Un colț de lectură în aer liber poate fi o oază de liniște și relaxare, unde te poți bucura de o carte bună sau pur și simplu să profiți de vremea frumoasă.

Dacă te afli printre persoanele norocoase, care dispun de un balcon sau o terasă, află că poți transforma această zonă într-un spațiu plăcut și relaxant, doar cu puțină creativitate și câteva piese de mobilier potrivite. Iată care sunt pașii:

  1. Alege locația potrivită

Primul pas în amenajarea unui colț de lectură în aer liber este alegerea locației potrivite. Dacă ai un balcon, poți folosi acest spațiu pentru a crea un colț de lectură intim și confortabil. Dacă ai o terasă, încearcă să găsești un loc protejat de soarele puternic sau de vânt. O umbrelă sau o perdea poate fi o soluție excelentă pentru a-ți crea propriul colț de lectură.

  1. Alege mobilierul potrivit

Odată ce ai găsit locul potrivit, poți începe să alegi mobilierul potrivit. Este important să ai în vedere piesele de mobilier potrivite care să îți ofere confort și să îți permită să te relaxezi cu adevărat. Iată câteva piese esențiale pentru un colț de lectură în aer liber:

  1. Fotoliu confortabil: Alegerea unui fotoliu confortabil este esențială pentru un colț de lectură reușit. Optează pentru un fotoliu cu spătar înalt și o pernă moale pentru suportul spatelui și al gâtului. Fotoliul poate fi învelit într-un material rezistent la intemperii, astfel încât să poată fi lăsat în aer liber în siguranță.
  2. Masă mică: O masă mică poate fi utilă în colțul de lectură, pentru a avea la îndemână băutura preferată sau un mic snack în timp ce citești. Poți opta pentru o masă mică din lemn sau metal, care să poată fi ușor mutată sau depozitată în interior în caz de nevoie.
  3. Perne și pături: În funcție de sezon, poți alege perne și pături în culori și texturi diferite pentru a adăuga confort și căldură colțului de lectură. Acestea pot fi depozitate într-un coș sau cutie pentru a fi ușor accesibile atunci când sunt necesare.
  4. Iluminare adecvată: Iluminarea adecvată este esențială pentru un colț de lectură în aer liber, mai ales dacă vrei să citești și în timpul serii. Poți opta pentru un bec cu lumină caldă sau pentru lămpi de citit, pentru a te ajuta să îți protejezi ochii de oboseala oculară.
  5. Plante și flori: Adaugă o notă naturală și proaspătă în colțul tău de lectură cu plante și flori în ghivece decorative. Alege plante care să supraviețuiască bine în aer liber, cum ar fi cele suculente sau plantele de gradină.
  6. Covor exterior: Pentru a defini spațiul și a-i oferi o notă de confort, poți adăuga un covor exterior.

În plus, iluminarea poate juca un rol important în amenajarea colțului tău de lectură. Dacă ai o terasă sau un balcon, poți opta pentru o sursă de iluminat naturală și pentru o lampă de masă sau pentru o lumânare parfumată pentru a crea o atmosferă confortabilă și relaxantă în timpul serilor.

Cu câteva piese de mobilier potrivite și câteva elemente decorative, poți transforma balconul sau terasa într-un spațiu confortabil și relaxant, unde te vei putea bucura de o carte bună.

Te-ar putea interesa și articolul nostru cu idei amenajare balcon.