Livingul este unul dintre cele mai frecvent utilizate spații din casă, așa că trebuie să arate bine și să reziste activităților zilnice. Crearea unui spațiu frumos și locuibil, în același timp,  poate părea un proiect dificil, dar totuși, nu trebuie să coste o avere. Dacă dorești o mică schimbare și lucrezi cu un buget restrâns, trucul este să găsești ideile de amenajare potrivite și piese de mobilier accesibile pentru sufragerie, care să ofere totodată și o imagine plăcută. Odată ce investeși în câteva piese de calitate, redecorarea sufrageriei tale la un buget redus devine mai simplă. Câteva modificări în schema de culori, accesoriile decorative sau aspectul mobilierului pot face o diferență uriașă fără a provoca un impact mare asupra bugetului tău. Folosește aceste idei de amenajare sufragerie rentabile, pentru a oferi spațiului tău o schimbare revigorantă!
  1. 1. Folosește elemente naturale ca decor pentru camera de zi
Plantele adaugă un element sculptural unei încăperi și adesea poți găsi soiuri cu întreținere redusă, la prețuri destul de accesibile. Caută plante cu forme interesante de frunze sau plante colorate pentru a aduce un plus de viață sufrageriei tale. Încercă să așezi o plantă în ghiveci pe măsuța de cafea pentru a servi drept piesă centrală sau umple un colț gol cu ​​o plantă suspendată. Dacă sufrageria ta nu are lumină naturală sau nu ai încredere în abilitățile tale de îngrijire a plantelor, alege plantele artificiale cu aspect realist. Dacă stai la curte și ai flori în grădină, poți aduna câteva plante iar astfel vei obține un decor gratuit pentru camera de zi. Pune-le apoi într-o vază, pentru a crea un aranjament natural simplu.
  1. Rearanjează mobilierul din sufragerie
Pentru a reîmprospăta sufrageria la preț accesibil, lucrează cu ceea ce ai deja. Curăță camera de obiectele care nu sunt utile, îndepărtează dezordinea și regândește aranjamentele de mobilier pentru a-ți reamenaja camera de zi, fără a cheltui nici un ban.
  1. Schimbă culoarea varului/ vopselei pentru o reîmprospătare a camerei de zi cu buget redus
O nouă culoare poate transforma complet o cameră. Foloște o nouă culoare pentru perete, folosește lac pentru a reîmprospăta podelele vechi sau vopsește o piesă de mobilier veche și vei vedea că totul va începe să prindă contur. Alege culorile pereților care favorizează starea de spirit (cu cât tonul este mai profund, cu atât este mai confortabilă senzația).
  1. Economisește și profită de decorul camerei de zi
Folosirea materialelor scumpe în moduri restrânse, dar semnificative, îți permite să te bucuri de lucrurile mai fine, menținând bugetul. De exemplu, investește într-o canapea din piele sau într-un scaun de accent, dar asociează-le cu o măsuță de cafea mai puțin costisitoare.
  1. Înfrumusețează accesoriile deja existente
Pentru un decor ieftin de sufragerie, îmbracă accesoriile existente cu detalii înfrumusețate. Micile upgrade-uri pot oferi un aspect mai elegant și personalizat. Încearcă să adăugi ornamente decorative distinctive, benzi de țesătură contrastante, nasturi vintage sau ciucuri jucăuși și franjuri pentru un aer proaspăt de personalitate.
  1. Adaugă tablouri interesante pe pereți
Din categoria de idei de amenajare pentru sufragerie cu buget restrâns, nu puteau lipsi tablourile. Dacă nu ai nimic pe pereți și vrei să faci o schimbare, adăugarea unor tablouri ar putea fi o alegere înțeleaptă de amenajare sufragerie cu buget restrâns. Poți adăuga tablourile pe peretele de deasupra canapelei sau pe un perete gol și astfel vei reuși să creezi un design modern și plăcut din punct de vedere vizual.
  1. Schimbă covorul
Covoarele sunt cea mai bună modalitate de a reîmprospăta un spațiu și de a crea o perspectivă diferită și există o mulțime de modele care sunt destul de ieftine. Într-o cameră albă, simplă, cu canapele gri, negre sau bleumarin, adăugarea de culoare aduce cu adevărat un plus de prospețime. Așează covorul între canapele pentru a „ancora” spațiul, apoi poți folosi nuanța de accent pentru a adăuga și perne colorate, pentru o reîmprospătare rapidă a camerei cu un buget restrâns. Citește și idei amenajare living pentru casă și apartament!