Cum să creezi un living mic cu bucătărie open space?

În ultimul deceniu, urbanizarea și diverși factori economici i-au forțat pe proprietarii de case să ia în considerare spațiile de locuit mai modeste. Nu că locuințele mai mici și modestia sunt lucruri rele, dar necesită o planificare suplimentară atunci când proiectezi o casă.

O soluție populară a problemelor acestei noi realități este amenajarea unui living cu bucătărie open space. Ceea ce definește această tendință de design este plasarea bucătăriei și a sufrageriei în aceeași cameră, folosind trucuri inteligente de amenajare. Spațiul deschis îți oferă în esență posibilitatea de a fi în ambele camere – bucătărie și sufragerie – în același timp.

Pentru a afla mai multe despre cum poți amenaja un living mic cu bucătărie open space am evidențiat câteva trucuri cheie pentru a profita la maximum de spațiul tău:

Selectează o paletă de culori

Piesa cheie a designului tău interior ar trebui să fie alegerea combinațiilor potrivite de culori. Asigură-te că paleta de culori aleasă evidențiază camera de zi. Pentru a face camera de zi să iasă în evidență, utilizează culori subtile în bucătărie și culori mai “puternice” în camera de zi. Asta va crea o tranziție lină. Scopul tău ar trebui să fie să faci din camera de zi punctul focal.

Amplasează corpurile de iluminat peste insula de bucătărie sau peste masa din living

Acest lucru va ajuta la definirea zonei de bucătărie fără a pierde senzația de plan deschis al camerei. Poți opta pentru mai multe pandantive sau poți alege o piesă caracteristică - în orice caz, este o modalitate destul de simplă de a crea o separare vizuală față de camera de zi adiacentă.

Niciodată nu strică puțină inspirație, așa că ți-am pregătit și câteva imagini care sperăm să te ajute.

Poți găsi aceste seturi de mese și scaune aici , alături de multe alte modele potrivite pentru amenajarea unui living mic cu bucătărie open space.

Unifică zonele

Pentru a obține imaginea dorită a unui living mic cu bucătărie open space este  necesar ca cele două zone să fie unificate, aflându-se în perfectă armonie. Repetă utilizarea aceluiași lemn, de exemplu, pe blaturile din bucătărie și pe masa din living pentru a unifica zonele. Sau optează pentru elemente care pot fi amplasate în amebele zone. Posibilitățile sunt nesfârșite.

Asortează culoarea mesei cu pardoseala

Crearea de zone separate într-un open space este relativ simplă. Dar a face camerele să fie conectate poate fi o provocare. O modalitate de a echilibra această provocare este să selectezi o masă de sufragerie care să aibă aceeași paletă de culori și textură ca podeaua. Rezultatul este o tranziție ușoară, plăcută din punct de vedere vizual, deoarece masa se îmbină cu podelele.

Aici poți găsi o gamă variată de mese de diverse dimensiuni, forme și culori.

Alb = Invizibil

Nu este un secret pentru nimeni că alegerea culorilor deschise va ajuta la mărirea vizuală a spațiului. De asemenea, poți să ascunzi elementele care fac bucătăria să pară prea aglomerată. Dulapurile de bucătărie de sus pot să „dispără” cu un strat de vopsea albă, rafturile se estompează atunci când sunt îmbrăcate în aceeași culoare deschisă, la fel ca cea a pereților tăi.

Prioritizează funcționalitatea

Ceea ce înțelegem prin funcționalitate este să alegem piese multifuncționale în decor. De exemplu, dacă spațiul este prea îngust pentru o masă de sufragerie, poți folosi insula de bucătărie ca masă. Mobilierul multifuncțional este întotdeauna o idee bună pentru spații mici, inclusiv pentru un living mic cu bucătărie open space. Ia în considerare să optezi pentru o canapea cu spațiu de depozitare pentru a evita dezordinea din cameră.