Există câțiva factori de care trebuie să ținem cont atunci când stabilim cum curățăm canapeaua din material textil.

  1. Consultă întotdeauna instrucțiunile primite de la producător:

Un prim pas important pentru curățarea canapelei este să verifici întotdeauna instrucțiunile de curățare oferite de producător înainte de a încerca să îndepărtezi petele de pe canapea. Dacă nu faci acest lucru, poți distruge complet canapeaua.

Etichetele pot răspunde la multe întrebări de curățare:

Dacă nu găsești instrucțiunile producătorului, nu te speria. Pe pernele canapelei ar trebui să existe o etichetă care să menționeze care este conținutul țesăturii sau dacă se poate curăța cu înălbitor. Este important să reții că o parte a etichetei se poate adresa curățării husei canapelei, în timp ce cealaltă va oferi informații pentru spălarea pernelor.

Citirea corectă a unei etichete de curățare te poate scuti de prea multe bătăi de cap:

De obicei, vei găsi una dintre cele patru litere pe eticheta de curățare a canapelei tale. Iată ce înseamnă fiecare:

W — Poți curăța acest material folosind apă.

S — Fără apă. Va trebui să achiziționezi un detergent special pe bază de solvenți.

WS — Poți folosi apă sau un detergent pe bază de solvenți pe această canapea.

X — Numai vid.

  Cu ce se curăță canapeaua din material textil?

Înainte de a trece la curățarea canapelei în întregime îți recomandăm ca întotdeauna să testezi  produsele doar pe o porțiune mică. Cel mai bine este să fii precaut și să previi posibilitatea de a strica ceea ce vrei să cureți!

Sfat - atunci când cureți țesăturile cu un agent de îndepărtare a petelor, întotdeauna șterge ușor soluția de curățare și nu freca niciodată. Frecarea poate face ca pata să devină mai înrădăcinată.

Curățare pete canapea. Cum curățăm canapeaua de pete?

Cea mai bună metodă de a îndepărta petele este să le cureți imediat ce apar. Cu cât le lași mai mult, cu atât devin mai greu de îndepărtat.

Tot ce ai nevoie pentru această etapă este o perie, un aspirator și dacă vrei să îți reîmprospătezi canapeaua poți folosi bicarbonat de sodiu. Urmează pașii de mai jos pentru curățarea canapelei din material textil:

  1. Utilizează o perie uscată pentru a îndepărta ușor particulele de praf

Utilizează o perie rigidă pentru a slăbi ușor fiecare pată, aducând praful și murdăria la suprafață.

  1. Aspiră canapeaua - acest pas îndepărtează murdăria uscată și praful, apărute după periere. De asemenea, vei reuși să îndepartezi orice urmă de praf de pe canapea.

Folosind accesoriul pentru tapițerie, aspiră complet canapeaua. Dă la o parte pernele și asigură-te că aspiri și sub acestea!

  1. Reîmprospătează canapeaua cu bicarbonat de sodiu - bicarbonatul de sodiu nu maschează mirosurile, ci le absoarbe. Acest lucru face ca produsul să fie perfect pentru împrospătarea mobilierului tapițat.

Pur și simplu stropește cu bicarbonat de sodiu suprafața canapelei, acoperind-o în întregime. Lasă 15-20 de minute să acționeze, apoi aspiră. Nu uita să testezi mai întâi bicarbonatul de sodiu pe o zonă mică a canapelei!

Curățarea pernelor din material textil pentru canapele

Curățarea pernelor pentru canapea din material textil necesită mai multă meticulozitate. Majoritatea tapițeriei din material textil pentru canapele nu este destinată spălării dure. De aceea, este esențial să folosești instrumentele, produsele și tehnicile potrivite de curățare.

Pentru a curăța pernele din material textil pentru canapele, începe prin a îndepărta fețele de pernă. După aceea, aspiră toate părțile pernelor folosind accesoriul aspiratorului tău. Acest lucru îndepărtează orice urmă de praf.

Dacă este permis în instrucțiunile pentru curățarea canapelei, poți băga husele în mașina de spălat, folosind un detergent adecvat. Asigură-te că husele de pernă sunt uscate bine înainte de a le pune din nou în folosință.

Folosește o spumă de curățare

Poți obține o soluție de curățare folosind câteva picături de oțet alb și apă rece, amestecate într-un castron mare. Înmoaie o cârpă din microfibră în soluție, stoarce excesul de lichid și șterge ușor petele. Usucă totul cu un prosop curat, apoi lasă-le să se usuce la aer timp de 24 de ore înainte de a le pune pe canapea.

Acum că ai aflat cu ce se curăță canapeaua din material textil, poate te interesează să afli și cu ce se curăță salteaua de pete!