Un living este una dintre cele mai utilizate încăperi dintr-o casă și, ca atare, ar trebui să reflecte nevoile utilizatorilor săi. Camera de zi este cu adevărat inima oricărei case – iar una frumos amenajată poate transforma imaginea întregii case. Dar atunci când ai de-a face cu un living mic poate fi destul de dificil să creezi un spațiu pe gustul tău. Cu toate acestea, nu înseamnă că nu poți avea o cameră de zi uimitoare, care să se potrivească stilului tău!

Dar cum putem obține un living mic bine amenajat?

Tot ce ai nevoie sunt câteva sfaturi inteligente de amenajare și un strop de creativitate pentru a maximiza spațiul tău mic. Există o multitudine de moduri de a-ți face camera de zi să se simtă confortabilă și primitoare, în ciuda spațiului său limitat.

Mai jos, am reunit câteva idei de amenajare living mic care te pot ajuta să maximizezi spațiul:

  1. Pune accentul pe decor

Un living mic nu ar trebui să te împiedice să incluzi elemente de decor. Lasă-ți creativitatea să iasă la iveală prin tablouri îndrăzneațe și atrăgătoare sau picturi pe perete.

De asemenea, folosirea culorilor luminoase și îndrăznețe ajută la crearea contrastului în cameră și va distrage astfel atenția de la dimensiunea acesteia. Acesta este un truc grozav pentru a adăuga personalitate sufrageriei tale fără a ocupa spațiu pe podea.

  1. Renunță la piesele de mobilier inutile

Poate fi tentant să achiziționezi acel set de canapele voluminos pe care l-ai văzut într-un magazin de mobilă, dar raportarea doar la strictul necesar este esențială pentru ca un living mic să pară mai spațios. Jocul cu dimensiunile ajută la crearea sentimentului de spațiu.

  1. Joacă-te cu oglinzile

Oglinzile sunt un truc vechi de a face o încăpere mică să se simtă mai spațioasă. Atunci când sunt amplasate strategic, oglinzile pot face chiar și o sufragerie mică și îngustă să se simtă mult mai spațioasă. Dacă dispui de o cantitate bună de lumină naturală care pătrunde în camera ta de zi, optează pentru mai multe oglinzi, astfel încât lumina să poată pătrunde în jurul camerei - acest lucru creează iluzia de spațiu.

Cu toate acestea, dacă în sufrageria ta nu există ferestre, oglinzile pot fi în continuare în avantajul tău! Poți plasa o oglindă înaltă în spatele mobilierului pentru a da impresia vizuală a unei alte încăperi care se deschide.

  1. Fii creativ cu alegerile de mobilier

O sufragerie mică nu oferă suficient spațiu pentru a include mese, scaune sau dulapuri voluminoase. Dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți la o piesă de care știi că vei avea nevoie doar pentru că nu ai găsit încă forma sau dimensiunile potrivite .

Poți lua în considerare o masă rotundă de cafea cu 2 scaune. Poți așeza masa lângă perete iar atunci când ai oaspeți o poți trage spre mijlocul camerei pentru a adăuga mai multe scaune.

 Măsuță de cafea MC-03 B/masuta-de-cafea-mc-03-b/

Poți fi creativ și cu alte opțiuni, cum ar fimesele extensibile. De exemplu, este înțelept să opezi pentru mese extensibile înguste care se pot strânge atunci când nu le folosești. Aceasta este o soluție utilă pentru maximizarea spațiul, oferindu-i în același timp un aspect ordonat și stilat.

Aici poți vedea un set cu scaune și masă extensibilă, disponibil pe site-ul nostru  vreimobila.ro, alături de multe alte modele potrivite pentru un living mic.

  1. Folosește covoare de dimensiuni mari

Un alt truc pentru a maximiza o sufragerie mică este să adaugi un covor suficient de mare pentru a separa zona de relaxare de celelalte funcții ale camerei. Covoarele sunt atât elegante, cât și funcționale și creează un indiciu vizual de deplasare dintr-o zonă în alta.

Utilizarea unui covor de dimensiuni mari creează imaginea unui spațiu bine organizat,  oferind în același timp iluzia suplimentară de lungime și lățime.

Concluzie

Amenajarea unui living mic poate fi un proces dificil. Dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți la creativitate și stil! Cu aceste sfaturi și trucuri, vei putea profita la maximum de spațiul tău mic.

Pe vreimobila.ro, la categoria living poți găsi o gamă largă de piese de mobilier care se potrivesc cu o varietate de dimensiuni. De la canapele confortabile și moderne la mese compacte, nu va trebui  să faci compromisuri de stil pentru a obține funcționalitate. Explorează selecția noastră de piese pentru sufragerie de pe site și oferă personalite casei tale!