Balconul este un spațiu special al casei, care poate fi transformat într-un colț verde plin de viață și energie. Cu plante potrivite și o atenție deosebită, balconul poate fi un loc perfect pentru relaxare și petrecerea timpului în aer liber.

Înainte de a cumpăra plante pentru balcon, este important să luați în considerare câteva aspecte, cum ar fi lumina, umiditatea și temperatura din balcon. Dacă aveți un balcon deschis, asigurați-vă că plantele pe care le alegeți sunt rezistente la vânt și la temperaturi variabile.

Iată care sunt cele mai potrivite plante pentru amenajarea balconului și cum le puteți îngriji:

  1. Plantele cu flori

Unul dintre cele mai populare tipuri de plante pentru amenajarea balconului sunt plantele cu flori. Acestea adaugă culoare și prospețime spațiului și pot fi combinate în diferite moduri. Petunia, geranium și begonia sunt câteva dintre cele mai potrivite flori pentru balcon. Acestea sunt ușor de întreținut și rezistă bine la temperaturi variabile.

  1. Plantele verzi

În afară de flori, plantele verzi sunt și ele o alegere excelentă pentru balcon. Ferigile, limba soacrei și aloe vera sunt doar câteva exemple de plante care adaugă verdeață balconului. Acestea nu numai că arată minunat, dar ajută și la purificarea aerului din balcon.

Dacă aveți un balcon mic, puteți alege plante în ghivece suspendate sau plante de dimensiuni mici. Plantele suculente și cactușii sunt o alegere populară pentru balcoanele mici. Acestea necesită o cantitate mică de apă și sunt rezistente la temperaturi ridicate.

Pentru a vă asigura că plantele dumneavoastră cresc sănătos și frumos, este important să le acordați atenția necesară. Asigurați-vă că le oferiți apă și că le expuneți la suficientă lumină și aer. În plus, trebuie să vă asigurați că ghivecele și solul sunt potrivite pentru plantele pe care le aveți.

Iată câteva exemple de plante pentru balcon:

  1. Geranium: acesta este unul dintre cele mai populare plante pentru balcon. Are flori în culori vibrante și îi place să fie plasată în zone însorite și uscate.
  2. Petunia: Această plantă cu flori frumoase vine într-o varietate de culori și este potrivită pentru balconul deschis. Îi place soarele și trebuie udată regulat.
  3. Lavanda: Această plantă aromată este ideală pentru amenajarea balconului, deoarece îi place solul bine drenat și locurile însorite.
  4. Violete africane: Aceste plante au flori mici și colorate, sunt potrivite pentru balcoane închise și nu necesită multă îngrijire.
  5. Iasomie: Această plantă cu flori mici și parfumate este ideală pentru balconul deschis și îi place să fie plasată în zone însorite.
  6. Mușcate: Aceste plante cu flori frumoase sunt potrivite pentru balcoanele deschise și necesită puțină îngrijire.
  7. Ferigi: Aceste plante decorative și elegante sunt ideale pentru balconul închis, deoarece preferă umbră și umiditate.
  8. Buchete de flori mixte: O altă idee pentru amenajarea balconului este să plantezi diferite tipuri de flori în același ghiveci, astfel încât să obții un aranjament diversificat și plin de culoare.