Postat la 30/01/2023

Mobilierul pentru spațiile mici poate fi o adevărată provocare atunci când vine vorba de amenajare. Însă, cu un pic de planificare și câteva idei ingenioase, poți să-ți maximizezi spațiul și să-l faci să arate mai mare și mai ordonat.

Iată care sunt cele mai importante lucruri de ținut minte atunci când vine vorba de amenajare spatii mici:

  1. Alege mobilierul potrivit

Unul dintre cele mai importante lucruri de ținut minte atunci când amenajezi un spațiu mic este să alegi mobilierul potrivit. Alege piese care sunt compacte și care au funcții multiple. De exemplu, o canapea extensibilă poate fi folosită ca loc de dormit pentru musafiri sau ca zonă de relaxare în timpul zilei. De asemenea, un pat cu depozitare incorporată poate oferi un spațiu suplimentar pentru haine și alte lucruri.

Coltar extensibil Olivia

Pat Alcantara crem cu somiera rabatabila

  1. Optează pentru mobilier modular

O altă idee este să optezi pentru mobilier modular, care poate fi adaptat și reconfigurat în funcție de nevoile tale. De exemplu, o bibliotecă modulară poate fi utilizată ca rafturi pentru cărți sau ca suport pentru televizor. Este, de asemenea, important să alegi mobilier care se potrivește cu stilul tău de viață și cu nevoile tale. Dacă ai o familie mare, poate fi necesar să optezi pentru un mobilier mai robust și mai durabil. Dacă iubești cititul, poate fi util să ai o bibliotecă sau un raft pentru cărți.


Biblioteca living Dany

O altă opțiune populară pentru mobilierul pentru spații mici sunt mesele pliabile sau cu picioare detașabile. Acestea pot fi ușor depozitate atunci când nu sunt utilizate și pot fi transformate într-o masă completă atunci când ai nevoie de ea. De asemenea, scaunele pliabile sau cu spătar detașabil sunt o alegere bună pentru spațiile mici, deoarece acestea pot fi ușor depozitate când nu sunt utilizate.

  1. Optează pentru nuanțe deschise

Când vine vorba de culori, optează pentru nuanțe deschise, care vor face spațiul să pară mai mare. De asemenea, evită mobilierul prea masiv, care va ocupa prea mult spațiu și va face încăperea să pară mai mică. Podeaua și pereții în nuanțe deschise vor reflecta lumina și vor face ca spațiul să pară mai mare. De asemenea, evită să folosești prea multe accente de culoare sau imprimeuri, deoarece acestea vor face spațiul să pară mai încărcat.Biblioteca living Anya

  1. Oferă atenție accesoriilor

Accesoriile pot face minuni atunci când vine vorba de amenajarea unui spațiu mic. Optează pentru oglinzi mari, care vor reflecta lumina și vor face încăperea să pară mai mare. De asemenea, poți folosi perdele sau jaluzele care să permită luminii să pătrundă în încăpere.

  1. Investește în sisteme de organizare și depozitare

În cele din urmă, este important să menții ordinea și curățenia în spațiul tău mic. Investește în sisteme de organizare și depozitare pentru a-ți păstra lucrurile în ordine și a evita acumularea de deșeuri. Accesoriile și decorul sunt esențiale pentru a crea un spațiu personalizat și confortabil. Alege accesorii și decorațiunile care reflectă personalitatea ta și care contribuie la crearea unui spațiu vesel și confortabil. Evită excesul de accesorii și decorațiuni, deoarece acest lucru poate face spațiul să pară încărcat și mai mic.

În concluzie, amenajarea spațiilor mici poate fi o provocare, dar cu alegerea potrivită a mobilierului, a sistemelor de organizare și a accesoriilor, poți să-ți maximizezi spațiul și să-l faci să pară mai mare.