Postat la 23/09/2022

Mulți oameni privesc balcoanele ca pe niște spații inutile. Un balcon este adesea cea mai neglijată încăpere dintr-o locuință. Datorită agitației și stresului din viața cotidiană, cine mai are timp să se gândească și la un spațiu pe care nu îl folosește aproape niciodată?

Noi considerăm, însă, că ești o persoană norocoasă dacă locuiești într-o casă ce are în componență și un balcon.

Dacă ai un balcon, dar nu știi cum ai putea să-l amenajezi, permite-ne să-ți prezentăm câteva idei creative, care pot face din acesta unul dintre cele mai confortabile și relaxante spații din casa ta.

Idei amenajare balcon îngust/ Idei amenajare bacon mic

Există soluții de amenajare pentru un balcon îngust?

Da!

Acest articol este dovada că orice colț poate fi bine decorat, funcțional și confortabil. Un balcon amenajat cu grijă, poate deveni micul tău “colț de rai”. La urma urmei, nu există o încăpere care să reziste unei combinații de sfaturi bune și unei doze de creativitate.

 1. Nu aglomera spațiul cu elemente inutile

Amplasează pe balconul tău doar cele mai importante piese. Prin adoptarea unui stil de design care favorizează elementele cheie, nu va trebui să îți faci griji că spațiul este aglomerat sau inaccesibil. Concentrează-te pe elementele esențiale, de care ai cea mai mare nevoie: o masă, un scaun sau două și poate, un covor.

 1. Folosește pereții pentru a maximiza spațiul

Poate părea evident, dar pereții devin mai importanți atunci când ne gândim la modul de amenajare a unui balcon îngust. Sunt spații utile de depozitare și afișare, ceea ce înseamnă că poți elibera mai mult spațiu pe podea. De exemplu, poți agăța o scară veche sau un palet, pentru a le folosi drept rafturi sau poți agăța mici ghivece cu flori. Indiferent ce ai alege să faci, asigură-te că nu încarci spațiul prea mult, altfel poți spune că te-ai chinuit degeaba.

 1. Găsește mobilierul cu dimensiunile potrivite

Să găsești piesele de mobilier potrivite pentru un balcon îngust poate părea imposibil. Deși există o gamă variată de piese de mobilier de diferite dimensiuni, dacă nu ai găsit nimic ce s-ar putea potrivi cu spațiul tău, poți opta pentru varianta de a-ți construi singur mobilierul. De exemplu, poți recondiționa un scaun vechi și îl poți transforma într-o superbă măsuță de cafea. Un balcon amenajat în stil propriu, poate atrage privirile fiecărei persoane ce va păși în casa ta.

Iată aici câteva măsuțe de cafea potrivite pentru un balcon mic sau îngust.

 1. Alege scaunele potrivite

Scaunele reprezintă una dintre cele mai mari probleme atunci când vine vorba de amenajare balcon îngust, deoarece ocupă cel mai mult spațiu. O opțiune este să folosești scaune de colț, care pot oferi puțin mai mult spațiu. Alternativ, poți opta pentru scaune pliabile micuțe, astfel încât să poți elibera spațiul atunci când nu ai nevoie de ele.

Idei amenajare balcon deschis

Balcoanele deschise pot oferi casei tale o estetică aparte. Fii creativ și încearcă câteva dintre aceste idei pentru a crea cadrul perfect pentru relaxare.

 1. Adăugă un raft plin cu plante în ghiveci

Plantele în ghiveci și florile de diferite culori adaugă un plus de prospețime balconului tău. În plus, este cel mai ieftin mod de a-ți decora balconul. Doar adăugă un raft din lemn atrăgător, pe care poți așeza plantele în ghiveci.

 1. Nu exagera cu paletele de culori

Dacă nu-ți place să ai prea multă culoare pe balcon, atunci ar trebui să decorezi locul în culori subtile. Adaugă multă verdeață pentru a crea un efect liniștitor. O combinație nereușită de culori poate fi obositoare din punct de vedere vizual.

 1. Transformă-ți balconul în grădină

Dacă nu locuiești la curte, dar totuși îți dorești o mică grădină, poți să transformi cu ușurință, balconul în grădină. Adăugă plante în ghiveci, plante suspendate și diferite flori pentru a anima locul. Un balcon amenajat în stilul unei grădini, poate oferi o senzație benefică de prospețime.

 1. Transformă-ți balconul într-un minibar

Ai destul spațiu pe balcon și ți-ai dorit mereu un minibar? Ei bine, acum poți avea unul. Transformă-ți balconul într-un minibar, plasând scaune de bar și niște lumini suspendate pentru a crea o atmosferă relaxantă.

 1. Adaugă un leagăn!

Cine nu iubește leagănele? Adaugă un leagăn pe balcon pentru a te putea relaxa din plin! În plus, poți adăuga o pernă colorată și câteva plante!

 1. Utilizează lumini pentru a oferi căldură vizuală

Accesoriile precum lumânările sau luminile de neon, alături de un perete de piatră, pot transforma complet spațiul balconului în zona cea mai atrăgătoare și reconfortantă din punct de vedere vizual.

 1. Folosește spațiul pentru meditație

Cei care caută un spațiu pentru meditație, își poți transforma balconul într-o zonă liniștitoare. Adăugă un covoraș de yoga și câteva difuzoare Bluetooth, unde poți asculta un podcast liniștitor. Acest lucru te va ajuta cu siguranță să te conectezi cu natura și te va ține departe de agitația cotidiană.

Lucruri de reținut când amenajezi un balcon deschis

Dacă îți dorești un balcon amenajat cu bun-gust, ar fi bine să ții cont de aceste două aspecte:

 • Pentru a păstra intact designul balconului, pe termen lung, amintește-ți întotdeauna că elementele pe care le vei adăuga balconului vor fi expuse mamei natură. Prin urmare, alege elemente rezistente la apă și praf, care nu necesită multă întreținere.
 • Atunci când alegi jardinierele, ține întotdeauna cont de climă și de lumina din balconul tău, deoarece plantele pot fi deteriorate de lumina puternică a soarelui sau de absența luminii solare.