Cum să cureți canapeaua din piele în 4 pași simpli?

Canapelele din piele sunt o alegere excelentă din mai multe motive - sunt elegante, atemporale, durabile... și, poate cel mai important, sunt relativ ușor de curățat.

Pentru o curățare obișnuită săptămânală sau la două săptămâni, va fi suficientă o aspirare sau o ștergere cu o cârpă uscată. Dar chiar și cei mai atenți dintre noi s-ar putea să se uite la o canapea din piele albă sau crem și să-și facă griji din cauza unor pete care par imposibil de curățat.

Așadar, iată ghidul nostru pas cu pas (cu sfaturi bonus) pentru ca tu să obții o canapea impecabilă.

Iată de ce vei avea nevoie:

  • Un aspirator (opțional)
  • Două sau mai multe cârpe din microfibră
  • Detergent de vase/oțet alb/ un săpun blând

Să începem!

  1. Aspiră sau șterge orice urmă de murdărie

În primul rând, îndepărtează orice urmă de murdărie de pe suprafața canapelei din piele. O opțiune bună aici este să folosești accesoriul cu perie moale al aspiratorului pentru a evita zgârieturile. Dar dacă nu ai un aspirator, o cârpă uscată din microfibră poate fi la fel de utilă.

  1. Pregătește o soluție de curățare folosind produse de uz casnic

Când vine vorba de alegerea săpunului sau a detergentului potrivit pentru canapeaua ta din piele ecologică sau naturală, principala regulă de bază este: cu cât mai blând, cu atât mai bine. Există câteva opțiuni care funcționează bine, iar cele mai multe sunt articole de uz casnic pe care majoritatea dintre noi le avem în baie sau cămară!

Un săpun finuț cu PH echilibrat este cea mai bună alegere pentru curățarea pielii – poate fi folosit fie sub formă solidă, fie sub formă lichidă,  amestecând câteva picături de săpun lichid în apă caldă pentru a-l dilua.

Pentru o abordare naturală, o soluție de curățare obținută din combinarea oțetului alb cu apă poate face minuni. Acesta este un agent de îndepărtare a petelor eficient, dar delicat, pentru majoritatea tipurilor de tapițerie.

În cele din urmă, să nu uităm de soluțiile special create pentru tapițeriile din piele, care pot reprezenta o opțiune bună.

  1. Testează soluția pe o secțiune mică și ascunsă a canapelei

Indiferent de opțiunea pe care o alegi, încercă să o utilizezi mai întâi pe o mică secțiune a canapelei - de preferință într-un loc care nu este foarte vizibil. Aplică o cantitate mică și las-o să se usuce pentru a te asigura că arată așa cum dorești și că nu există semne de decolorare.

  1. Curăță canapeaua din piele cu o cârpă din microfibră

Vei avea nevoie de două cârpe moi din microfibră, una pentru curățarea canapelei și alta pentru uscarea acesteia. În primul rând, înmoaie o cârpă în lichidul de curățare și stoarce-o bine- ar trebui să fie umedă, nu să curgă apă din ea.

După ce ai terminat de utilizat cârpa umedă alături de soluția de curățare, utilizează cealaltă cârpă și lustruiește ușor canapeaua. Este esențial să usuci bine canapeaua pentru a te asigura că nu există riscul apariției mucegaiului.

Sfat bonus:

Cel mai indicat este ca petele să fie curățate imediat - șterge apa, sucul, uleiul sau cerneala vărsate pe canapeaua ta din piele cât mai repede posibil, înainte de a avea timp să se întărească. Alcoolul poate fi folosit cu grijă pentru a îndepărta petele de cerneală, iar bicarbonatul de sodiu funcționează bine pe urmele de grăsime.