Postat la 27/10/2022

Bucătăria este una dintre încăperile cele mai des folosite din casă, așa că este firesc să o incluzi în rutina de curățare zilnică sau săptămânală. Deși știm că ar trebui să curățăm chiuva și zonele unde gătim pentru a reduce germenii, dulapurile de bucătărie sunt adesea ultimele de pe listă. Deoarece dulapurile pot colecta praf sau stropi de ulei și grăsime, este important să știm cum să curățăm dulapurile de bucătărie pentru a menține frumusețea și curățenia generală a bucătăriilor noastre.

Ce să folosești pentru a curăța dulapurile de bucătărie?

În mod normal, toți producătorii ar trebui să aibă un manual care să ofere îndrumări despre ce să folosești și ce să nu folosești la curățare. În general, ar trebui să cureți dulapurile de bucătărie cu apă sau detergent de vase, cu o cârpă moale și curată.

Sfat: Foarte important de reținut este că întotdeauna trebuie să folosești soluții non-abrazive, pentru a nu deteriora suprafața dulapurilor tale.

Iată câteva îndrumări:

Detergent de vase: Poți folosi detergent de vase și apă pentru a-ți curăța dulapurile din lemn. Combină o cantitate mică de detergent de vase cu apă și asigură-te că nu uzi prea mult dulapurile, deoarece ar putea deteriora finisajul. După aplicarea soluției, șterge-o mai întâi cu o cârpă umedă, urmată de o altă cârpă uscată.

Oțet: Oțetul amestecat cu apă este o altă alternativă. Oțetul funcționează bine pentru îndepărtarea peliculelor lipicioase cauzate de obicei de mâinile murdare și/sau petele de grăsime de la gătit.

Bicarbonat de sodiu: Petele dificile pot fi curățate cu bicarbonat de sodiu. Amestecă bicarbonatul de sodiu cu apă pentru a face o pastă, lăsă pasta să acționeze puțin, apoi șterge totul cu o cârpă umedă.

Cu ce se curăță mobila de bucătărie în funcție de tipul acesteia?

Tipul mobilierului de bucătărie îți dictează modul în care le poți curăța!

Curățarea dulapurilor depinde în principal de tipul acestora.

Iată câteva recomandări standard de curățare a dulapurilor în funcție de tipul acestora:

Dulapuri din lemn: Poți curăța dulapurile din lemn cu materiale pe care sigur le ai deja prin casă. Folosește o cârpă umedă și apoi șterge totul cu o cârpă uscată din microfibră.

Dulapuri laminate: Mobilierul laminat este mai ușor de curățat decât alte tipuri. Oțetul diluat sau agenții de curățare neabrazivi oferă o curățare rapidă și eficientă. Similar cu dulapurile de bucătărie din lemn, asigură-te că ștergi totul cu o cârpă moale și curată după ce ai folosit agentul de curățare.

Dulapuri vopsite: Foarte populare în bucătărie, mai ales având în vedere că albul este o alegere aproape atemporală a dulapurilor de bucătărie, dulapurile vopsite necesită la fel de multă atenție ca cele lemn sau cele laminate. O ștergere delicată, mai întâi cu o cârpă umedă, urmată de o cârpă uscată ar trebui să te ajute să menții dulapurile curate.

Când vine vorba de curățarea petelor persistente de pe dulapurile vopsite, se aplică aceleași reguli ca și în cazul dulapurilor din lemn, ceea ce înseamnă că bicarbonatul de sodiu amestecat cu apă este cea mai bună opțiune. Dacă lucrezi cu un stil de vopsea latex pe bază de apă, ai grijă atunci când cureți dulapurile. Bicarbonatul de sodiu poate zgâria acea suprafață, așa că optează pentru un produs de curățare universal non-abraziv și apă caldă, frecând ușor suprafața. Nu uita să testezi soluțiile pe zone mici, ascunse, pentru a te asigura că nu deteriorezi finisajul sau culoarea.

Sperăm că aceste sfaturi te vor ajuta să obții rezultatul pe care ți-l dorești. Dacă vrei să obții o bucătărie imaculată află și cu ce ce curăță blatul de bucătărie.