Postat la 24/08/2022

Odată cu modernizarea, multe persoane au optat pentru varianta de bucatărie cu living. De ce? Venim tot noi cu răspunsul! Ideea de living cu bucătărie a fost inventată pentru a aduce oamenii împreună, deoarece combină două dintre principalele centre de activitate ale casei tale: locul în care gătești/mănânci și locul în care te relaxezi. Cum poți să amenajezi un living cu bucătărie? Noi venim în ajutorul tău cu câteva sfaturi și idei de amenajare living cu bucătărie open space. Reguli cheie pentru un aspect plăcut al livingului cu bucătărie open space: Indiferent că optezi pentru un living cu bucătărie la casă sau la apartament, există câteva linii directoare fundamentale de luat în considerare, iar acestea sunt:
  1. Culorile
  2. Poziționarea mobilierului
  3. Delimitarea zonelor
  4. Iluminatul
  5. Încălzirea
 
  1. Culorile
Alegerea culorilor este esențială, deoarece fiecare element trebuie să funcționeze în armonie pe o suprafață vastă, motiv pentru care este, în general, cel mai bine să optezi pentru tonuri neutre pentru podea, pereți și dulapurile din bucătărie. Apoi, poți introduce într-un living cu bucătărie pete de culoare și modele prin intermediul mobilierului și al accesoriilor. Cea mai răspândită, dar și cea mai sigură abordare, este să alegi o culoare-cheie și apoi să te joci cu textura și nuanțele ei. Deloc surprinzător, albul este o alegere sigură aici, deoarece ajută, de asemenea, la îmbunătățirea luminozității unui spațiu, în special atunci când vine vorba despre spațiile mici. Dacă, totuși, preferi ceva mai îndrăzneț, trucul este să folosești culorile dorite cu grijă, fiind potrivite pentru articole precum perne, vaze, tablouri și perdele, și în general, pentru toate lucrurile care pot fi schimbate destul de ușor în cazul în care te saturi de ele.
  1. Poziționarea mobilierului
Când vine vorba despre organizarea unui spațiu, poziționarea elementelor de mobilier este cheia. Începe prin a examina cu atenție forma zonei și gândește-te la modul în care va fi utilizată și la toate activitățile pe care ar trebui să le poată găzdui. Chiar dacă spațiul pe care urmează să îl amenajezi este destul de mare, încercă totuși să nu exagerezi, astfel încât să aglomerezi zona cu lucruri inutile. Creează un mediu cât mai spațios, care să îți permită să te deplasezi, și amintește-ți că vei avea living si dining în aceeași cameră, deci vei avea nevoie de spațiu. De asemenea, dacă nu dispui de foarte mult spațiu și totuși optezi pentru un living mic cu bucătărie open space, ar trebui să încerci să nu exagerezi cu dimensiunile mobilierului, astfel încât să îți rămână și spațiu pentru deplasare. Acestea fiind spuse, un plan deschis trebuie să aibă, de asemenea, un fel de delimitare vizuală a diferitelor zone pe care le cuprinde.
  1. Delimitarea zonelor
Există o mulțime de trucuri, de la dispozitive structurale precum o ușă glisantă din sticlă, un șemineu sau rafturi, până la mobilier precum bufetul, mesele etc. Dacă suprafața este deosebit de mare, o altă tehnică destul de cunoscută este folosirea unui covor de dimensiuni mai mari sau a mai multor covoare, pentru a putea face diferența dintre zone.
  1. Iluminatul
Atunci când vine vorba despre designul interior al unui living cu bucătărie, iluminatul reprezintă un aspect destul de important. Dacă locuința are o mulțime de ferestre mari, ai deja un avantaj în timpul orelor de zi, deoarece încăperea va beneficia de lumină naturală pentru o bună parte a zilei. Zona de bucătărie va trebui să includă mai multe corpuri de iluminat, deoarece este nevoie de mai multă lumină pentru gătit și pregătirea mâncării, în timp ce zonele de luat masa și de living vor beneficia de câteva opțiuni de iluminat mai blânde și mai intime pentru relaxare și distracție.
  1. Încălzirea
Un alt aspect practic de luat în calcul este încălzirea, întrucât într-un spațiu deschis mare, este clar că se va pierde căldura destul de rapid, dacă provine doar dintr-o singură sursă.                Sistemul de încălzire pentru un spațiu deschis trebuie să permită mișcarea aerului între zone și pierderea căldurii din zona imediată a sursei de încălzire. Menținerea unei temperaturi uniforme, fără curenți de aer, se poate obține cu ajutorul încălzirii prin pardoseală. Încălzirea poate fi realizată și cu pompe de căldură, încălzire centrală sau calorifere cu apă caldă în toată zona. Bucătarie deschisă. Amenajare living mic cu bucătărie Mulți dintre noi locuim în spații mai mici, iar asta înseamnă că trebuie să facem fiecare metru pătrat din spațiul pe care îl avem util și multifuncțional. Un living în plan deschis, este, în general unul dintre cele mai aglomerate locuri dintr-o casă și trebuie să servească mai multor funcții, de la un spațiu plin de viață pentru socializare până la o zonă liniștită pentru relaxare. Decorarea unui living mic cu bucătărie în plan deschis poate fi o provocare, dar există câteva tehnici inteligente pe care le poți folosi pentru ca acesta să funcționeze. Iată ce trebuie să faci:
  1. Concentrează-te pe nevoile tale
Începe prin a enumera diferitele activități care vor avea loc în cameră – fie că este vorba despre distracție, relaxare sau gătit – și cine va desfășura aceste activități. Ia în considerare ce piese de mobilier sunt esențiale și care sunt cele de care te poți lipsi. Acest lucru te va ajuta să prioritizezi nevoile tale specifice și să elimini ce nu este esențial.
  1. Creează zone
Dacă spațiul trebuie să servească mai multor funcții diferite, de exemplu, sufragerie și biroul de acasă, va trebui să creezi zone distincte. Poți face acest lucru folosind covoare mari pentru a defini zonele, rafturi ca separatoare de cameră etc.
  1. Păstrează luminozitatea
Atunci când selectezi culori pentru mobilier, pereți și podele într-un spațiu mic, nu uita să păstrezi luminozitatea, deoarece acest lucru va face ca spațiul să se simtă deschis și primitor. Oglinzile reprezintă un plus, deoarece vor împrăștia lumina naturală în cameră și vor da iluzia de mai mult spațiu. Într-un spațiu mic, deschis, cel mai bine este să te limitezi la o paletă de aproximativ trei culori, începând cu o culoare neutră drept bază.
  1. Adaugă note personale
Există o concepție greșită comună despre faptul că obiectele decorative nu aparțin unui spațiu compact. Dar nu este așa! Toate camerele, oricât de mici sunt ele, pot beneficia de o notă personală. Trucul este să te concentrezi doar pe unul sau două articole pe care le iubești, fie că este o piesă de artă sau o colecție de suveniruri, astfel încât spațiul să nu se simtă aglomerat.
  1. Utilizează spațiul de depozitare inteligent
Depozitarea inteligentă este cheia pentru a minimiza dezordinea într-un spațiu mic. Există o mulțime de opțiuni din care să alegi:
  • Rafturile deschise sunt ideale pentru a-ți expune bunurile prețioase, în timp ce depozitarea închisă este excelentă pentru gadget-uri;
  • Profită la maximum și de spațiul din perete și utilizează-l pentru depozitare;
  • Poți apela și la spațiul de depozitare ascuns, cum ar fi mobilierul dublu, care are compartimente de depozitare ascunse.
  1. Alege mobilierul flexibil și multifuncțional
Spațiile de locuit mici necesită mobilier multifuncțional care să servească mai multor scopuri. Căută piese versatile, cum ar fi o canapea care se transformă într-un pat, măsuțe laterale ce pot fi amplasate în perete sau o măsuță de cafea cu rotile, cu spațiu pentru depozitare încorporat. Așadar, dacă ești în căutarea unui model de living cu bucătărie, ține cont de sfaturile de mai sus pentru a face cea mai bună alegere!