Ce este materialul travertin?

Travertinul este o piatră naturală elegantă care a fost folosită drept material de construcții de secole întregi. Piatra poate fi găsită într-o varietate de culori, de la gri până la auriu. De la blaturi la podele, travertinul are multe întrebuințări. Piatra naturală poate fi folosită atat în interior cât și în exterior.

Noi îți prezentăm o analiză amănunțită a tot ceea ce trebuie să știi despre travertin înainte de a începe cumpărăturile.

La ce se folosește travertinul?

Travertinul a fost folosit încă de pe vremea vechilor romani ca material de construcție. De fapt, unele dintre cele mai faimoase structuri din lume, cum ar fi apeductele romane, au fost construite folosind travertin. În construcția modernă, piatra a fost folosită pentru multe amenajări interioare și exterioare.

Ce este Travertinul?

Travertinul este asemănător cu calcarul. Travertinul este de fapt un tip de calcar, deși denumirile celor două pietre nu trebuiesc folosite în mod interschimbabil, deoarece există unele diferențe. Travertinul se formează de obicei în izvoarele termale. Se formează prin precipitarea carbonatului de calciu.

Care este diferența dintre travertin și calcar?

Travertinul este compus în mare parte din calcit, ceea ce îl face o piatră mult mai moale decât calcarul obișnuit. Travertinul este mai poros și deși este durabil, este totuși mai puțin durabil decât calcarul, ceea ce înseamnă că va trebui să fii atent unde alegi să instalezi travertinul.

Unde ar trebui să instalezi travertin?

După cum am menționat mai sus, travertinul este adesea folosit pentru o varietate de elemente de construcție a casei. Poți folosi travertin pentru blaturi, pardoseli și în multe alte locuri. În afară de utilizarea sa ca material de blat, o podea de travertin este cu siguranță o modalitate excelentă de a aduce puțin stil în casa ta. Pentru podele, materialul va veni în plăci de travertin.

În general, travertinul este utilizat pentru:

  • Blaturi de bucătărie
  • Spătar pentru scaune
  • Împrejurimile șemineului
  • Pardoseli interioare
  • Terase
  • Pereți interiori și exteriori
  • Aleile de acces
  • Împrejurimile căzii
  • Pereți de duș

Blat travertin în interior

Culoarea remarcabilă și dungile care sunt de obicei prezente în travertin fac din piatra naturală o alegere frumoasă pentru un blat de bucătărie. Cu toate acestea, va trebui să te asiguri că ții pasul cu întreținerea suprafeței.

În ce culori este disponibil travertinul?

Travertinul este disponibil într-o varietate de culori de la gri până la auriu. Culoarea pietrei va depinde de locul din care a fost extrasă și de ce minerale sunt prezente în zona respectivă.

Avantajele travertinului:

Aspect plăcut

Nu poate fi negat faptul că travertinul este unul dintre cele mai frumoase materiale din piatră naturală pe care le poți găsi. Instalarea acestuia poate îmbunătăți vizual orice parte a casei tale.

Adaptabilitate

Piatra este ușor adaptabilă la diferite zone ale casei. Poți folosi travertin în interior sau în exterior, iar piatra funcționează bine cu diverse scheme de culori.

Dacă ești în căutarea unei pietre naturale cu aspect plăcut, potrivită pentru utilizare atât în interior, cât și în exterior, travertinul este o alegere excelentă. Piatra naturală va face orice zonă în care o instalezi să fie mai atractivă vizual. Cât timp cât ești precaut și îi oferi îngrijirea necesară, travertinul tău poate arăta uimitor mulți ani. De la blaturi la alei, nu există nicio zonă a casei pe care travertinul să nu o poată îmbunătăți și înfrumuseța.