă calitate, cu finisaje deosebite și linii simple. Acesta poate fi ales în culori deschise, precum alb, crem sau bej, sau în nuanțe mai închise, precum mahon sau wenge. Este important să alegeți mobilierul potrivit dimensiunilor dormitorului, astfel încât să nu ocupe prea mult spațiu, dar să ofere suficient spațiu pentru depozitare, pentru a păstra ordinea.

Amenajare dormitor clasic- Dormitor București

  1. Alege cu grijă culorile

Un alt aspect important în amenajarea unui dormitor clasic este alegerea culorilor. În general, culorile neutre, precum alb, bej sau gri sunt cele mai potrivite pentru acest stil, dar se pot utiliza și culori mai puternice, precum albastru, verde sau roșu, pentru a accentua anumite zone sau obiecte. Este important să alegeți o paletă de culori care să se potrivească cu mobilierul și accesoriile, dar și cu lumina naturală și artificială din dormitor.

Dormitor Twin

  1. Adaugă accesorii

Accesoriile sunt elementele care completează amenajarea unui dormitor clasic și îi oferă personalitate. Acestea pot fi perne decorative, cuverturi pentru pat, draperii sau perdele elegante, covoare sau lumânări parfumate. Accesoriile ar trebui să fie alese cu atenție, astfel încât să se potrivească cu stilul ales și să aducă un plus de eleganță și rafinament în dormitor.

În concluzie, amenajarea dormitorului poate fi o adevărată plăcere, având în vedere că acest stil de design oferă o atmosferă elegantă și relaxantă. Un dormitor clasic poate deveni o oază de confort și liniște, unde ne putem relaxa după o zi lungă și agitată.

Te-ar putea interesa și articolul nostru despre culori mobila living.