După ce am trecut printr-o pandemie, am început să ne dăm seama cât de important este să avem propriul spațiu de relaxare acasă. Pentru unii, este în bucătărie, pentru alții în dormitor, pentru unii în sufragerie, iar pentru alții  în sala de jocuri. Acestea fiind spuse, un lucru pe care l-am ratat cu toții  în timpul acestei pandemii a fost  legătura cu lumea exterioară. Dacă dorești o terasă pentru momentele de relaxare totală, ei bine, te anunțăm că acest lucru este posibil doar atunci când terasa ta este bine amenajată și oferă o atmosferă caldă și plăcută. Iată câteva idei amenajare terasă pentru apartament: Cum să proiectezi o terasă la apartament: 4 lucruri pe care trebuie să le știi Adesea, a trăi în oraș înseamnă mai puțin spațiu disponibil, atât în ​​interior, cât și în exterior. Din acest motiv, a avea o terasă poate fi o adevărată comoară: o mică oază de liniște și bunăstare în care poți lua o pauză din ritmul agitat al vieții și unde îți poți reîncărca bateriile. Pentru ca acest mediu să fie cu adevărat confortabil, este esențial să proiectezi planul terasei și să pregăteși fiecare detaliu – de la alegerea materialelor la plante, de la pardoseală la iluminat – pentru a profita la maximum de potențialul exteriorului tău. Există câteva sfaturi importante de care vei dori să ții cont atunci când îți proiectezi terasa la apartament. Vrei să știi care sunt acestea?
  1. Încearcă să realizezi acoperirea perfectă pentru confort maxim
Primul pas în proiectarea terasei tale este să studiezi orientarea locuinței tale, care poate determina modul în care împarți și utilizezi spațiul. Dacă apartamentul este orientat spre sud/sud-vest, va primi mai mult soare și, prin urmare, poate fi folosit pentru un lounge în aer liber cu canapele, perne moi și mese joase. Cu toate acestea, este esențial să te gândești la o acoperire care să protejeze terasa. Pe de altă parte, dacă terasa este orientată spre nord/nord-est, va fi umbră în cea mai mare parte a zilei. În acest caz, este mai bine să proiectezi o verandă, creând astfel un mediu mai cald, mai primitor care să fie protejat în lunile de iarnă, cu închideri laterale din sticlă care îți oferă o vedere neobstrucționată.
  1. Alege pardoseala potrivită pentru fiecare stil
Un alt aspect important de luat în considerare este pardoseala, iar atunci când o faci trebuie să te gândești atât la estetică, cât și la funcționalitate. În general, încearcă să alegi materiale rezistente la intemperii și antiderapante – precum piatra, gresia porțelanată sau lemnul tratat – pentru a crea un mediu sigur, confortabil, care să reflecte stilul preferat de tine, de la modern și minimalist, la intim și elegant.
  1. Încearcă să creezi o junglă urbană” pentru regenerare: o terasă înflorită
Căutarea simplității, armoniei și, bineînțeles, nevoia de a face din natură focusul de necontestat: acestea sunt câteva dintre imperativele noilor tendințe în DESIGN TERASE, pentru a crea o adevărată „jungă” urbană, chiar și în spații mici. Atunci când îți proiectezi terasa înflorită, trebuie să studiezi cu atenție plantele și aranjamentul lor, pentru a te putea simți ca într-o mică oază privată. În primul rând, este necesar să se evalueze cât de însorită este terasa, temperatura și poluarea zonei înconjurătoare, condiții care pot afecta supraviețuirea plantelor. În general, ar trebui să acorzi prioritate plantelor perene pentru a te bucura de verdeață pe tot parcursul anului – precum cameliile, bambusul, erica, arțarul japonez și ierburile aromatice – sau plantele cățărătoare: frunzișul și florile luxuriante, care vor asigura o priveliște spectaculoasă. În cele din urmă, amintește-ți că vei avea nevoie de o sursă de apă pentru a iriga plantele în lunile cele mai fierbinți. Iată aici  o idee de raft pentru amplasarea plantelor de pe terasă.
  1. Apelează la iluminare personalizată
Ce poate fi mai plăcut decât să petreci o seară caldă pe terasa ta înflorată? Pentru a te bucura de viața urbană în aer liber chiar și în timpul orelor de seară și de noapte, un sistem de iluminat exterior este o necesitate. Atenție însă, pentru că iluminatul terasei nu trebuie sa fie niciodata prea puternic, luminând toată zona și enervând vecinii. Alege întotdeauna o lumină de intensitate scăzută, care să nu fie prea invazivă, difuză, pentru o ambianță intimă. Încearcă să ții cont de aceste sfaturi și cu siguranță vei reuși să amenajezi terasa la care visezi, unde te vei putea bucura din plin de momentele de relaxare!