Amenajarea unei terase poate fi o modalitate minunată de a extinde spațiul de locuit al casei dumneavoastră și de a crea o oază relaxantă în care să vă puteți bucura de timpul liber. Există mai multe elemente pe care le puteți lua în considerare atunci când amenajați o terasă, inclusiv mobilierul, plantele, iluminatul și accesoriile.

 • Mobilierul este un element esențial al oricărei terase. Alegeți mobilier care este confortabil și care se potrivește cu stilul dvs. și cu dimensiunea terasei. Dacă aveți o terasă mai mică, puteți opta pentru mobilier pliabil sau pentru seturi de mobilier mai compacte. Dacă aveți o terasă mai mare, puteți alege seturi de mobilier mai mari, cum ar fi canapele și fotolii confortabile.
 • Plantele pot aduce un element de prospețime și de viață într-o terasă. Puteți alege plante care sunt potrivite pentru clima dvs. și care pot supraviețui în afara. De asemenea, puteți opta pentru plante care cresc în ghivece sau pentru plante artificiale dacă nu doriți să vă ocupați de îngrijirea lor.

Există o varietate de plante pe care le puteți folosi pentru a amenaja o terasă. Iată câteva plante potrivite pentru a fi cultivate pe o terasă:

 • Lavandă - o plantă aromatică cu flori violet-albastre care poate crește până la 60 cm înălțime. Lavanda este o plantă rezistentă la secetă și poate crește bine în lumină directă a soarelui.
 • Lemon Grass - o plantă aromatică cu frunze lungi și subțiri care poate crește până la 1,5 metri înălțime. Lemon Grass necesită lumină directă a soarelui și udare regulată.
 • Rosmarin - o plantă aromatică cu frunze de culoare verde închis și flori albe sau roz care poate crește până la 1 metru înălțime. Rosmarin necesită lumină directă a soarelui și udare regulată.
 • Oregano - o plantă aromatică cu frunze verzi și flori albe sau roz care poate crește până la 30 cm înălțime. Oregano necesită lumină directă a soarelui și udare regulată.
 • Mușcată - o plantă aromatică cu flori albe, roz sau roșii care poate crește până la 60 cm înălțime. Mușcată necesită lumină directă a soarelui și udare regulată.
 • Cactus - o plantă care poate crește în condiții de secetă și poate suporta lumină directă a soarelui. Există o varietate de specii de cactus care pot fi cultivate pe o terasă, inclusiv cactusul sferic și cactusul de coloană.

Este important să aveți în vedere cerințele de îngrijire ale plantelor atunci când le alegeți pentru terasa dvs. și să vă asigurați că le oferiți condițiile necesare pentru a se dezvolta bine.

 • Iluminatul poate fi un element important al unei terase, deoarece poate crea o atmosferă relaxantă și poate întinde utilizarea terasei până seara târziu. Puteți opta pentru lumină ambientală, cum ar fi lămpi decorative sau lămpi de perete, sau pentru lumină mai puternică, cum ar fi proiectoarele de exterior.
 • Accesoriile pot aduce un plus de stil și personalitate terasei dvs. Puteți opta pentru perne decorative, covorașe sau covoare pentru a aduce căldură și confort pe terasă. De asemenea, puteți alege obiecte de decor, cum ar fi tăvi sau farfurii decorative, pentru a aduce un plus de stil.
 • Culorile pot fi un element important atunci când amenajați o terasă deoarece pot contribui la crearea unei atmosfere relaxante sau energizante. Există mai multe opțiuni de culori pe care le puteți lua în considerare atunci când amenajați o terasă, inclusiv culorile calde și naturale, culorile luminoase și culorile complementare.

Citește și idei amenajare terasa la apartament.