Bucătăria este una dintre cele mai importante zone din locuința noastră iar organizarea și amenajarea acesteia sunt esențiale pentru a ne putea bucura de confortul și funcționalitatea acestei încăperi. Întrucât spațiul de depozitare este un aspect cheie în amenajarea bucătăriei, mobila de bucătărie devine esențială pentru organizarea și păstrarea alimentelor, ustensilelor și a celorlalte obiecte necesare. În acest articol vom explora cele mai bune idei de amenajare a spațiului de depozitare din bucătărie.

Iată care sunt acestea:

  1. Dulapuri suspendate: Dacă aveți o bucătărie mică, dulapurile suspendate pot fi o soluție excelentă pentru a maximiza spațiul de depozitare. Aceste dulapuri pot fi montate pe perete la o înălțime potrivită și pot fi folosite pentru a stoca alimente, vase, pahare și alte obiecte.

Bucătărie cu dulapuri suspendate Alfa

  1. Dulapuri cu uși glisante: Aceste dulapuri sunt ideale pentru bucătăriile mai mari, unde spațiul este mai generos. Ușile glisante ajută la economisirea spațiului, deoarece nu ocupă spațiu adițional atunci când sunt deschise. De asemenea, acestea pot fi personalizate cu diverse culori și texturi pentru a se potrivi cu designul bucătăriei.
  2. Dulapuri pentru unghiuri: De cele mai multe ori, unghiurile din bucătărie sunt o pierdere de spațiu, dar puteți exploata acest spațiu prin utilizarea unor dulapuri special concepute pentru această zonă. Aceste dulapuri se extind în colțul bucătăriei, făcând astfel spațiul utilizabil și oferind mai mult loc de depozitare.
  1. Corpuri de mobilier cu adâncime mare: Dacă vă confruntați cu probleme de spațiu în bucătărie, corpurile de mobilier cu adâncime mai mare pot fi soluția ideală. Acestea oferă un spațiu de depozitare mai mare, deși ar putea fi necesar să le umpleți cu obiecte mai mici sau să le organizați pentru a găsi ceea ce căutați. Pe site-ul nostru poți găsi seturi complete de mobilă de bucătărie, de diferite dimensiuni și modele, ce oferă spațiul ideal pentru depozitarea tuturor ustensilelor, astfel încât să poți elimina senzația de bucătărie încărcată.
  1. Sertare mari și adânci: Sertarele mari și adânci sunt ideale pentru depozitarea unor obiecte mai voluminoase, cum ar fi tigăile sau cratițele. Alegeți sertare cu glisiere sau amortizoare pentru a le proteja de deteriorări. Prin adăugarea sertarelor, puteți îmbunătăți organizarea iar lucrurile vor fi mai ușor accesibile atunci când aveți nevoie de ele.
  2. Mobilier cu uși de sticlă( vitrină)- Dacă aveți vase sau alte obiecte de colecție pe care doriți să le expuneți, puteți să adăugați mobilier cu uși de sticlă. Acest tip de mobilier este ideal pentru a expune vasele de colecție, paharele și alte elemente decorative, dar și pentru a crea un efect vizual plăcut în bucătărie.

Bucătărie cu vitrină Grand

  1. Depozitarea verticală- O idee simplă dar foarte utilă este să folosiți spațiul de pe pereți pentru a stoca diverse obiecte pentru bucătărie. Adăugarea unor rafturi, panouri perforate și alte elemente de depozitare verticală vă pot ajuta să optimizați spațiul de depozitare și să aveți acces mai ușor la elementele de care aveți nevoie.

În final, amenajarea unui spațiu de depozitare eficient și bine organizat în bucătărie poate face diferența dintre o bucătărie neatractivă și neutilizabilă și una confortabilă și practică. În funcție de spațiul de care dispuneți și de nevoile dvs., puteți alege o combinație de soluții de depozitare care să se potrivească cel mai bine pentru dumneavoastră și pentru stilul dvs. de viață.

Citește și articolul nostru despre amenajare bucătărie modernă