Postat la 05/05/2023

Stilul mediteranean este caracterizat de legătura strânsă cu natura iar plantele joacă un rol esențial în amenajarea casei în acest stil. Plantele mediteraneene sunt cele mai potrivite pentru a crea o atmosferă autentică și reconfortantă în casa ta. Acest articol îți va arăta cum să folosești plantele în amenajarea casei tale în stil mediteranean.

  1. Creați un spațiu verde în aer liber

Un element cheie al stilului mediteranean este spațiul verde în aer liber, cum ar fi terasele și grădinile. Folosiți plante mediteraneene precum lavanda, iasomia sau oleandrul pentru a crea un spațiu frumos și relaxant. Încercați să combinați diverse tipuri de plante pentru a adăuga textură și contrast, precum și pentru a aduce o varietate de culori în spațiul dvs.

  1. Plante în ghivece

Un alt mod de a folosi plantele în amenajarea casei în stil mediteranean este prin așezarea lor în ghivece. Folosiți ghivece din teracotă sau alte materiale naturale pentru a crea un aspect autentic. Plantele mediteraneene precum rozmarinul sau busuiocul sunt opțiuni excelente pentru a adăuga o notă de verdeață în camera dvs. Încercați să așezați ghivecele pe un raft sau pe o masă pentru a crea un aspect organizat.

  1. Plante pentru colțuri

Colțurile sunt adesea neglijate în amenajarea casei, dar pot fi utilizate pentru a adăuga plante mediteraneene în camera dvs. Așezați o mare plantă în colțul unei camere sau o colecție de plante mediteraneene în diferite ghivece pentru a adăuga o notă de culoare și textură.

  1. Plante în baie

Baia este un alt spațiu excelent pentru a adăuga plante în amenajarea casei tale în stil mediteranean. Folosiți plante care iubesc umezeala și temperatura caldă, cum ar fi feriga sau crizantema, pentru a adăuga un aspect natural și reconfortant în baia dvs. Încercați să utilizați ghivece sau suporturi de plante pentru a crea un aspect organizat și elegant.

Iată câteva exemple de plante mediteraneene pe care le puteți include în amenajarea casei în stil mediteranean:

  1. Măslinul: Acest copac cu frunze verzi-argintii și trunchi torsionat este emblematic pentru regiunea mediteraneană și poate fi cultivat în ghivece. Măslinul are nevoie de mult soare și nu tolerează temperaturile sub zero grade Celsius, deci este potrivit pentru grădinile sau terasele din zonele cu climă temperată.
  2. Lavanda: Această plantă aromată cu flori mov este ideală pentru a adăuga o notă parfumată într-un living sau într-un dormitor în stil mediteranean. Lavanda are nevoie de soare și de sol bine drenat, altfel nu va rezista.
  3. Rozmarinul: Această plantă aromată cu frunze verzi și flori albastre este cunoscută pentru proprietățile sale medicinale și culinare. Rozmarinul are nevoie de mult soare și de sol bine drenat, așa că este potrivit pentru grădinile sau terasele din zonele cu climă mediteraneană.
  4. Cimbrul: Această plantă aromată cu frunze mici este ideală pentru a adăuga o notă de prospețime într-o bucătărie sau într-un colț de grădină în stil mediteranean.
  5. Bougainvillea: Această plantă cu flori vibrante în nuanțe de roz, roșu sau purpuriu este ideală pentru a adăuga o notă dramatică într-o grădină sau pe o terasă în stil mediteranean. Bougainvillea are nevoie de mult soare și de sol bine drenat, așadar este potrivită pentru zonele cu climă mediteraneană.