Postat la 03/05/2023

Amenajarea unei terase în stil mediteranean poate fi o experiență minunată pentru toți cei care iubesc soarele, plantele și decorul rustic. Stilul mediteranean se caracterizează prin utilizarea predominantă a materialelor naturale, cum ar fi lemnul, piatra și metalul, precum și prin utilizarea plantelor mediteraneene, cum ar fi lămâile, lavanda sau măslinii.

Iată câteva idei pentru a amenaja o terasă în stil mediteranean:

 1. ALEGE MOBILIERUL POTRIVIT

Amenajarea unei terase în stil mediteranean poate începe prin alegerea mobilierului potrivit. Mobilierul din lemn sau răchită, cu forme simple și curate, poate fi combinat cu perne în culori pastelate sau albe pentru a crea o atmosferă relaxantă și confortabilă. În plus, se pot adăuga măsuțe din lemn și scaune confortabile pentru a crea un spațiu perfect pentru petrecerea timpului cu prietenii și familia.

 1. ADAUGĂ PLANTE

Plantele sunt un element esențial în amenajarea unei terase în stil mediteranean. Se pot utiliza plante mediteraneene, precum lavanda, măslinul sau bougainvillea, pentru a adăuga culoare și un aer proaspăt terasei. Ghivecele din teracotă sau din ceramică cu modele geometrice pot fi utilizate pentru a adăuga un plus de eleganță terasei. În plus, se poate adăuga o frumoasă jardinieră suspendată cu plante pendulare pentru a completa aspectul natural al terasei.

 1. ADAUGĂ ELEMENTE DECORATIVE

Pentru a accentua stilul mediteranean pot fi adăugate elemente decorative, cum ar fi plăcuțe din ceramică, statuete sau chiar și niște candelabre din fier forjat. În plus, puteți adăuga și un covor textil în culori vii, cum ar fi albastru sau verde, pentru a adăuga un plus de confort și stil terasei.

Pe site-ul nostru puteți găsi o gamă variată de produse pentru amenajarea unei terase în stil mediteranean. Vă puteți alege mobilierul potrivit, precum scaunele din lemn și mesele cu design simplu și elegant.

Dacă tot am adus în discuție plantele, iată câteva exemple de plante potrivite pentru o terasă în stil mediteranean:

 1. Lavanda- această plantă parfumată este una dintre cele mai populare plante mediteraneene și poate fi folosită pentru a aduce un miros plăcut și o pată de culoare pe terasă.
 2. Rozmarin- o plantă rezistentă și ușor de întreținut, rozmarinul este o alegere excelentă pentru o terasă mediteraneană. Este perfect pentru decorarea marginilor terasei sau pentru a fi folosit ca plantă de ghiveci.
 3. Iasomie- această plantă cu flori frumoase și parfumate poate fi crescută ca o plantă cățărătoare pentru a decora un perete sau pentru a fi pusă într-un ghiveci mare.
 4. Portocalul- un arbore de portocal cu fructe coapte poate fi o alegere minunată pentru o terasă mediteraneană, oferind o umbră plăcută și un miros dulce.
 5. Măslinul- acesta este un arbore simbolic pentru o terasă mediteraneană, cu frunze verzi și argintii și o formă elegantă. Poate fi cultivat în ghivece sau în grădină, oferind o notă autentică și rustică terasei tale.
 6. Palmierul– această plantă are frunze mari și curbate care adaugă un element tropical și exotic terasei tale.
 7. Hibiscus- cu flori mari și colorate, hibiscusul poate fi o alegere minunată pentru a adăuga o culoare vibrantă terasei tale mediteraneene.
 8. Yucca- această plantă deșertică are frunze lungi și tăioase, care adaugă un aspect deosebit terasei tale, împreună cu o senzație exotică și rustică.

V-ar putea interesa și articolul nostru despre design interior inspirat din natură.