Iti doresti ca dormitorul tau sa emane relaxare si energie pozitiva? In acest caz, ar trebui sa respecti cateva principii Feng Shui atunci cand il amenajezi. Dormitorul este una dintre cele mai importante camere din casa. In aceasta incapere, iti petreci o mare parte din timpul liber. Aici te odihnesti, te relaxezi, citesti o carte buna, urmaresti serialul tau preferat si te pregatesti pentru o noua zi. De aceea, este important sa il decorezi cu grija, astfel incat sa creezi un mediu prietenos. In acest sens, iti vor fi de mare ajutor principiile Feng Shui - arta chinezeasca straveche de asezare a lucrurilor intr-o incapere, astfel incat sa se pastreze echilibrul dintre designul camerei si rolul functional al pieselor de mobilier. Feng Shui (in traducere, vant si apa) face referire la 3 tipuri de energie:
  • Yin - energia feminina, maleabila, care emana caldura;
  • Yang - energia masculina, care transmite putere si independenta;
  • Chi (Qi) - forta vitala care ne aduce bucurie, prosperitate si sanatate.
Iata ce principii Feng Shui dormitor sa respecti:
  1. Opteaza pentru un mobilier in culori luminoase
Pentru ca dormitorul sa fie oaza ta de liniste si relaxare, este important sa alegi o mobila in culori deschise. Nuantele pastelate, luminoase, sunt asociate energiei Yin si reprezinta alegerea potrivita atunci cand vine vorba despre aceasta camera. De asemenea, poti completa dormitorul cu cateva piese de mobilier in culori cu efect calmant, asa cum este albastrul si verdele.
  1. Achizitioneaza un pat cu o tablie solida si o saltea de calitate
Dormitorul trebuie sa fie cea mai confortabila camera din locuinta. El trebuie sa-ti ofere confortul de care ai nevoie dupa o zi grea de munca, dar si multa siguranta. De aceea, este important sa optezi pentru un pat care sa aiba o tablie solida, realizata din materiale de calitate, si o saltea care sa te faca sa te simti rasfatat (gasesti aici modelele perfecte). De asemenea, pentru ca sentimentul de siguranta sa fie deplin, este important sa lipesti patul de un perete.
  1. Aseaza patul intr-o pozitie dominanta
Pentru a te bucura de echilibru, este esential sa ai grija si in ceea ce priveste pozitionarea patului. Este de preferat ca patul sa nu fie aliniat in mod direct cu usa, ci sa formeze o diagonala intre usa si peretele opus ei. In plus, patul trebuie aiba fata orientata catre intrarea in dormitor. Aceasta pozitionare iti va asigura expunerea la energiile pozitive si indepartarea de cele negative, care pot veni din celalalte incaperi. Este recomandat, totodata, sa tii usa la dormitor inchisa in timpul somnului. Alte reguli Feng Shui pentru dormitor de care poti tine cont: - decoreaza-l cu piese pereche (doua noptiere, doua veioze etc.) - alege ferestre mari, pentru a beneficia de cat mai multa lumina naturala; - achizitioneaza corpuri de iluminat care sa aiba o lumina puternica, dar in acelasi timp si calda; - nu incarca dormitorul cu o multime de lucruri, deoarece el trebuie sa fie cat mai aerisit, pentru a-ti oferi starea de relaxare de care ai nevoie; - nu iti aseza biroul in dormitor, pentru ca iti va fi greu sa te relaxezi, stiind ca spatiul de lucru se afla la o mica distanta de pat.