Postat la 02/05/2023

Amenajarea interioară în stil shabby chic este o tendință de design populară, preferată de un număr generos de persoane. Acest stil se bazează pe combinarea elementelor vintage și rustice cu detalii elegante și romantice, rezultând un decor rafinat și plin de farmec. Și cel mai bun lucru este că acest stil poate fi obținut cu un buget redus și cu multă creativitate. Dar cum poți obține un decor elegant și rafinat cu buget redus?

Iată câteva idei și sfaturi pentru amenajarea interioară în stil shabby chic, pentru a putea obține un decor elegant și rafinat fără a cheltui o avere.

  1. MOBILA ÎN STIL SHABBY CHIC

Mobila shabby chic este esențială pentru obținerea acestui stil de decor. Mobilierul shabby chic are un aspect vintage, dar este și elegant și sofisticat. Alegeți piese de mobilier în tonuri pastelate sau culori pastelate palide, cum ar fi alb, crem sau bej și căutați piese cu detalii delicate. Iată un exemplu:

Pat Milano cu Noptiere

  1. DECORAȚIUNI VINTAGE

Pentru a completa amenajarea interioară în stil shabby chic, alegeți accesorii și decoratiuni vintage. Vazele din porțelan, pernele cu motive florale, ceasurile și covoarele sunt doar câteva dintre elementele de decor care se potrivesc perfect cu acest stil. De asemenea, căutați rame de tablouri sau oglinzi cu ramă decorativă și alte elemente decorative din lemn, precum suporturile de lumânări.

Ceas vintage- stil shabby chic

  1. CULORI

Când vine vorba de culori, stilul shabby chic se bazează pe tonuri pastelate și culori palide, cum ar fi roz pudrat, albastru pal, bej sau crem. Combinați aceste culori cu texturi delicate, cum ar fi dantelă sau mătase, pentru a crea un aspect sofisticat și romantic. Puteți folosi tapet cu imprimeuri florale sau pictura pereților în culori pastelate pentru a adăuga un efect deosebit în amenajarea interioară.

  1. OBIECTE VINTAGE

O altă idee pentru amenajarea interioară în stil shabby chic este utilizarea obiectelor vintage în moduri neașteptate. De exemplu, ușă veche de lemn poate fi transformată într-un șifonier cu ajutorul unor rafturi și al cuierelor.

  1. LUMINA

Un alt aspect important în amenajarea unei camere în stil shabby chic este lumina. Este recomandat să utilizați lămpi de perete sau aplice cu aspect uzat, care să aducă un plus de personalitate și autenticitate.

În final, nu uitați că stilul shabby chic se bazează pe un amestec de elemente noi și vechi, pe un aspect uzat și răvășit, dar elegant și rafinat. Prin combinarea pieselor de mobilier și accesoriilor decorative vintage cu elemente moderne și minimaliste, puteți obține un decor unic și plin de personalitate. Pe site-ul nostru veți găsi toate produsele necesare pentru a vă transforma casa într-un spațiu shabby chic, rafinat și plin de farmec.