Dormitorul este locul în care ne reîncărcăm bateriile. Este locul în care dormim și ne trezim atât în ​​zilele bune, cât și în cele rele. Dormitorul este un spațiu foarte personal, mai mult decât orice altă cameră din casă, iar designul său interior ar trebui să fie o reflectare a persoanei care doarme acolo. Iată câteva idei, sfaturi și trucuri de amenajări dormitoare:
  1. Folosește culori rafinate
Culorile primare îndrăznețe sunt tentante, dar nu reprezintă cea mai bună alegere pentru decorul dormitorului. Nuanțele mai liniștitoare și mai puțin țipătoare se potrivesc mult mai bine la capitolul design interior dormitor. Ele ajută la transformarea camerei într-un loc odihnitor. De exemplu, nuanțele blânde de verde, lavandă și albastru sunt considerate culori senine și liniștitoare, fiind perfecte pentru amenajări dormitoare. Totodată, culorile în tonuri de bej sau maro sunt ideale pentru stabilirea unui sentiment de confort și relaxare.
  1. Acordă importanță tavanului
Tavanul dormitorului este ca al cincilea perete din camera ta. Ori de câte ori stai întins în pat, se întâmplă să arunci măcar o privire pe tavan. Așadar, tavanul nu trebuie să fie neglijat și nu trebuie să fie plictisitor. Îi poți oferi “viață” pictându-l cu un model subtil sau într-o culoare plăcută. Dacă iei în considerare vopsirea tavanului, poți opta pentru o nuanță care să se potrivească cu aspectul pereților. Acest lucru îi va oferi spațiului un sentiment confortabil și intim. Pe tavan poți aplica și tapet sau șabloane de decor, așa cum sunt elementele arhitecturale cu grinzi sau vopseaua decorativă. Cei care doresc să obțină o atmosferă cu adevărat luxoasă pot opta pentru un tavan al dormitorului cu frunze argintii sau aurii.
  1. Nu aglomera spațiul!
Fiind destinate relaxării și dormitului, dormitoarele nu trebuie să fie spații complexe. Designul dormitorului ar trebui să fie confortabil și simplu. Ai grijă la modul de amplasare al mobilierului și încearcă să ții cont de spațiul pe care îl ai disponibil. Setul de mobilier pentru dormitor ar trebui să fie format doar din ceea ce ai cu adevărat nevoie. Pe site-ul nostru vei găsi multe modele de dormitoare potrivite pentru locuința ta (vezi aici gama VreiMobila.ro). De exemplu, setul ar putea fi format dintr-un pat, o noptieră sau două, un dulap, o măsuță de machiaj pentru femei, un birou (în cazul în care nu ai o încăpere specială pentru acesta) și un scaun. Lucrurile nefolositoare îți vor sta în cale, vor aglomera camera și vor produce dezordine. Încearcă să reduci la minimum accesoriile de decor pentru dormitor. Alege o piesă mai specială, aranjează o mică galerie de fotografii de familie, adăugă câteva flori sau lumânări și este de ajuns.
  1. Ai grijă la dimensiunile mobilierului
Odată ce decizi că este timpul pentru amenajarea dormitorului, ar trebui să îți faci mai întâi un plan. Ia măsurători și creează un plan al camerei. Mobilierul trebuie să se potrivească cu camera în care este amplasat. De aceea, nu ar trebui să alegi un pat prea mare pentru amenajări dormitoare mici. Pentru dormitoarele mai mari, ai grijă să nu lași camera să pară prea goală. Încearcă să incluzi un scaun sau să așezi o piesă de mobilier la capătul camerei. Mobilierul care este prea mic pentru cameră va părea pierdut în designul dormitorului. Așadar, ai mare grijă la alegerea dimensiunilor atunci cand te ocupi de amenajări dormitoare!
  1. Include numeroase opțiuni de iluminare
Utilizează lumina ambientală pentru a ilumina camera. Poți opta pentru lămpi de noptieră cu braț mobil pentru a te ajuta să poți citi. De asemenea, poți alege un întrerupător de pornire/oprire separat pentru fiecare corp de iluminat, astfel încât să poți decide, în funcție de necesități, ce zonă dorești sa iluminezi.
  1. Transformă-ți dormitorul în locul tău de evadare
Pentru a transforma un dormitor într-un adevărat rai pentru relaxare și somn, tratează-l ca atare. Încearcă să ții telefonul, televizorul, aparatele pentru exerciții fizice și laptopurile departe de dormitor. Acest spațiu ar trebui să fie unul folosit doar pentru relaxare și reîncărcarea bateriilor. Transformă-l într-o cameră folosită doar pentru lectură, relaxare și dormit. Acest lucru te va ajuta să te simți mai bine și să faci din dormitorul tău un loc mult mai special. Idei amenajare dormitor îngust. Sfaturi pentru amenajări dormitoare mici Dacă vrei câteva idei pentru dormitoare moderne, dar te confrunți cu lipsa spațiului, noi venim în ajutorul tău cu niște sfaturi, care îți pot ușura munca. Cum poți profita la maximum de spațiul pe care îl ai? Prin soluții inteligente de design care economisesc spațiu. Atunci când nu ai mult spațiu, trebuie să fii creativ!
  1. Alege un mobilier multifuncțional
Sfatul numărul 1 pentru amenajări dormitoare mici este să folosești mobilier multifuncțional. O noptieră poate fi și un birou, patul tău poate fi și o canapea iar un pat poate fi și un dulap/spațiu de depozitare.
  1. Utilizează înălțimea camerei
Ești o persoană norocoasă dacă dormitorul tău a fost proiectat cu tavan înalt. Ar trebui să profiți de acest avantaj și să achiziționezi mobilierul corespunzător.
  1. O tăblie multifuncțională pentru amenajare dormitor mic pătrat
În loc de o tăblie de pat obișnuită, poți folosi pervazul drept tăblie de depozitare. Pervazul poate fi folosit și ca noptieră și drept raft pentru cărți.
  1. Plasează patul la capătul camerei
Dacă așezi patul la capătul camerei (de obicei, sub fereastră), vei lăsa spațiul rămas pentru toate celelalte lucruri pe care le dorești în cameră, fără ca patul să îți stea în cale.