Postat la 23/09/2022

Amenajarea camerei tale cu articole noi și realizarea unei schimbări poate reprezenta o necesitate revigorantă. Factorul frică apare atunci când începi să te gândești la prețul și la costul apariției unor greșeli de amenajare. Din fericire, alegerea mobilierului potrivit pentru nevoile tale este mult mai ușoară dacă îți pui câteva întrebări înainte de a te îndrepta către showroom sau de a apăsa butonul „cumpără acum” în coșul de cumpărături online.

Aruncă o privire la întrebările pe care ar trebui să ți le pui înainte de a face o investiție într-un mobilier nou pentru dormitor.

Ai stabilit un stil de amenajare?

Când vine vorba de stilul de amenajare, contemporanul și tradiționalul sunt două dintre principalele categorii de design.

Dacă ești fan al actualității, pregătește-te pentru renovarea mobilierului din dormitor cel puțin la fiecare deceniu, contemporanul fiind o tendință în continuă schimbare. Numit și modern, acest stil se poate modifica în timp, dar are și câteva elemente comune, care rămân constante.

Stilul tradițional oferă un aspect mai clasic. Acest aspect poate include elemente începând de la un tapet floral provincial- francez, până la un pat cu baldachin cu stâlpi, curburi, finisaje și  ornamente sofisticate.

Dacă nu dorești să te încadrezi într-o singură categorie, atunci poți proiecta dormitorul alegând stiluri care se situează între tradițional și modern.

Care este bugetul tău?

Deoarece mobilierul reprezintă o cheltuială mare, analizează bine prețurile și produsele din showroom-uri, pentru a afla ce îți poți permite. Dacă visele tale sunt mărețe, dar contul tău bancar nu, există, totuși, câteva opțiuni:

Cumpără fragmentat: cumpără doar o singură piesă de mobilier nouă acum și așteaptă până îți poți permite să cumperi restul. Începe cu cea mai importantă piesă, mai exact, patul!

Cumpără mobilier second-hand

 

Dar calitatea?

Dacă vorbim despre dormitorul principal, cu siguranță merită să cheltuiești mai mulți bani pe mobilier de înaltă calitate. Dormitorul este locul în care îți vei petrece cea mai mare parte a timpului și, dacă vrei să îți menții spatele sănătos, ar fi indicat să investești într-o saltea de înaltă calitate. Oferă-i corpului tău sprijinul adecvat și obține un somn odihnitor!

Poți arunca o privire aici, în cazul în care dorești o saltea de înaltă calitate!

Cât de mare este camera?

Raportul dintre cameră și mobilier este crucial atunci când vine vorba de amenajarea dormitorului. Dimensiunea mobilierului trebuie să fie în echilibru cu dimensiunea camerei.

De asemenea, atunci când te afli în showroom, s-ar putea să te uiți la o piesă de mobilier și să ți-o imaginezi în camera ta, dar să uiți că spațiul de acasă nu îți este prieten. Nu dorești să comanzi o piesă de mobilier nerambursabilă și apoi să îți dai seama în ziua livrării că articolul nu poate intra nici măcar pe holul principal.

Vrei un set asortat?

Deși pare mai sigur să cumperi un set complet și asortat de mobilier pentru dormitor, există și persoane care doresc să cumpere piesele de mobilier separat, după bunul lor plac. Într-o cameră tradițională, formală sau chiar și elegantă, un set asortat arată grozav, dar în stiluri mai casual, prea multă potrivire poate părea plictisitoare. În plus, există o varietate de piese care se completează și se potrivesc perfect între ele, chiar dacă nu sunt din același set.

Model set dormitor complet- asortat  -disponibil pe site-ul nostru https://vreimobila.ro/

Aici poți găsi o gamă diversificată de piese de mobilier, potrivite fiecărui stil!

Camera este comună?

Dacă două persoane împart camera, fie că este vorba de doi frați sau de un cuplu, gândește-te la modul în care vei împărți obiectele.

Frații pot să împartă un pat supraetajat? Dar un birou sau o cutie de jucării?                           Privește dimensiunile camerei și enumeră toate posibilitățile de configurare a acesteia.