Alegerea unei culori potrivite pentru living reprezintă o decizie importantă atunci când vine vorba despre design interior. De multe ori, livingul dă tonul pentru paleta de culori pe care o vei alege și pentru restul casei.

În plus, camera de zi este adesea cea mai folosită cameră din casă, așadar pereții interiori ai livingului acționează ca o primă impresie.

Dar care sunt cele mai frumoase culori pentru living? Ar trebui să alegi clasicul alb sau o culoare neutră și caldă?

Criterii pentru alegerea unor culori potrivite pentru living:

  1. Combinația de culori pentru camera de zi trebuie să se afle în armonie cu restul spațiului de locuit.
  2. Poți opta pentru culori neutre de vopsea, care sunt ușor de asortat și de coordonat.

Acum că ai aflat care sunt criteriile, iată care sunt cele mai potrivite culori pentru sufragerie, conform experților în design:

  1. Crem

Nuanța potrivită poate influența considerabil designul camerei tale. Alege culoarea crem pentru împrospătarea sufrageriei tale, pentru a îmbunătăți un aspect clasic. Această culoare poate acționa ca fundal pentru decorul camerei de zi, creând în același timp un mediu de locuit confortabil.

  1. Galben muștar

Dacă îți place să faci alegeri îndrăznețe, poți alege să vopsești pereții camerei de zi cu un galben cald, muștar. Deși mulți sunt sceptici în alegerea acestei culori, experții în design interior sunt de părere că o nuanță potrivită de galben poate adăuga o strălucire aparte și poate oferi o senzație de liniște oricărui spațiu.

  1. Verde închis

Tradițional și liniștitor, un spațiu cu nuanțe de verde închis emană liniște și stil. Verdele intră în categoria de culori living modern deoarece adaugă o notă de eleganță oricărui spațiu și poate fi combinat cu ușurință cu tonuri neutre.

  1. Nuanțe de gri

De pe lista celor mai frumoase culori pentru living nu putea să lipsească culoarea gri. În timp ce tonurile de gri pot părea reci și triste, nuanța potrivită de gri va deschide camera și va adăuga unicitate spațiului tău. Alege o nuanță mai deschisă de gri pentru o imagine luminoasă sau îndrăznește să alegi o nuanță închisă, dramatică, pentru un interior neutru perfect.

  1. Albastru deschis

Nuanțele deschise de albastru creează o atmosferă primitoare și relaxantă în orice încăpere. O nuanță palidă de albastru poate părea rece, dar oferă totuși o atmosferă liniștitoare.

  1. Portocaliu mandarină

Dacă preferi un aspect cald și vibrant, îmbracă pereții sufrageriei tale cu nuanțe de portocaliu. Mandarina, portocala și dovleacul sunt toate nuanțe de portocaliu pe care ai putea să le încerci dacă dorești să modifici aspectul camerei de zi.

  1. Roșu aprins – adaugă eleganță unei sufragerii moderne

Din lista de culori pentru living nu puteau să lipsească nuanțele de roșu. Roșu aprins este o culoare primitoare, care radiază o atmosferă prietenoasă peste tot. Dacă dorești să creezi un efect dramatic în sufrageria ta, roșul poate reprezenta o alegere înțeleaptă.

Într-o notă finală, alegerea unei culori potrivite pentru living-ul tău este esențială, deoarece poate schimba total ambianța. În plus, îți oferă posibilitatea de a evidenția detaliile camerei tale.

Poți citi și idei amenajare living cu buget restrâns!