Camera bebeluși. Idei de amenajare pentru camera bebelușului
Postat la 17/10/2022
Amenajarea camerei bebelușului reprezintă un pas important pentru părinți. Totuși, atunci când amenajezi camera celor mici ar fi bine să ai grijă să nu cedezi tuturor dorințelor tale referitoare la amenajare. Nu uita că mai presus de toate este vorba de spațiul lui și, de asemenea, nu uita că designul camerei poate avea o influență asupra calității somnului bebelușului tău.
Deși sunt adorabili și mici, nou-născuții au nevoie de o o mulțime de lucruri. Printre hainele mici, scutece și mobilier, sunt multe aspecte la care trebuie să te gândești atunci când decorezi, aranjezi și organizezi camera bebelușului.
Iată câteva idei de amenajare pentru camera bebelușului ce te vor ajuta să obții un spațiu frumos și bine organizat:
Prioritizează funcționalitatea!
Mulți dintre viitorii părinți văruiesc pereții, aleg lenjeriile de pat sau ținutele perfecte pentru bebeluși înainte de a se gândi măcar să cumpere și să aranjeze mobilierul. Pătuțurile, mesele de înfășat și comodele ocupă destul de mult spațiu. Este normal să vrei să arate grozav, dar este și mai important să le așezi în locuri practice ale camerei.
Pentru a ajuta la crearea fluxului în cameră, funcționalitatea ar trebui să fie considerată o prioritate maximă într-o cameră de bebeluși.
Funcționalitatea camerei depinde de activitățile desfășurate. În acest caz, gândește-te la dormit, hrănit, joacă, schimbarea scutecelor și a hainelor și așa mai departe. Întrebă-te ce vei face cel mai des. Dacă îți lipsește spațiul, ia în considerare amplasarea mobilierului nu numai pe pereți, ci și în colțuri.
Una dintre piesele focale (și cele mai folosite) de mobilier este pătuțul. După legănat sau hrănit copilul, trecerea la pătuț trebuie să fie cât mai lină. Amplasează o noptieră mică sau o măsuță laterală lângă pătuț și așează o lampă mică pe aceasta.
Este recomandat să amplasezi pătuțul departe de ușă, astfel încât atunci când vrei să verifici ce face copilul, să nu-l trezești.
De asemenea, pătuțul trebuie să fie amplasat departe de fereastre, datorită curenților de aer care pot pătrunde în cameră, dar și departe de perdele și draperii unde copilul ar putea ajunge cu ușurință, pentru a evita sufocarea sau alte pericole.
Nu uita de masa de înfășat
O altă piesă cheie pentru camera bebelușului este masa de înfășat. Când schimbi copilul, scutecele, șervețelele și hăinuțele curate ar trebui să fie ușor accesibile, fără a fi nevoie să pleci și să lași copilul singur. Masa de înfășat ar trebui să fie aproape de comodă, astfel încât să poți lua ușor și rapid hăinuțele curate.
Dacă ești în căutare de mobilier pentru camera copilului, poți arunca o privire pe site-ul nostru, la categoria copii și tineret, unde poți găsi diverse modele de comode, noptiere sau dulapuri. Iată aici și câteva modele, pe care le poți folosi drept insiprație, dar pe care le poți găsi și pe site.
Model comodă cameră bebeluși băieți
Model comodă cameră bebeluși fete
Nu pune accentul pe lumini!
Prea multă lumină artificială poate interfera cu somnul bebelușului, iar bebelușii nu se tem de întuneric. Această frică apare în jurul vârstei de 2-3 ani, moment în care poți investi în corpuri de iluminat care emit o lumină blândă.
Nu supraîncărcă decorul camerei și asigură-te că rămâne ordonată!
Un sfat important de amenajare camera bebeluși este să nu aglomerezi dormitorul cu obiecte inutile deoarece o cameră dezordonată împiedică copilul să se relaxeze complet și îl poate împiedica să adoarmă.
După cum poți observa, sunt multe aspecte de care trebuie să ții cont atunci când amenajezi o cameră de bebeluși. De la amplasarea corectă a mobilierului și organizarea sertarelor, de la amenajarea dulapului până la decorațiuni, cel mai important lucru de reținut este că felul în care amenajezi camera poate avea o influență asupra calității somnului bebelușului tău, așadar încearcă să faci alegeri raționale.