Postat la 17/10/2022

A avea o bucătărie mică te poate face să crezi că trebuie să sacrifici stilul pentru a maximiza spațiul existent. Poate fi dificil să obții designul la care visezi într-un spațiu mai mic, așadar, poți considera că bucătăria ta trebuie să prioritizeze funcționalitatea în detrimentul stilului. Cu toate acestea, nu este întotdeauna cazul. Cu o planificare atentă și inspirație de design, poți avea câte puțin din fiecare: o bucătărie mică, bine proiectată și funcțională.

Deci, este nevoie de o planificare inteligentă pentru a crea atât o bucătărie multifuncțională, cât și atrăgătoare din punct de vedere estetic.

Iată câteva idei amenajare bucătărie mică pe care ar trebui să le încerci:

  1. Spații de stocare inteligente

Rafturile deschise și dulapurile din sticlă reprezintă modalitatea perfectă de a adăuga profunzime bucătăriei tale și de a face spațiul să pară mai mare decât este. Rafturile închise, în special într-o bucătărie mică, pot face spațiul să pară mai înghesuit, ceea ce este ultimul lucru pe care îl dorești într-un spațiu mic. Utilizarea unei combinații de dulapuri închise și rafturi deschise ajută la prevenirea acestui lucru, mai ales dacă adăugi uși de sticlă.

Dacă ești în căutare de mibilier pentru bucătărie, aici poți găsi seturi de diferite dimensiuni, potrivite pentru bucătăriile mici și înguste.

  1. Utilizează peretele ca spațiu pentru depozitare într-o bucătărie mică

Atunci când spațiul disponibil în bucătăria ta este limitat, utilizarea peretelui în moduri inteligente și eficiente te va ajuta să maximizezi spațiul pe care îl ai disponibil. De la amplasarea dulapurilor foarte înalte pe un perete nefolosit până la adăugarea unor rafturi elegante sau cârlige pentru ustensilele tale, utilizarea peretelui te poate ajuta să creezi mult mai mult spațiu utilizabil în bucătărie.

Așadar, adăugarea de spațiu pentru depozitare suplimentar în partea de sus a încăperii poate reprezenta o idee de amenajare bucătărie mică destul de utilă.

  1. Ia în considerare verdele mentă pentru alegerea culorii

Bucătăriile mici, prin definiție, tind să se simtă înghesuite sau haotice, mai ales dacă încerci să incluzi toate aparatele și ustensilele de care ai nevoie. Poți preveni acest lucru văruind o bucătărie mică în verde mentă. Verdele mentă este o culoare liniștitoare care promovează odihna și relaxarea și poate ajuta la compensarea acelei senzații haotice care este atât de comună în bucătăriile mici.

  1. Păstrează doar strictul necesar

Design-urile contemporane pentru bucătăriile mici folosesc minimalismul. Acest lucru înseamnă restrângerea doar la strictul necesar. Pentru un iluminat încastrat de bucătărie fără probleme, îndepărtează luminile suspendate. De asemenea, achiziționează aparate și ustensile care pot fi ascunse în sertare sau dulapuri.

  1. Alege culorile cu grijă

Culorile monocromatice ajută la crearea iluziei de spațiu într-o bucătărie mică și îngustă. Poți opta pentru un alb strălucitor sau pentru nuanțe de gri elegante, care sunt foarte populare acum. Adăugând palete moderne de culori neutre, poți realiza imaginea unei bucătării moderne dar încăpătoare, în ciuda dimensiunii sale reale.

Ești interesat de capitolul amenajare bucătărie? Atunci poate dorești să afli și care este cel mai bun material pentru mobila de bucătărie.