Mulți dintre voi știu că o saltea de calitate este vitală pentru un somn bun, dar asta nu este tot! O saltea bună scade nivelul de stres și anxietate, aduce beneficii minții și corpului și îmbunătățește calitatea generală a vieții.

Somnul este esențial pentru corpul uman, dar la fel de esențială este și suprafața pe care dormim. Pentru a ne proteja spatele, o saltea perfectă promite o postură bună atunci când dormim. Mușchii și ligamentele spatelui nostru se relaxează și se vindecă în timpul somnului. O saltea potrivită poate face diferența dintre un somn sănătos și o noapte nedormită. O saltea bună oferă un echilibru perfect între confortul și sprijinul necesar, menținând alinierea naturală a coloanei vertebrale și postura corectă a corpului, îmbunătățind semnificativ calitatea somnului.

Atunci când vrei să achiziționezi o saltea, gândește-te și la faptul că este esențial ca salteaua să se potrivească perfect cu patul tău.

Cum să alegi o saltea perfectă pentru patul tău?

Când alegi o saltea nouă pentru patul tău, va trebui să te asiguri că:

  1. Patul este compatibil cu salteaua

Nu orice saltea va fi compatibilă cu fiecare pat. Dacă ai un cadru de pat cu șipci, ar trebui să verifici ca distanța dintre ele să nu fie mai mare de 7 cm (aproximativ 2,8 inci). Un spațiu mai mare decât acesta poate cauza deteriorarea noii saltele.

  1. Noua ta saltea se va potrivi cu patul tău

Ar trebui să te asiguri că noua ta saltea se va potrivi, măsurând patul. Îți recomandăm să permiți o marjă de eroare de +/- 1 inch (2,54 cm) în lățimea și lungimea noii tale saltele. Acest lucru se datorează faptului că nu este întotdeauna posibil ca un producător să realizeze o dimensiune precisă, în special pentru saltelele cu arcuri.

Ia în considerare dacă ai nevoie și de un pat nou!

Atunci când atașezi o saltea nouă unui cadru de pat vechi, este important să ai grijă. Dacă structura patului tău prezintă semne de uzură, cum ar fi șipci crăpate sau șuruburi slăbite, acest lucru îți poate deteriora noua saltea.

Cu toate acestea, dacă patul tău este relativ nou sau în stare bună, nu ar trebui să existe probleme. Dacă alegi să cumperi o saltea nouă pentru un pat deja existent, ia în considerare vârsta și starea patului!

Cum să-ți măsori patul pentru o saltea nouă?

Înainte de a cumpăra o saltea nouă, ar trebui să iei măsurătorile interioare ale patului tău.

Folosind o ruletă, măsoară lungimea interioară a cadrului patului (unde se află salteaua) de sus în jos. Apoi, măsoară lățimea interioară a cadrului, dintr-o parte în alta. Notează aceste dimensiuni și folosește-le ca referință în timp ce faci cumpărături pentru o saltea nouă.

Asigură-te că noua saltea nu este mai mare decât dimensiunile pe care le are patul. Poți alege una care este cu aproximativ 1 inch (2,54 cm) mai mică, dar cu siguranță nu mai mare.

Ce tip de saltea ar trebui să alegi pentru cadrul patului tău?

Tipul de saltea pe care îl alegi va depinde în totalitate de preferințele personale. Cu toate acestea, unele rame de pat îți pot face salteaua să se simtă puțin mai fermă sau mai puțin moale. De exemplu, un cadru de pat cu șipci solide oferă stabilitate, astfel încât poate face salteaua să se simtă mai fermă. În schimb, lamelele cu arcuri sunt curbate, astfel încât oferă un sprijin mai blând, ceea ce ar putea face salteaua să se simtă puțin mai moale și mai înclinată.

Îți recomandăm întotdeauna să alegi o saltea în funcție de suportul de care ai nevoie, mai degrabă decât de cadrul de pat pe care îl ai.

Saltelele de pe site-ul nostru sunt de tip ortopedic sau superortopedic, astfel încât tu să ai parte de un confort maxim și de un somn sănătos și odihnitor! Intră aici  și descoperă gama noastră de saltele de pat, ce oferă echilibrul perfect între confortul și sprijinul necesar, menținând alinierea naturală a coloanei vertebrale și postura corectă a corpului.