Postat la 05/05/2023

Culorile pastelate sunt preferate în mod obișnuit pentru sezonul cald. Acestea adaugă o notă de prospețime în orice încăpere și creează o atmosferă relaxantă și confortabilă. Dacă sunteți în căutarea unei schimbări în amenajarea casei și doriți să adăugați o notă de culoare, atunci decorarea în culori pastelate poate fi soluția perfectă pentru sezonul cald.

Amenajarea casei în culori pastelate nu este deloc complicată iar rezultatul este deosebit de plăcut. Aceste culori includ nuanțe de roz, albastru, verde și galben, dar și alte culori mai neutre, precum alb, crem sau bej. Cu toate acestea, este important să găsiți echilibrul potrivit pentru a evita un aspect prea plictisitor sau dezordonat.

Iată cum poți obține aspectul la care visezi:

  • FOLOSEȘTE PERNE, CUVERTURI SAU PĂTURI ÎN CULORI PASTELATE!

Una dintre cele mai bune modalități de a integra culorile pastelate în decorul casei este să folosiți perne, cuverturi sau pături în aceste culori. Aceste accesorii simple pot fi adăugate cu ușurință în orice încăpere și pot fi combinate cu alte accesorii, cum ar fi perdele, fețe de masă sau covorașe. În plus, acestea pot fi înlocuite ușor cu alte culori sau nuanțe, atunci când doriți să faceți o schimbare de decor.

  • ALEGE MOBILIER ÎN CULORI PASTELATE

De asemenea, puteți adăuga culori pastelate și în mobilierul casei. De exemplu, un dulap de bucătărie  sau un set de masă și scaune într-o nuanță pastelată de verde, galben sau albastru poate adăuga un plus de personalitate și stil. Aceste piese de mobilier pot fi combinate cu perne și accesorii în aceeași nuanță sau în alte culori complementare, pentru a crea un aspect armonios.

  • ADAUGĂ PLANTE

Nu uitați să adăugați plante în decorul casei, acestea fiind mereu o alegere excelentă pentru orice sezon. Puteți opta pentru plante cu flori pastelate sau cu frunze de aceeași culoare. O alternativă interesantă este să vopsiți ghivecele în culori pastelate și să le aranjați în grupuri sau să le așezați pe rafturi sau mese.

În încheiere, amenajarea casei în culori pastelate pentru sezonul cald poate fi o alegere excelentă și plăcută pentru ochii oricărui privitor. Cu puțină creativitate și atenție la detalii, puteți crea un decor armonios și rafinat. Nu uitați să explorați gama de culori pastelate disponibile și să le combinați cu alte accesorii și piese de mobilier pentru un efect final impresionant.

Te-ar putea interesa și articolul nostru despre cum să alegi cele mai potrivite culori pentru bucătărie.