Postat la 23/09/2022

Nu există nimic mai plăcut decât senzația de “a te scufunda” într-un fotoliu extrem de confortabil, după o zi lungă și grea. Indiferent dacă ești fan al pieselor moderne sau preferi un design mai tradițional, cu siguranță va exista un fotoliu care să se potrivească atât stilului, cât și spațiului tău.

Fotoliile sunt articole de mobilier versatile și pot fi folosite în multe zone din locuință. Se găsesc de obicei într-o cameră de zi, dar cu puțină imaginație, se pot preta unei zone de relaxare, pe un palier, pe o terasă, într-o sufragerie sau chiar într-un dormitor bine proporționat. Cu toate acestea, un fotoliu este adesea considerat o investiție importantă, cu multe stiluri, dimensiuni, culori și țesături, iar alegerea unuia se poate dovedi destul de dificilă. Pentru a te ajuta cu decizia ta, noi am reunit cele mai bune 4 sfaturi, care te vor ajuta să alegi fotoliul perfect.

Să începem!

  1. Alege o țesătură potrivită pentru tine!

Cu puțină atenție, un fotoliu ar trebui să reziste ani de zile, dar tipul de țesătură pe care îl alegi va face diferența asupra longevității sale!

Alege o țesătură potrivită pentru stilul tău de viață - dacă ai animale de companie, de exemplu, pielea poate să nu fie cea mai practică alegere, deoarece poate fi susceptibilă la zgârieturi. Dacă ai copii mici, catifeaua sau pielea ar putea fi exact ceea ce ai nevoie, deoarece petele sau lichidele pot fi îndepărtate cu ușurință.

Fotoliu Olga, negru, piele ecologică

  1. Alege culoarea potrivită pentru tine!

Poate părea evident, dar este bine de știut că atunci când fotoliul va fi utilizat des, ar trebui să optezi pentru un material de culoare închisă. Țesăturile de culoare mai deschisă, deși elegante, necesită o atenție sporită și o curățare regulată.

  1. Gândește-te în ce loc din casă vei amplasa fotoliul!

După cum am menționat, fotoliile pot fi amplasate aproape oriunde în casă. Cu toate acestea, unele camere sunt folosite mai mult decât altele, ceea ce înseamnă că articolele de mobilier din acele camere primesc o utilizare mai mare. Este important să recunoști și să evaluezi cât de utilizat va fi fotoliul tău pentru a putea alege camera potrivită și materialul în care ar trebui să fie tapițat.

  1. Gândește-te dacă dorești caracteristici suplimentare!

Întreabă-te dacă îți dorești caracteristici suplimentare ca parte a fotoliului tău. De exemplu, dacă știi că nu te poți relaxa pe deplin seara fără ceașca ta de ceai, atunci un fotoliu cu suport pentru pahare ar trebui să fie prioritatea ta principală.

Și cui nu-i place să-și întindă picioarele (la propriu) după o zi lungă și obositoare? Există multe fotolii care se înclină și poți opta pentru un fotoliu manual sau electric, în funcție de preferințele tale.

După cum poți vedea, sunt multe lucruri de luat în considerare înainte de a lua decizia finală. Urmând aceste 4 sfaturi simple, poți fi sigur că fotoliul pe care îl alegi va fi cel potrivit pentru tine și pentru casa ta.

Aici poți vedea și gama nostră de fotolii, cu diferite modele și țesături! Dacă ești interesat de capitolul amenajare living, poți găsi inspirație și în articolul Idei amenajare living pentru casă și apartament.