Bucătăria ar trebui să fie o reprezentare a stilului tău personal, iar culoarea este una dintre cele mai bune modalități de a personaliza un spațiu. Pentru o abordare sigură, alege tonuri neutre pentru elementele de bază care sunt mai costisitoare și mai greu de înlocuit, precum mobila, podeaua, blaturile și electrocasnicele. Apoi, poți introduce culori mobilă bucătărie mai intense pentru elementele mai puțin costisitoare, așa cum sunt pereții, scaunele, ferestrele, corpurile de  iluminat etc. Cu această strategie, poți schimba cu ușurință și la un preț accesibil schema de culori din bucătărie pe măsură ce gusturile tale se vor modifica. Dacă nu știi ce culori se poartă la mobila de bucătărie sau ce combinații culori bucătărie să alegi, noi îți venim în ajutor. Folosește aceste 6 combinații de culori potrivite pentru bucătărie pentru a inspira originalitate și pentru a reflecta gusturile tale personale:
 1. Albastru închis + Albastru deschis
Creează o combinație de culori mobilă bucătărie atemporală, amestecând diverse nuanțe de albastru. Începe cu o nuanță mai deschisă pe elementele mai mari, cum ar fi mobila, dulapurile sau pereții. Apoi, poți introduce albastrul mai închis pentru covoare, scaune, vase sau ramele ferestrelor.
 1. Gri închis + verde smarald
Cu ajutorul acestor două nuanțe, vei obține o combinație modernă de culori mobilă bucătărie. Aplică gri pe elementele permanente și utilizează culoarea verde pentru accente interschimbabile, cum ar fi scaunele, covoarele sau accesoriile pentru blat. Pentru a evita un aspect sumbru, echilibrează combinația de culori pentru bucătărie cu mult alb pe dulapurile superioare, pereți sau tavan.
 1. Roșu + Galben
Această combinație de culori calde pentru bucătărie este destul de populară în designul modern de astăzi. Combină un roșu intens cu galben auriu pentru a evoca senzația de eleganță. Pentru a-ți face bucătăria să pară mai mare, utilizează galbenul drept culoare de ancorare a camerei, apoi adăugă accente roșii pentru a puncta designul.
 1. Negru + Alb
Alb-negru creează o combinație simplă și echilibrată de culori mobilă bucătărie. Folosește duo-ul atemporal, îmbinând elementele de bază albe cu accente negre.
 1. Negru + Roșu
Roșul este o culoare surprinzător de versatilă pentru bucătărie, mai ales atunci când este asociat cu un negru închis. Alege-ți nuanța de roșu în funcție de stilul bucătăriei tale. Ca să obții un aspect modern, optează pentru un roșu-portocaliu. Dacă ești în căutarea unui stil mai tradițional, încearcă o nuanță profundă de culoarea vinului.
 1. Gri + Galben
Griul câștigă teren ca nouă culoare neutră ideală pentru o bucătărie contemporană. Folosește griul drept culoare de fundal pentru pereți sau dulapuri. Adăugă vitalitate introducând galbenul, o culoare puternică și de impact. Culoarea gri se potrivește bine cu aproape orice culoare, așa că reprezintă o bază versatilă pentru combinația de culori mobilă bucătărie. Ce alte culori se poartă la mobila de bucătărie?
 1. Bej
Elegantă și neutră, mobila de bucătărie bej reprezintă o alegere liniștitoare. Atunci când este asociat cu tonuri calde de lemn și accente închise, bejul creează o paletă de culori mobilă bucătărie atemporală.
 1. Gri cărbune
Nu știi ce să alegi dintre negru și gri? Ei bine, griul cărbune este o alegere uimitoare care aduce dramatismul negrului, cu versatilitatea culorilor vopselei gri.
 1. Gri deschis
Griul este cea mai versatilă culoare neutră pentru mobila de bucătărie. Gama de la gri pal până la cărbune și subtonurile reci și calde completează orice culoare pe care trebuie să o asortezi. Tonurile gri reprezintă o alegere populară într-o bucătărie care are mai multe elemente din lemn.
 1. Alb strălucitor
Albul este culoarea preferată pentru majoritatea bucătăriilor datorită aspectului său proaspăt și curat. Împreună cu blaturi cu suprafață solidă și aparate din oțel inoxidabil, dulapurile albe creează un fundal superb pentru culorile palide.
 1. Roz, verde și gri
Aceasta este o combinație unică și spectaculoasă, care oferă o atmosferă sofisticată. Poți accentua combinația cu accente metalice, cum ar fi mânerele de sertare aurii sau argintii.
 1. Mov și alb
Dacă vrei să adopți un stil retro, o poți face alegând o nuanță frumoasă și plăcută de mov. Adăugă note de alb și gri pentru un aspect plăcut, ca altădată.
 1. Diferite nuanțe de maro
Alegerea potrivită a nuanțelor de maro îți poate face bucătătia să arate foarte elegant și plăcut. Poți combina mai multe nuanțe de maro și poți opta pentru un blat de bucătărie alb.