4 pași care te pot ajuta să alegi un dulap perfect pentru dormitorul tău.

Cu toții căutăm dressinguri și dulapuri spațioase și proiectate cu meticulozitate, astfel încât să ofere spațiul ideal pentru depozitarea tuturor pieselor din garderobă. Înainte de a face o achiziție ar trebui să faci o analiză a nevoilor și preferințelor tale. Există multe tipuri de dulapuri care se potrivesc cerințelor specifice fiecărui individ.

Obținerea echilibrului potrivit între stil și funcționalitate atunci când vrei să alegi un dulap pentru dormitor poate fi dificilă.

Iată cum poți să alegi dulapul pentru dormitor în 4 pași simpli:

  1. Tipul dulapului

Una dintre primele decizii pe care va trebui să le iei este să alegi între un dulap mobil și un dulap încorporat. Dulapurile mobile pot fi transportate cu ușurință într-o altă cameră sau într-o casă nouă, așadar alege înțelept.

Alternativa este să optezi pentru propriul dulap personalizat. În timp ce dulapurile încorporate nu sunt portabile și necesită timp pentru a fi proiectate și construite, ele îți oferă și libertatea de a personaliza dimensiunea, materialele, culorile, finisajele și accesoriile de depozitare în funcție de preferințele tale.

  1. Dimensiuni

Verifică dimensiunea spațiului disponibil și înălțimea tavanului înainte de a cumpăra dulapul. Va trebui să verifici și înălțimea suportului de umerașe. Pentru bluze, fuste și pantaloni, o înălțime de 1,14 m ar fi de obicei suficientă, în timp ce hainele pentru copii pot fi plasate la o înălțime mai mică.

Rafturile mai adânci sunt, de asemenea, recomandate, deoarece oferă mai mult spațiu de depozitare. Dar asigură-te că adâncimea nu este prea mare deoarece îmbrăcămintea ar trebui să fie ușor accesibilă. Și, bineînțeles, nu lăsa dulapul să blocheze nicio sursă de iluminat din dormitor.

Păstrează un spațiu adecvat între restul mobilierului din dormitor și dulap pentru a putea circula cu ușurință.

  1. Stil

Potrivește stilul dulapului cu designul existent al interiorului casei tale dar și a întregului mobilier din dormitor. Acest lucru include tipul de finisaje, culorile și detaliile.

Poți opta pentru un dulap cu uși decorative sau, pentru un aspect minimalist, poți alege un dulap deschis și elegant, fără uși.

Același lucru este valabil și pentru culorile și finisajele dulapului tău - alege nuanțe care se îmbină bine cu paleta existentă a camerei tale. Asigură-te că estetica de design atât a dulapului, cât și a dormitorului se completează reciproc pentru a oferi armonie vizuală.

  1. Spațiul de depozitare

Decide care este tipul de depozitare de care ai nevoie pentru colecția ta de îmbrăcăminte. Să presupunem că garderoba ta este formată în primul rând din rochii și haine formale, așadar asigură-te că ai suficient spațiu pentru umerașe.

Pentru cei dintre voi a căror garderobă este dominată de sute de accesorii, cel mai bine este să optezi pentru dulapuri cu mai multe sertare. Astfel, poți organiza diferitele tipuri de accesorii în fiecare sertar.

Achiziționarea unui nou dulap nu trebuie să reprezinte neapărat o gaură în buzunar. Există o varietate de opțiuni disponibile pe piață pentru a se potrivi diferitelor bugete. Așa că nu uita de acești factori importanți înainte de a alege dulapul potrivit pentru dormitorul tău, astfel încât să obții exact ceea ce îți dorești!

Intră aici pentru a descoperi gama noastră de dulapuri elegante și funcționale, potrivite oricărui concept de design.