Postat la 23/09/2022

Pandemia globală a schimbat drastic modul în care mulți dintre noi lucrăm. Există o mulțime de cercetări care susțin că o abordare atentă a designului biroului de acasă poate crește productivitatea și satisfacția în muncă. Investiția în amenajarea biroului de acasă este, prin urmare, o investiție în tine și în afacerea ta.

De ce contează atât de mult cum îți amenajezi biroul de acasă?

Soluțiile inteligente de depozitare care economisesc spațiu, amenajările care maximizează productivitatea  dar și alegerea obiectelor de decor care îmbunătățesc calitatea aerului și contribuie la menținerea stării de bine, pot îmbunătăți considerabil eficiența spațiului tău.

De la minimalist la sofisticat, există o mulțime de idei care să se potrivească stilului tău, precum și soluții creative, chiar și pentru cele mai dificile spații. Și nu ai nevoie de abilități specializate sau de un buget exagerat pentru a face acest lucru.

Așadar, noi te putem ajuta cu câteva idei pentru amenajarea biroului de acasă, pentru ca tu să fii mai inspirat în alegerile tale.

4 Idei amenajare birou acasă:

 1. Evaluează-ți nevoile, bugetul și constrângerile de spațiu;
 2. Obține inspirație pentru design;
 3. Gândește-te la cum vrei să arate biroul înainte de a începe să faci cumpărături;
 4. Oferă atenție micilor detalii
 5. Evaluează-ți nevoile, bugetul și constrângerile de spațiu

Înainte de a trece la fapte, ar trebui să te întrebi:

 • Care este spațiul de care dispun și care sunt constrângerile (detalii arhitecturale etc.)?
 • Câți bani trebuie să cheltuiesc pe acest proiect?
 • Care sunt nevoile specifice sau elementele obligatorii?
 • Ce aptitudini am? Îmi pot realiza designul biroului singur sau voi avea nevoie de ajutor profesional?
 • Unde voi amplasa biroul de acasă?
 1. Obține inspirație pentru design

Dacă nu ești designer sau dacă decorul casei te depășește, nu ar trebui să te îngrijorezi, deoarece inspirația nu lipsește de pe internet. Poți urmări creatorii de design interior independenți pe platforme precum TikTok, Instagram, YouTube și Pinterest.

 1. Gândește-te la cum vrei să arate biroul înainte de a începe să faci cumpărături

Cu ajutorul tehnologiei moderne sau pur și simplu cu un pix, hârtie și o bandă de măsurat - poți schița cu ușurință cum vrei să arate biroul tău de acasă, cu costuri mici sau deloc. De asemenea, există o mulțime de instrumente și aplicații online care te pot ajuta la planificarea spațiului în 2D sau 3D.

Schița ta ar trebui să ia în considerare, de asemenea, nevoile tehnice. Poziția întrerupătoarelor, prizelor și corpurile de iluminat poate determina poziția anumitor elemente de mobilier.

Întreabă-te:

 • Există suficiente prize?
 • Amplasarea mobilierului de birou va permite accesul la acestea?
 • Am nevoie de bare de alimentare sau soluții de gestionare a cablurilor?
 • Este serviciul de internet al casei adecvat nevoilor mele de consum?
 • Unde va fi amplasat routerul?
 1. Oferă atenție micilor detalii

Decizia asupra detaliilor implică aducerea la viață a spațiului tău. O modalitate ușoară de a începe este să ancorezi designul în jurul unei piese speciale (să zicem un corp de iluminat glam sau un birou elegant) sau un punct focal și să coordonezi totul în jurul acestuia.

Alege cu atenție culorile pentru amenajarea biroului deoarece culoarea poate afecta productivitatea și nivelul de energie (albastru și verde sunt alegeri bune, de exemplu).

Iată și câteva idei de culori pentru amenajare birou:

 • Dacă munca ta este plictisitoare sau fizică, culorile precum portocaliu și roșu pot fi energizante.
 • Galbenul este o culoare grozavă pentru toate tipurile de design, deoarece stimulează creativitatea.

! Atenție și la atributele negative ale fiecărei culori - galbenul, de exemplu, poate provoca oboseală ochilor!

Investește într-un spațiu sănătos”

Vei petrece mult timp în noul tău birou de acasă. De aceea, merită să iei în considerare impactul pe care îl va avea asupra sănătății și bunăstării tale. Alege o configurație ergonomică pentru biroul și scaunul tău. Asigură-te că îți reglezi scaunul și înălțimea biroului pentru a sta în poziția optimă - spate drept, coapsele orizontale cu podeaua, coatele la 90 de grade - pentru a evita apariția problemelor de sănătate.

Sfaturi și idei pentru amenajarea biroului acasă, atunci când te confrunți cu lipsa spațiului

Amenajare birou spațiu mic

Când lucrezi într-un birou mic, fiecare centimetru de spațiu este important. Trebuie să te asiguri că utilizezi fiecare metru pătrat la potențialul maxim. Deci, fie că abia proiectezi biroul sau cauți modalități de a-ți actualiza spațiul existent, noi îți putem oferi câteva idei de amenajare pentru spații mici!

 1. Alege mobilierul potrivit

Investește în mobilier de bună calitate, care completează spațiul tău de lucru și îmbunătățește designul oricărei încăperi. De asemenea, ține cont și de dimensiuni. Alege un mobilier de birou mic, care este atât elegant, cât și confortabil.

 1. Păstrează totul la minim

Este mai ușor să te gândești la mai multe articole pe care să le adaugi în spațiul tău de birou, dar făcând acest lucru vei crea doar mai multă dezordine. Amenajarea biroului într-un spațiu mic, înseamnă a păstra totul minim. Utilizează  spațiile de depozitare din birou pentru a menține locul unde muncești organizat și ordonat.

 1. Permite infiltrarea luminii naturale

Lumina naturală este esențială în amenajarea unui birou mic. Unul dintre cele mai importante lucruri de luat în considerare atunci când proiectezi un birou mic este iluminatul. Iluminarea slabă poate duce la oboseală și dureri de cap. De asemenea, poate face spațiul de birou să se simtă înghesuit și claustrofob.

Așadar, asigură-te că profiți de lumina naturală plasând biroul lângă fereastră. Dacă nu există ferestre în biroul tău, atunci poți lua în considerare instalarea corpurilor cu lumină artificială, dar care imită lumina naturală.

Dacă vrei să te orientezi către un model de birou, un raft pentru organizarea documentelor sau un scaun confortabil, poți arunca o privire aici.  Avem o gamă variată de modele și poate vei găsi ceva pe placul tău!