Odată cu noile tendințe ale designului interior, popularitatea colțarelor crește pe zi ce trece. Anterior, canapelele obișnuite au reprezentat alegerea perfectă pentru foarte multe persoane și au fost amplasate în fiecare decor al casei. Vremurile s-au schimbat și tendințele la fel iar oamenii devin uneori confuzi cu privire la alegerea unei canapele obișnuite sau a unui colțar.

Și tu încerci să alegi una dintre ele?

S-ar putea să vrei să afli ce avantaje oferă ambele variante, așa că noi îți vom ușura puțin munca.

Achiziționarea unei canapele este un proces care necesită timp deoarece o canapea reprezintă o alegere importantă, care trebuie să se potrivească cu interiorul sufrageriei tale. Există nenumărate modele disponibile pe piață, din care poți să-l alegi pe cel potrivit ca stil, să găsești culoarea pe care o iubești, dar în același timp să fie și din material de înaltă calitate și să poată intra pe ușa principală.

Nu uita să iei în considerare nivelul general de confort înainte de a efectua plata.

Deci...ce să alegi?

Nu trebuie să cumperi o canapea scumpă, alege doar stilul și țesătura potrivită. Poți găsi o varietate de stiluri, tapițerii, finisaje și modele de seturi de canapele. În funcție de interiorul sufrageriei tale poți găsi cel mai potrivit set.

Așa cum am spus și mai sus, primul aspect asupra căruia trebuie să te decizi este stilul. Atunci când încerci să iei această decizie, nu uita să te gândești și la nevoile tale. Gândește-te și analizează bine dacă ai nevoie de o canapea obișnuită, șezlong, canapea extensibilă, canapea de colț(colțar), canapea modulară sau canapea cu două sau trei locuri.

Să aruncăm o privire mai atentă la cele mai populare stiluri de canapele și să vedem avantajele și dezavantajele acestora.

De ce să alegi un colțar?

Un colțar formează un unghi drept perfect atunci când este amplasat într-un living. Acest lucru sporește frumusețea și eleganța decorului camerei tale. Cel mai bun lucru la un colțar este că se potrivește perfect în colțul camerei. Multe dintre colțare vin cu secțiuni reglabile care permit proprietarului să creeze lungimi diferite ale canapelei.

Ce este atât de special la un colțar?

Un prim avantaj este că un colțar poate reprezenta modalitatea perfectă de a maximiza spațiul existent dintr-o încăpere mică. Canapelele de colț sunt ideale pentru a găzdui și a oferi confort pentru aproximativ 5-7 persoane. Colțarele sunt considerate ideale pentru persoanele sau familiile cărora le place să distreze, pentru cei care găzduiesc mulți oaspeți, oferind un spațiu de relaxare imens și confortabil.

Multe persoane preferă colțarele deoarece sunt flexibile și suficient de spațioase pentru întreaga familie.

Iată și câteva modele de colțare disponibile pe site-ul nostru.

Colțar Mars- https://vreimobila.ro/coltar-mars-150x210-cm-gri-stofa/

Colțar Mateo- https://vreimobila.ro/coltar-mateo/

Dezavantaje

Dacă vrei să cumperi un colțar este important de reținut că nu este potrivit pentru toate tipurile de sufragerii. Unele camere sunt prea mici pentru a găzdui acest tip de canapea.

Această canapea poate fi dificil de mutat dintr-un loc în altul. S-ar putea să întâmpini probleme în timp ce muți canapeaua, mai ales dacă aceasta este voluminoasă iar ușile tale sunt mai înguste.

De ce să alegi o canapea obișnuită?

Principalul avantaj al unei canapele obișnuite este că se va potrivi în aproape toate încăperile și va oferi spațiu suficient pentru deplasare sau pentru amenajarea zonei de dining. Ele nu trebuie să fie limitate doar la camera de zi, ci pot fi adaptate în funcție de nevoile tale. Poți amplasa canapeaua pe hol, în camera de zi sau în lounge sau oriunde dorești să ai o canapea. Sunt, de asemenea, mai ieftine decât colțarele.

Aici poți găsi canapeaua din imagine, dar și alte modele interesante.

Un alt tip de canapea preferată de foarte multe persoane este canapeaua extensibilă. Este perfectă pentru persoanele care au de-a face cu un spațiu mic. Prin urmare, dacă dorești să economisești spațiu, atunci o canapea extensibilă ar putea fi opțiunea perfectă, care îți va oferi și spațiu de dormit, fără a ocupa foarte mult loc din sufrageria ta.

Acum că te-ai documentat mai bine, ce vei alege? Canapea sau colțar?