Postat la 23/09/2022

În societatea actuală, cei mai mulți copii devin adepții jocurilor video, petrecând o mare parte a timpului la birou, în fața PC-ului. De asemenea, și temele școlare sunt realizate acasă, la birou, și necesită un timp destul de îndelungat pentru realizare. Ținând cont de aceste aspecte, dar și de durata șederii pe scaun, ar trebui să oferim mai multă importanță sănătății spatelui fiecărui copil.

A oferi unui copil propriul spațiu este important pentru a crea un mediu de lucru optim, iar găsirea unui scaun de birou potrivit reprezintă cheia nu numai pentru concentrare, ci și pentru sănătatea lor generală.

Investiția într-un scaun ergonomic pentru copilul tău este primul pas în asigurarea confortului și a unei posturi optime.

Adulții, pe de altă parte, sunt întotdeauna concentrați să stea în mod corespunzător și folosesc frecvent scaune ergonomice de birou, la serviciu sau acasă. Totuși, nu trebuie să uiți de copiii tăi deoarece majoritatea dezvoltă obiceiuri posturale, încă de când sunt foarte mici.

Care este cel mai bun scaun de birou pentru copii?

Cel mai bun scaun de birou pentru copii este cel care nu dăunează spatelui și posturii. Unele  scaune de birou pentru copii sunt adesea concepute pentru a restricționa mișcarea, necesitând ca tânărul să stea nemișcat pentru perioade lungi de timp. Acest lucru poate ajunge să fie dăunător pentru aceștia. Prin urmare, cele mai bune scaune, atât pentru copii, cât și pentru adulți, sunt cele ergonomice.

Ce să cauți la un scaun ergonomic pentru copii?

Tetieră

Majoritatea părinților trec cu vederea importanța unei tetiere, dar este mare nevoie de un suport care să permită copilului să-și odihnească gâtul în mod regulat. Tetiera ar trebui să se miște în sus și în jos și înainte/ înapoi și este ideală pentru cei care petrec foarte mult timp în fața computerului.

Suport lombar

Atunci când nu stau comod pe scaun, copii pot dezvolta anomalii posturale. Cel mai bun scaun de birou pentru copii va oferi sprijin suplimentar în partea inferioară a spatelui.

Cotiere

Scaunul ergonomic pentru copii trebuie să aibă cotiere reglabile. Brațele lor pot fi mai scurte sau mai lungi decât ale altui copil. Drept urmare, posibilitatea de a modifica înălțimea este esențială.

Scaunul ar trebui să poată fi reglat. Un copil poate dori să stea mai în față, în timp ce altul are nevoie de o poziție mai în spate. Îl poți modifica conform cerințelor copilului tău, atâta timp cât genunchii sunt la 90 de grade și în linie cu șoldurile.

Înălțime reglabilă

Cele mai bune scaune de birou pentru copii au înălțimea reglabilă. Încearcă să determini nivelul potrivit la care să stea copilul tău, pentru a avea o postură optimă.

Atunci când copilul tău petrece foarte mult timp la birou sau în fața calculatorului, sunt mai multe lucruri pe care trebuie să le iei în considerare, dar unul dintre cele mai importante este scaunul, pe care copilul tău îl va folosi în fiecare zi.

Iată un model de scaun ergonomic, ideal pentru sănătatea spatelui. Aici poți găsi mai multe modele de scaune ergonomice, atât pentru copii, cât și pentru adulți!

Gândește-te la sănătatea spatelui copilului tău și alege cel mai bun scaun de birou!