Postat la 23/09/2022

Un set pentru dormitor este esențial pentru mobilarea unei case și reprezintă o decizie importantă. Indiferent dacă decorezi o casă nouă sau dorești să actualizezi stilul actual, costul unui dormitor este parte integrantă a procesului.

Cât costă un dormitor complet?

Prețul unui dormitor complet, care va cuprinde tot ce ai nevoie poate începe de la aproximativ 2000 de lei și poate ajunge la peste 7000 de lei.

Numărul pieselor, calitatea, caracteristicile și materialele pieselor de mobilier din set sunt doar câțiva factori care afectează prețul dormitorului. De asemenea și designul mobilierului va influența destul de mult prețul. Astfel, dacă ești un adept al simplității, vei plăti mai puțin iar dacă preferi un design mai sofisticat și dorești ca dormitorul tău să inspire unicitate, va trebui să pregătești o sumă mai mare de bani.

Factori principali care afectează costurile seturilor de dormitor:

Factorii care afectează costul unui set de dormitor includ tipul și dimensiunea setului, caracteristicile și stilul dorit, materialele din care sunt realizate piesele și marca. Aceștia sunt principalii determinanți ai prețului final:

Tipul mobilierului  – Tipul de set de care ai nevoie (adică numărul de piese de mobilier de care ai nevoie) este unul dintre cei mai importanți factori determinanți ai costului. Prețul unui set crește direct proporțional cu numărul de piese pe care le include.

Dimensiunea – Atunci când te întrebi cât costă un dormitor complet sau cât ești dispus să oferi trebuie să ții cont că dimensiunea poate reprezenta un factor decisiv al prețului. Dimensiunea mobilierului de care ai nevoie poate afecta drastic costul unui dormitor complet. Piesele mai mici, cum ar fi paturile pentru o persoană sau noptierele standard, vor costa mai puțin decât piesele mai mari, cum ar fi paturile king-size și comodele duble.

Caracteristicile – Tipul specific de mobilier și caracteristicile pe care le cauți pot crește sau pot reduce prețul final. Caracteristicile precum dressingurile sau alte spații pentru depozitare sunt mai scumpe, la fel ca și caracteristicile de accent, precum baldachinele pentru paturi sau ramele cu baldachin.

Materialele – Materialul din care este făcut setul de dormitor reprezintă un factor principal în determinarea costului. Materialele premium precum lemnul masiv, pielea naturală și metalul solid vor crește prețul în comparație cu lemnul fabricat, pielea artificială etc.

Stilul – Dacă ești în căutarea unui stil specific pentru setul tău de dormitor, este posibil ca acest aspect să afecteze prețul și să coste mai mult. De exemplu, seturile de dormitoare country sau cele moderne cu detalii sofisticate vor costa mai mult decât seturile tradiționale.

Marca - Deși marca nu este adesea un factor de cost decisiv în comparație cu alte industrii, cum ar fi moda, marca poate afecta prețul unui set de dormitor. Firmele bine cunoscute, cu produse de încredere pot avea seturi complete cu prețuri mai ridicate.

Alți factori care pot influența prețul unui dormitor complet

Prețul unui set de dormitor poate fi afectat și de modul în care îl achiziționezi (online sau în magazin), dar și de momentul în care îl achiziționezi. (sărbători, anotimpuri etc.).

Din fericire, există o gamă largă de seturi complete, astfel încât orice persoană să își poată găsi un set de dormitor care se încadrează în bugetul său. Datorită aplicațiilor mobile și site-urilor web cu filtre de preț, îți poți face cu ușurință o idee despre cât costă un dormitor complet, ce se pretează perfect cu dorințele tale, înainte de a-l cumpăra.

Dacă vrei să îți formezi o idee despre cât costă un dormitor complet, aici poți găsi o gamă extinsă de seturi de dormitoare, potrivite pentru nevoile, bugetul și personalitatea fiecărei persoane.