Postat la 03/05/2023

Amenajarea unui dining room poate fi o provocare, mai ales când spațiul disponibil este limitat. O soluție excelentă pentru a face zona de dining să fie cât mai practică este să alegem o masă extensibilă. Aceasta este nu numai utilă, dar și estetică, adăugând un plus de eleganță în încăpere.

O masă extensibilă poate fi adaptată cu ușurință oricărui tip de spațiu și stil de amenajare dining room. Există o gamă largă de mărimi, forme și modele disponibile, astfel încât să o putem alege pe cea mai potrivită pentru nevoile noastre.

Atunci când începem să ne gândim la integrarea unei mese extensibile în zona de dining, este important să ținem cont de câteva aspecte importante. Care sunt acestea?

  1. IA ÎN CONSIDERARE SPAȚIUL DISPONIBIL

În primul rând, trebuie să ne gândim la spațiul disponibil și la dimensiunile mesei. O masă extensibilă poate fi adaptată în funcție de dimensiunea camerei, astfel încât să nu ocupe prea mult spațiu atunci când nu este nevoie de extensie.

  1. GÂNDEȘTE-TE LA STILUL DE AMENAJARE

În al doilea rând, trebuie să ne gândim la stilul de amenajare dining. Masa extensibilă trebuie să se potrivească armonios cu restul mobilierului din cameră. Este important să alegem o masă care să se integreze bine în spațiul existent, astfel încât să nu perturbe armonia designului interior.

  1. ALEGE O FORMĂ ORIGINALĂ

O altă idee excelentă este să alegem o masă extensibilă care să aibă o formă originală. Există mese extensibile rotunde, pătrate, dreptunghiulare sau ovale, iar alegerea formei depinde în mare măsură de stilul amenajării interioare.

Iată câteva idei de forme pentru masa extensibilă , disponibile pe site-ul nostru:

Masa extensibila rotunda-Kan

Masa extensibila dreptunghilara

Masa extensibila ovala

Masa extensibila patrata

Pentru un dining room modern, o masă extensibilă cu forme geometrice sau un design minimalist poate fi alegerea perfectă. Dacă preferăm un stil clasic, o masă extensibilă dreptunghiulară sau ovală, cu detalii elegante și finisaje de calitate superioară, poate adăuga o notă de rafinament.

Pe lângă aspectul estetic, este important să acordăm atenție și materialului din care este fabricată masa extensibilă. Masa trebuie să fie rezistentă și durabilă, astfel încât să ne poată servi timp îndelungat. Lemnul masiv, sticla și metalul sunt cele mai populare materiale pentru mese extensibile, fiecare având propriile avantaje și dezavantaje.

Prin urmare, o masă extensibilă poate fi o alegere excelentă pentru a face zona de dining cât mai practică și estetică. Alegerea mesei potrivite depinde de dimensiunea camerei, stilul de amenajare și preferințele personale. Indiferent de alegerea făcută, o masă extensibilă va adăuga cu siguranță un plus de stil și funcționalitate spațiului tău.

Te-ar putea interesa și articolul nostru despre idei amenajare dining room.