Stilul mediteranean a încântat mulți oameni de-a lungul timpului și a devenit o alegere populară pentru amenajarea casei. Acest stil emană o atmosferă relaxantă, primitoare și confortabilă iar folosirea paletelor de culori calde, nuanțelor de albastru și verde, precum și materialelor naturale, precum lemnul și piatra, adaugă un aer rustic și autentic la design-ul casei tale.

Iată câteva sfaturi și idei pentru a aduce frumusețea stilului mediteranean în casa ta:

  1. Alege o paletă de culori calde și naturale

Paleta de culori mediteraneene se concentrează pe nuanțe de albastru, verde, maro și crem, precum și culori mai luminoase, cum ar fi galben și portocaliu. Aceste culori calde și naturale adaugă o notă de confort și liniște în casa ta.

  1. Utilizează materiale naturale

Stilul mediteranean se bazează pe utilizarea materialelor naturale, precum piatra, lemnul și ceramica. Utilizarea acestor materiale adaugă un aer rustic și autentic la design-ul casei tale. Poți utiliza piatra în cadrul decorului, cum ar fi pentru podele sau peretele din jurul șemineului. Lemnul poate fi utilizat pentru mobilier sau podele, iar ceramica poate fi utilizată pentru vase și accesorii decorative.

  1. Alege mobilier simplu și confortabil

Mobilierul din stilul mediteranean este simplu, confortabil și funcțional. Paturile și canapelele sunt tapițate în materiale naturale. Mobilierul poate fi din lemn, simplu sau sculptat cu modele geometrice simple. Adaugă perne decorative și pături groase pentru a crea un spațiu confortabil și relaxant. Poți vizita site-ul  nostru pentru a explora gama noastră de piese de mobilier, ideale pentru amenajarea în stil mediteranean.

  1. Adaugă elemente decorative specifice

Elementele decorative pot adăuga o notă de personalitate și stil la amenajarea ta mediteraneană. Poți adăuga obiecte de artă precum vaze, sculpturi sau picturi care să adauge nuanțe de culori în plus. Accesoriile precum coșurile din nuiele sau perdele din bumbac sunt și ele foarte populare în acest stil. Adaugă plante pentru a aduce natura în interior, cum ar fi plantele suculente și ferigile.

  1. Folosește iluminatul potrivit

Iluminatul joacă un rol important în amenajarea unei case în stil mediteranean. Alege lămpi și candelabre din fier forjat sau bronz cu abajururi din materiale naturale, cum ar fi bumbac sau cânepă. În plus, îți recomandăm să folosești becuri cu lumină caldă pentru a crea o atmosferă primitoare și relaxantă. Pentru a completa atmosfera mediteraneană, poți alege și lămpi de perete sau lampadare care să emită o lumină blândă și difuză, potrivită pentru momentele de relaxare în timpul serii.

  1. Texturi naturale

Un element important în amenajarea unei case în stil mediteranean este utilizarea texturilor naturale. Folosește lemn, piatră, fier forjat sau țesături naturale pentru a crea o atmosferă autentică.

  1. Folosește plante

Plantele sunt o parte importantă a designului interior mediteranean. Adaugă ghivece cu plante mediteraneene, cum ar fi lavanda, rozmarinul sau iasomia pentru a crea o atmosferă naturală în casa ta. Poți amplasa ghivecele în colțuri sau pe mese iar plantele vor aduce un plus de culoare și prospețime în încăpere.

  1. Creează spații de relaxare

O caracteristică importantă a stilului mediteranean este accentul pus pe relaxare și confort. Creează spații de relaxare în casa ta, cum ar fi colțuri de citit, terase sau balcoane, unde poți sta la soare și te poți bucura de peisajul mediteranean. Alege mobilier confortabil  , perne decorative și nu uita să adaugi plante și lumânări pentru a crea o atmosferă relaxantă.