Postat la 27/10/2022

Există mai multe motive pentru a avea un minibar acasă, primul fiind cât de convenabil este. Mini barurile adaugă valoare casei tale și pot crește prețul de revânzare în viitor.

În timp ce îți creezi propriul design de mini bar acasă, amintește-ți că este important să ai scaune confortabile atunci când vin oaspeții și prietenii în vizită. Un alt factor esențial de luat în considerare este iluminatul. Iluminarea bună joacă un rol important în a oferi o atmosferă plăcută locului tău și poate face mâncarea și băuturile să arate mai bine. Designul mini barului ar trebui să completeze aspectul general al casei tale.

Dacă intenționezi să amenajezi propriul design de mini bar acasă, există o multitudine de opțiuni din care să alegi. Mai jos sunt enumerate câteva sfaturi eficiente care te pot ajuta să obții rezultatul dorit.

Găsește spațiul potrivit

Un mini bar pentru acasă nu trebuie să fie uriaș. Sigur, dacă dispui de un subsol, s-ar putea să poți construi unul care să semene cu un pub de dimensiuni mari. Dar mai mic este adesea mai bine. Introducerea unui mini-bar în colțul unei încăperi sau adăugarea lui într-un hol mic sau într-un colț al bucătăriei poate oferi rezultate convingătoare.

Lasă creativitatea să iasă la suprafață

Un mini bar este un loc ideal pentru a folosi culori îndrăznețe de vopsea, tapet și materiale pe care în mod obișnuit nu le-ai folosi în altă parte. Fă din mini-barul tău un spațiu personalizat, luminos și vesel.

Gândește-te la aspect

Paharele de cocktail, sticlele de șampanie, gălețile pentru gheață și instrumentele de bar sunt adesea detalii care țin de aspect. Pentru a le expune drept elemente care fac parte din decor, poți include rafturi deschise, dulapuri superioare cu fronturi din sticlă sau plasă metalică și tăvi aspectuase care pot ține diversele articole.

 

Și gălețile de gheață, shakerele de cocktail, cleștele și alte ustensile pot fi utilizate drept accesorii decorative atunci când nu sunt folosite.

Nu uita de scaune!

Totuși, să nu uităm că vei avea nevoie și de scaune. Gândește-te la câte persoane aproximezi că se vor aduna în jurul mini barului tău și alege scaunele potrivite nevoilor tale. Pe lângă aspect, nu uita să ții cont și de funcționalitate. Poți alege scaunele cu dimensiuni reglabile pentru a evita disconfortul provocat de alegerea unor scune prea înalte sau prea joase.

Pe site-ul nostru, la categoria scaune, poți găsi diverse modele de scaune pentru bar reglabile și nu numai.

Iată aici câteva modele:

Scaun bar S-46 negru- https://vreimobila.ro/scaun-bar-s-46-negru/

Scaun bar S-147 Negru- https://vreimobila.ro/scaun-s-147-n/

Scaun de bar S-42 R- https://vreimobila.ro/scaun-de-bar-s-42-r/

Amenajează un mini bar pe colț

După cum sugerează și numele, poți folosi în mod eficient colțurile libere, transformându-le  în mini-baruri. Poți așeza aceste piese creative de mobilier în colțul sufrageriei sau chiar și al bucătăriei și nu îți vor sta deloc în cale. Scaunele din sala de mese pot fi utilizate pentru design, în locul scaunelor speciale pentru bar, dacă spațiul este limitat. Prin urmare, un mini bar pe colț poate reprezinta soluția ideală atunci când te confrunți cu lipsa spațiului.