Mobilierul lucios poate reprezenta o opțiune  modernă și elegantă pentru orice casă. Cu toate acestea, din cauza procesului utilizat pentru a crea acest stil de mobilier, poate fi susceptibil la lovituri, așchii și zgârieturi și necesită, de asemenea, curățare regulată. Mobilierul lucios are nevoie de o îngrijire specială pentru a-și păstra strălucirea și frumusețea naturală.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să ai grijă de mobilierul tău lucios:

EVITĂ PRODUSELE CHIMICE COROZIVE!

Dacă vrei să te asiguri că folosești soluția de curățare potrivită pentru mobilierul tău lucios, ar trebui să cumperi un lac de specialitate, care este special conceput pentru mobilierul lucios. Ar trebui să eviți utilizarea înlocuitorilor produși în casă, cu excepția cazului în care folosești pur și simplu apă cu foarte puțin detergent de spălat vase.

Dacă ești prea îngrijorat că mobilierul s-ar putea deteriora, ar trebui să eviți să folosești apă direct pe suprafață până când prinzi puțină experiență în îngrijirea mobilierului, deoarece prea multă apă poate deforma finisajul lucios. Mobilierul lucios este foarte scump de reparat.

Prin urmare, dacă dorești să obții cele mai bune rezultate din eforturile tale de curățare a mobilierului, încercă să testezi orice produs de curățare sau amestecuri realizate în casă pe o suprafață ascunsă înainte de a le folosi pe întregul mobilierul.

UTILIZEAZĂ O CÂRPĂ UMEDĂ

Cheia pentru curățarea mobilierului lucios este să folosești o cârpă umedă, dar ai grijă să nu uzi cârpa prea mult. Ar trebui să începi prin a șterge suprafețele mobilierului folosind o presiune minimă și mișcări circulare. Când ai terminat, asigură-te că ștergi orice urmă de umezeală rămasă, deoarece acestea pot lăsa pete odată ce mobilierul se usucă.

Mobilierul nu trebuie șters niciodată cu o cârpă uscată pentru praf, deoarece poate lăsa zgârieturi. Nu trebuie să folosești niciodată cârpe din microfibră deoarece aceste cârpe au și fibre abrazive care pot crea zgârieturi fine în mobilier. Cârpele uscate pot strica aspectul mobilierului tău în timp, deoarece creează un aspect mat.

CUM POȚI SĂ SCAPI DE PETE ȘI MURDĂRIE?

Curățarea petelor de pe un mobilier lucios poate fi puțin dificilă din cauza naturii petelor. Dacă există o pată sau o zonă lipicioasă pe mobilier, ar trebui să optezi pentru o soluție cu detergent, cum ar fi o linguriță de detergent de vase care a fost diluată într-o jumătate de litru de apă. Odată ce pata a fost îndepărtată, treci peste suprafață pentru a curăța soluția utilizată cu o cârpă umedă curată. În cele din urmă, ia o cârpă uscată și șterge urmele de apă rămase.

Dacă există urme de murdărie pe mobilier, poate fi necesar să începi curățarea cu un detergent blând pentru a șterge suprafața. Evită să aplici presiune asupra zonei deoarece acest lucru ar putea deteriora mobilierul. Nu utiliza niciodată mișcări dure de curățare sau agenți de curățare care conțin alcool sau solvenți pe mobilierul lucios.

Deși acest tip de mobilier ar putea necesita ceva mai multă îngrijire decât alte tipuri de mobilier, nu trebuie să îți faci griji cu privire la întreținerea acestuia dacă vei lua măsurile necesare pentru a-l întreține. Dacă dorești să eviți deteriorarea mobilierului, îngrijirea și întreținerea regulată sunt extrem de importante pentru menținerea unui aspect plăcut.

Acum că ai aflat cu ce se curăță mobila lucioasă, tu ce tip de mobilă vei alege?