Culorile joacă un rol important în designul interior, deoarece pot crea atmosfera și starea dorită într-o încăpere. La fiecare început de an, experții în design interior prezic ce culori vor fi la modă în anul următor și cum pot fi utilizate în proiectele de design. Pentru anul 2023, se anticipează că va fi în vogă culoarea verde.

Verdele este o culoare caldă și naturală, care poate fi găsită în natură în diferite forme, de la frunzele și iarba verde, la pietrele verzi și mărgelele. Această culoare poate fi utilizată în diferite moduri în designul interior, de la accente subtile, la pereți întregi sau mobilier.

Verdele poate fi utilizat pentru a crea o atmosferă relaxantă și reconfortantă într-o încăpere. Poate fi utilizat în camerele de zi, dormitoare sau băi, pentru a crea o senzație de pace și liniște. De asemenea, poate fi utilizat în birouri sau spații de lucru pentru a crea o atmosferă energizantă și productivă.

Culoarea verde în designul interior al dormitorului-Set mobila Didi

Verdele poate fi combinat cu alte culori pentru a crea diferite efecte. Poate fi combinat cu alb pentru a crea o atmosferă proaspătă și curată, sau cu negru pentru a crea contrast și dramatism. De asemenea, poate fi combinat cu nuanțe de maro sau albastru pentru a crea o atmosferă caldă și naturală, similară cu cea din natură. În ceea ce privește mobilierul, verdele poate fi utilizat în tapițerii sau ca accent de culoare pe piese individuale, precum perne sau obiecte decor. Un scaun sau un fotoliu tapițat într-o nuanță de verde poate fi un element focal interesant in camera ta. De asemenea, o piesă de mobilier verde, cum ar fi o comodă sau o masă de cafea, poate aduce un element natural și proaspăt într-un spațiu.

Fotoliu tapițat Emy

Combinația verde-maro poate crea un efect de spațiu deschis, aerisit și natural, perfect pentru o bucătărie sau un living. Nuanțele de maro pot fi utilizate pentru a aduce un echilibru cald și confortabil în spațiu, în timp ce verdele aduce prospețime și vitalitate.

 

Combinația verde-albastru poate crea un efect de spațiu calm și relaxant, perfect pentru dormitor sau baie. Nuanțele de albastru pot fi utilizate pentru a aduce un efect de adâncime și mister în spațiu, în timp ce verdele aduce prospețime și naturalețe.

Totodată, poți combina verdele cu alte nuanțe de verde, pentru a crea un efect de spațiu proaspăt și natural. Această combinație poate fi utilizată pentru a crea un spațiu deschis și aerisit, care să te ajute să te simți conectat la natură. Este important să ții cont de tonul și nuanța verde pe care o alegi atunci când o combini cu alte culori. Verdele deschis poate fi utilizat pentru a crea un efect de spațiu aerisit și luminos, în timp ce verdele închis poate fi utilizat pentru a aduce un efect de spațiu intim și misterios.

În concluzie, verdele este o culoare versatilă care poate fi combinată cu alte culori pentru a crea un efect de spațiu natural, relaxant sau energizant. Este important să ții cont de tonul și nuanța verde pe care o alegi atunci când o combini cu alte culori pentru a obține efectul dorit.

Citește și culori potrivite pentru un living mic.